Vaša ocena FICO vam lahko prihrani na tisoče dolarjev v 5 minutah

Vaša ocena FICO vam lahko prihrani na tisoče dolarjev v 5 minutah
Vaša ocena FICO vam lahko prihrani na tisoče dolarjev v 5 minutah

Video: Vaša ocena FICO vam lahko prihrani na tisoče dolarjev v 5 minutah

Video: Vaša ocena FICO vam lahko prihrani na tisoče dolarjev v 5 minutah
Video: Uradim ovo i svi me pitaju kako moje kupatilo tako lepo miriše 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

To je objava gosta Michaela Squierja.

V naslednjih 5 minutah bom prihranil več deset tisoč dolarjev.

To ne bi smelo biti zmedeno, vendar sem prepričan, da se bo veliko od vas razočaralo, ko boste ugotovili, da ne govorim o zalogi ali o vzajemnem skladu čarobnega denarja. To je nekaj, kar dejansko obstaja; to je tvoj FICO rezultat. Če ne veste, na kaj se sklicujem, mislim, da je to povezano s športom, ali pa so preprosto prestrašeni, da bi razpravljali o tej temi; beri naprej. Vaša ocena FICO je vaša bonitetna ocena in vam lahko pomaga prihraniti denar. Obstaja nekaj preprostih nasvetov, ki jih morate poznati, da prevzamete nadzor nad vašim kreditnim rezultatom, pokažite, kateri šef, in na koncu prihranite več deset tisoč dolarjev.

Statistika Povprečna ocena FICO v ZDA je 686. Rezultati se gibljejo od 350-850 (citati, več o tem kasneje). Povprečni dolg s kreditno kartico znaša 8.400 USD, s povprečno obrestno mero 13,15%. Odplačevanje tega dolga traja od 22 do 24 let.

Lifelong razred Če berete ta članek, mislim, da si prizadevate biti nič drugega kot povprečje. Želim, da razmišljate o svojem FICO rezultatu kot vseživljenjski stopnji, in čeprav "C stopi v stopnjo", ti ne bodo bogati. Ker ste sposobni prebrati, lahko tudi mislim, da ste šli v šolo in si lahko zapomnili merilne lestvice. Želim, da upoštevate svoj FICO rezultat kot merilno lestvico, ki bo ostala pri vas do konca svojega življenja. To je vaša življenjska lestvica.

Rezultati FICO se gibljejo od 350 do 850. 780 zgoraj = A + 720 - 779 = A- 680 - 719 = B 620-679 = C 550 - 619 = D 549 spodaj = F

Vodenje krivulje Dobra novica je, da ni domačih nalog, potrebnih za izboljšanje rezultatov. Obstaja veliko različnih načinov za izboljšanje rezultatov, vendar se bomo osredotočili na glavne 3. Obljubim, da to ne bo zahtevalo finančne stopnje.

1. Izvedite svoja plačila pravočasno. Odkrivanje velike katastrofe, ne bi smeli porabiti več, kot si lahko privoščite. Če ne morete odplačevati svojih kreditnih kartic vsak mesec, potem porabite preveč denarja. To je bistvo. Če trenutno ne morete privoščiti plačila celotnega zneska, poskrbite, da boste svoja minimalna plačila opravljali vsak mesec na čas. Posojilodajalci poročajo trije kreditni pisarni (Transunion, Experian, Equifax) vsak mesec. O tem poročajo vaša sposobnost, da vrnete posojilo in ga pravočasno plačate. Če plačate pravočasno, se vaši rezultati povečajo. Če plačate prepozno, se vaši rezultati zmanjšajo. Preprosto.

2. Če imate ravnovesje, poskušajte ohraniti svoje stanje v višini manj kot 40% vaše visoke kreditne omejitve. Če je na primer vaša omejitev za kreditno kartico 1000 dolarjev, želite ohraniti mesečno stanje v višini $ 400. Višja je mesečna preostanek vaših posojil, bolj se zdi, kot da ne morete poravnati svojih dolgov. Bi posodili denar prijatelju, ki je dolguje veliko denarja drugim prijateljem? Mnogi posojilodajalci tudi ne bodo. Višja je prevožena ravnotežja, bolj tvegana postajaš. Bolj tvegano postanete, dražji so vaši stroški denarja v obliki višjih obrestnih mer. Preprosto.

3. Ne zaprite stare kreditne kartice; plačati jih. To se lahko razlikuje od tistega, kar ste že slišali v preteklosti. Obstajata dva razloga, zakaj bi morali svoje kartice odpreti. Prvo je, da kreditni uradi želijo videti dolgo zgodovino plačil na čas. Če kartico zaprite, se zgodovina plačil izbriše. Drugič, če zaprete svoje kartice, boste negativno vplivali na celotno kreditno razmerje. O tem smo razpravljali v zadnjem odstavku. Če imate dve kreditni kartici s saldom $ 1000, je skupni razpoložljivi kredit $ 2000. Predpostavimo, da ima ena kartica mesečno bilanco v višini 300 evrov, druga pa mesečno mesečno stanje 500 evrov. Vaša prenesena bilanca bi bila taka: mesečna bilanca $ 300 + $ 500 = $ 800. Visoka bilanca $ 800 / $ 2000 = 40%. Če zaprete kreditno kartico 300 dolarjev, se vaša enačba spremeni: $ 500 / $ 1000 = 50%. Vaše tveganje se je pravkar povečalo, kar negativno vpliva na vašo kreditno oceno. Plačaj karte. Ohranite svojo zgodovino za prihodnje posojilodajalce. To bo izboljšalo vaš rezultat. Preprosto.

Predpostavimo, da ste sledili na zadnjih treh nasvetih, in vaše kreditne rezultate so šli skozi streho. Zaslužite "A +" na lestvici razreda FICO. Ena od prvih stvari, ki jo boste opazili, je sprememba vaše pošte. Namesto da bi prejeli zbirko pošte podjetja, boste začeli prejemati ljubezenske črke iz neverjetnega vira, posojilodajalcev. Kreditne kartice vam bodo ponudile 0% za prenos vaših sredstev ali za odpiranje kartice. Prodajalci avtomobilov vam bodo dali 0% za nakup novega avtomobila. Če ste lastnik doma, vam bodo banke ponudile obrestne mere pod osnovnim posojilom na lastni kapital. Denar bo vržen vame.

Obrestne mere so neposredno povezane s tveganjem. Z visoko stopnjo, da potencialni posojilodajalci vedo, da ste nizko tvegani. Vaše majhno tveganje je nagrajeno z nizkimi stopnjami. Postanite dragoceni. Povečala se je vaša sposobnost vzvoda in vaša sposobnost bogatenja se je izboljšala.

Če še vedno niste prepričani, da ste bili v zadnjih 5 minutah vredni svojega časa, naj vam dam še zadnji dramatičen primer. Oglejmo si, kaj bo najverjetneje največji nakup, ki ga boste kdaj naredili, svojo hišo. Primerjamo "Jack A.""Jack F.", in nadzor vseh drugih spremenljivk, ki gre v kvalifikacije za posojilo, razen FICO score.

Jack F:

Znesek posojila FICO rezultat Obrestna mera Plačilo Skupaj obresti
$ 300K 549 8.25% $2,253.80 $511,367.93

Jack A:

Znesek posojila FICO rezultat Obrestna mera Plačilo Skupaj obresti
$ 300K 785 5.75% $1750.72 $330,258.68

V času trajanja posojila bo Jack A. prihranil 181.109,25 $. Deset tisoč dolarjev! Preprosto.

  • Michael Squier, avtor, je profesionalec v svetu nepremičninskih financ, vendar je veliko bolj srečno pitje vina s svojo zaročenko Rebecco. Do e-pošte lahko prispete z vsemi vprašanji ali komentarji na naslovu [email protected].
  • Nekatera spletna mesta za dodatne informacije: http: //www.bankrate.comhttp: //www.annualcreditreport.com

    https://www.experian.com

    https://www.transunion.com

    https://www.equifax.com

Priporočena: