Vaš naslednji avtomobil - Nakup ali zakup? (2. del)

Kazalo:

Vaš naslednji avtomobil - Nakup ali zakup? (2. del)
Vaš naslednji avtomobil - Nakup ali zakup? (2. del)

Video: Vaš naslednji avtomobil - Nakup ali zakup? (2. del)

Video: Vaš naslednji avtomobil - Nakup ali zakup? (2. del)
Video: Sydney, Australia Walking Tour - 4K60fps with Captions - Prowalk Tours 2023, Oktober
Anonim
Danes nadaljujemo s temo lizinga v primerjavi z nakupom vozila.
Danes nadaljujemo s temo lizinga v primerjavi z nakupom vozila.

V zadnji oddaji smo zajeli osnovne razlike med nakupom in zakupom avtomobila. V tej epizodi bom razpravljal o specifičnih prednostih in slabostih, ki vam bodo pomagale pri odločanju, kaj je najboljše za vas.

Čeprav odločitev o nakupu ali zakupu ima določene finančne posledice, to ni edini dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Tudi tvoj odločni pridelek ima velik del okusa in življenjskega sloga. Kaj je prav za eno osebo, je lahko povsem napačno za drugo.

Nekdo, ki je oboževalec lizinga, lahko utemelji naslednje prednosti:

 • Želim nižja in bolj dostopna mesečna plačila.
 • Vsako leto želim povsem novo vozilo. In ne želim težav, da bi morali skrbeti za trgovinske vrednote ali trgovanje s kupci.
 • Želim voziti najnovejše modele z najboljšimi varnostnimi in udobnimi funkcijami.
 • Želim voziti avto, ki je v dobrem stanju, ne da bi skrbelo, da bo v prihodnosti potrebna večja popravila.
 • Večina potencialnih popravil bo pokrita, če dobim najemnino, ki traja enako dolgo, kot je garancija proizvajalca.
 • Vozim predvidljivo število kilometrov vsak mesec in lahko avto vrnem ob koncu obdobja zakupa z minimalno obrabo.
 • Za mesečne najemnine imam stabilno kariero in dohodek. Nikoli ne bi smel prezgodaj prekiniti zakupa.
 • Pripravljen sem plačati več na dolgi rok, da bom imel vse prednosti leasinga.

Po drugi strani pa bi lahko oboževalci kupovanja navedli te točke:

 • Ne smem imeti višjih mesečnih plačil, ker dolgoročno prihranim denar.
 • Všeč mi je vedeti, da vsako plačilo mi omogoča, da v prihodnosti ustvarim kapital, ko se odločim za prodajo avtomobila ali njegovo trgovino.
 • Želim odplačati svoj avto in ga voziti brez dolga, medtem ko shranim ali vlagam enako od mojega starega plačila posojila. Še dlje, ko ga lahko vozim, manj me stane.
 • Moram voziti toliko kilometrov, kolikor hočem, in da uporabim svoj avto ali tovornjak, ne da bi me skrbelo, da bi bilo v popolnem stanju.
 • Rad bi prilagajal svoj avto s pripomočki in razsvetljavo barv.
 • Pripravljen sem tvegati, da bodo potrebna večja popravila po izteku garancije.
 • Prepričan sem, da je nakup največje porabljenih vozil od dveh do treh let najbolj ekonomična možnost. To je zato, ker bom izkoristil velik amortizacijski popust.
 • Imam nestabilno kariero ali pa se moram preseliti iz države. Če bi zgodaj zakljucili najem, bi to pomenilo, da se bo poleg placila za predčasno prekinitev obtičala tudi s skupnim izplačilom.

Spoznajte svoj cilj

Torej, kaj mislite? Ali ste zakupnik ali kupec? Ali so vaši glavni cilji dolgoročni prihranki pri stroških novega ali rabljenega vozila? Potem bo običajno najbolje kupiti in voziti vozilo, dokler, kot pravijo, "kolesa padajo"! Ali ga vozite vsaj, dokler stroški popravila ne začnejo presegati stroškov zamenjave. To je najboljši način, da prihranite denar na dolgi rok, razen če imate res velik investicijski načrt za denar, ki ga lahko prihranite z najemom.

Če vam je všeč prednosti leasinga, se prepričajte, da razumete, kaj vam bodo te ugodnosti stalo. Tukaj je povezava do čudovite Najem proti nakupu kalkulatorja. To orodje lahko uporabite za primerjavo vseh najemnih pogodb s podobnim nakupnim posojilom. Po odgovoru na nekaj vprašanj o ponudbah, ki jih razmišljate, bo kalkulator primerjal mesečna plačila in skupne stroške poslov! Ali ni internet čudovit?

Najem žargon

Boste želeli, da se seznanite z najemno terminologijo in žargonom, da bi kar najboljši možni posel. Pomembna beseda, ki jo je treba iskati na vrhu vašega najema, je "zaprta." Ta vrsta najema se imenuje tudi "sprehod", zakaj preprosto vrnete vozilo ob koncu najema. Zaprti zakupi so najpogostejša vrsta najema potrošnikov, ker nimate drugih obveznosti kot morebitne stroške presežne kilometrine ali poškodbe vozila.

Zavarovalne ugotovitve za najem

Poskrbite tudi, da vaš najem vključuje pokritost z vrati. To je običajno zavarovanje za najem, vendar je redko za nakupna posojila. Pokritost vrzeli vas varuje, če ste na primer ukradli ali zgrabili vozilo in dolgujemo več kot je vredno. Obvladovanje vrzeli plača razliko, ko ste ujeti v tej nesrečni situaciji, da so "na glavo" na vrednost vozila.

Če govorimo o zavarovanju, tudi z najemom ste še vedno odgovorni za polno zavarovanje vozila. Nekateri ljudje po pomoti verjamejo, da leasing družba samodejno zagotavlja zavarovanje. Prav tako morate plačati redno vzdrževanje tako, kot če ste lastnik vozila.

Kaj storiti ob zakupu?

Še en premislek o zakupu je, kaj storiti, ko poteče rok zakupa. Morda boste imeli možnost kupiti vozilo po ceni, določeni v zakupu. To je morda dobra ideja, če je vozilo vredno več od dogovorjene nakupne cene in očitno je slaba ideja, če je res vredno manj.

Najboljše najemne pogodbe

Ne pozabite, da je primarni dejavnik, ki določa stroške avto zakupa, amortizacija, ki se pričakuje, da se bo zgodila med trajanjem najema. Različne znamke in modeli avtomobilov amortizirajo po zelo različnih stopnjah. Torej najboljše najemne pogodbe lahko najdemo za tiste modele, ki imajo najnižjo stopnjo amortizacije.

V prihodnje bom posvetil posebnostim avto lizinga, s pomočjo nasvetov za iskanje in pogajanje o najboljših ponudbah.

Če zakupite avto, vendar se kasneje odločite, da želite zgodaj izstopiti iz najema, imam epizodo o trgovanju z najemom avtomobilov, ki vam lahko pomaga preprečiti finančni zadetek.

Upravno

Vesel sem, da poslušate in vas prosim za uslugo. Če uživate v oddaji, prosimo, vzemite si trenutek, da se vrnete z nominiranjem denarja za nagrade podcasta za leto 2008. Resnično cenim vašo podporo za vse delo, ki se dogaja v vsaki epizodi! Pojdi noter podcastawards.com glasovati - to bi mi veliko pomenilo.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: