Resnica za obrestne mere za kreditne kartice

Kazalo:

Resnica za obrestne mere za kreditne kartice
Resnica za obrestne mere za kreditne kartice

Video: Resnica za obrestne mere za kreditne kartice

Video: Resnica za obrestne mere za kreditne kartice
Video: Высокая плотность 2022 г. 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Kreditne kartice dobijo slabo rep - in z dobrim razlogom. Po eni strani se lahko počutijo kot Božji dar, kar vam omogoča, da izkoristite svoje odlične nagrade za potovanja, lahko sledite porabi, vzemite prednosti brezplačnega najema avtomobila, in graditi kredit za stvari, kot so stanovanjska posojila.

Toda kreditne kartice so lahko tudi absolutna nočna mora. Praktično ima vsakdo zgodbo padec dolga, plačevanje zamudnih pristojbin, ali pa se ukvarjajo z neodobrenimi stroški.

Zato je tako pomembno, da optimizirate svoje kreditne kartice, da bodo delale za vas in ne obratno.

In čeprav obstajajo številni različni sistemi, ki jih lahko uporabite za dosego tega cilja, se želim pogovoriti z vami o enem elementu vaše kreditne kartice, ki vam lahko prihranijo več sto let: obrestne mere za kreditne kartice.

Zakaj je vaša obrestna mera za kreditne kartice tako pomembna? Preverite ta e-poštni naslov, ki sem ga dobil od bralca po imenu Aaron:

Dovolj sem imel srečo, da sem prišel iz šole brez študentskih posojil, vendar imam 4,364,11 dolarjev na dolžniški kreditni kartici preko 2 kart. Ena je 999,03 $, druga pa 3,365,08 $. Včeraj sem začel brati tvojo knjigo, danes sem poklical kartico z višjim ravnotežjem, da sem znižal APR z 19,99%. Imam to kartico že skoraj 4 leta. Moja mama je plačevala minimalno za eno leto ali tako, vendar odkar sem postala polni del, sem prevzel druge račune, ki so jih plačevali moji starši. V zadnjih 3 mesecih sem plačal 200 dolarjev, minimalno plačilo pa je približno 89 dolarjev.

Kakorkoli, pravkar sem poklicala in vprašala (nisem se resnično pogajal, ravnokar sem sledil skriptu, ki ga imaš v svoji knjigi), in moj APR se je znižal z 19,99% na 14,24%, kar je takoj.

V bistvu, 13.95 dolarjev, ki mi je plačal za tvojo knjigo, bo več kot sam plačal sam, ko bom dobil svoj naslednji račun.

AWESOME !!

Z znižanjem obrestne mere za kreditno kartico, ki je le nekaj odstotnih točk, je sposoben veliko hitreje plačati svojo kreditno kartico. Zdaj je to velika zmaga.

Danes vam želim razčleniti svojo kreditno obrestno mero in natančen skript, ki ga lahko uporabite za znižanje obrestne mere danes.

Kakšne so obrestne mere za kreditne kartice?

Kreditna kartica v bistvu vam daje kratko posojilo za mesec. Če v tem mesečnem obdobju popolnoma poravnate, ne plačate za posojilo - to je a brez obresti posojilo.

Precej uporaben, kajne? No, če ne v celoti plačate posojila - recimo, da porabite 1.000 na svoji kreditni kartici, vendar lahko v tem mesecu plačate le 500 dolarjev - potem imate ravnovesje na vaši kartici 500 dolarjev.

Svoj saldo s kreditno kartico ima obresti za obresti. Velikost tega obresti je odvisna od tega, kar se imenuje letna odstotna stopnja (APR). S tem imenom ne zavajajte. Vaša družba s kreditnimi karticami uporablja vaš APR, da bi ugotovila, koliko vas zaračuna na vašo izjavo vsak mesec.

Torej v zgornjem primeru bi vam zaračunali 8,33 USD v tem mesecu, ki temelji na 20% APR.

(500 USD obrestna mera x 20% obresti) / (12 mesecev) = 8,33 USDVaš APR se razlikuje glede na vrsto dejavnikov, na primer kakšno kartico imate in kako dolgo ste gradili kredit. Glede na Državne rezerve povprečna obrestna mera za kreditne kartice znaša 13,8%.

Če ste čudak, kot sem jaz, in resnično želim priti v plevel vaše APR, lahko celo izračuna dnevno APR. To je preprosto: vzemite obrestno mero s kreditno kartico in jo razdelite za 365. Voila! Imate dnevno obrestno mero s kreditno kartico.

Na ta dan lahko uporabite ta odstotek in ga uporabite za stanje vaše kreditne kartice. To vam bo dalo natančen odraz, koliko dolgujete kreditni kartici, ki temelji na vašem stanju.

Če trenutno delate za izplačilo dolga s kreditno kartico, lahko ta številka povzroči razliko v tem, koliko plačujete vsak mesec. Zato boste želeli nižje vaše obrestne mere za kreditne kartice. Sreča zate, imam natančen scenarij, da to storim.

Natančen skript za znižanje obrestnih mer kreditne kartice

Ker je povprečna APR običajno nekje med 12% in 15%, je lahko izjemno drago, da lahko na svoji kartici položite ravnovesje.

Razmislite tako: Povprečna dolgoročna donosnost naložb na borzi je okoli 8%. Če bi lahko dobil 14% donosov vaših naložb, bi bili navdušeni!

Prav to počnejo podjetja s kreditnimi karticami po vsem svetu. Želite izogniti črno luknjo plačil obresti na kreditne kartice, tako ti lahko zaslužijo denar - in to ne dajejo podjetjem za kreditne kartice.

Zato morate pokličite svojo kreditno kartico in jih prosite, naj znižajo APR.

Tukaj je preprost skript, ki ga lahko spremljate, da vam pomagajo.

VAM: Pozdravljeni, želim znižati APR na svoji kreditni kartici, prosim.

CREDIT CARD REP: Umm … zakaj?

VAM: Za vas sem bila zvesta stranka za X let. Prav tako sem v zadnjih mesecih plačal svoj račun v celoti in pravočasno. Poznam nekaj drugih kreditnih kartic, ki ponujajo boljše tarife od tistega, kar imam zdaj, in jaz bi sovražil zaradi te obrestne mere, da bi me oddaljil od vaše storitve. Kaj lahko narediš zame?

CREDIT CARD REP: Hmm. Naj preverim … g.Sethi, pravkar sem ugotovil, da lahko znižam svojo stopnjo s 15% na 12%. Ali bo to delovalo?

Ko je pogovor končan, upoštevajte ta tri zelo pomembna koraka:

  • Korak 1: Obesite telefon.
  • 2. korak: Držite eno roko nad glavo.
  • 3. korak: Uporabite svojo drugo roko do petih samih, ker ste se pravkar uspešno dogovorili o nižji APR.

To je hiter in enostaven način, da dobite Big Win z enim telefonskim klicem, toda tudi popolnoma nepotrebno.

BONUS: Če želite še več taktik, ki jih lahko uporabite za optimizacijo kreditnih kartic, si oglejte 2-minutni video spodaj, ki je bil zabeležen pribl. 1976.

Pomembno je omeniti: vaše obrestne mere za kreditne kartice niso pomembne. Za to zamisel sem dobil nekaj toplote, me ne zanima. Na koncu dneva, ne bi smelo biti pomembno, koliko je vaš APR.

Zakaj ni pomembno, ali je vaša obrestna mera s kreditno kartico 3% ali 80%

Preprosto: nikoli ne bom imela ravnovesja na svoji kreditni kartici - in tudi vi ne. Ko gre za nakup, če ga ne morem plačati konec meseca, ga ne kupim.

Recimo, da imate na svoji kreditni kartici 10 000 evrov, plačate pa najnižji znesek, kar je približno 2,5% vsak mesec. Koliko vas bo dejansko stalo? Odgovor je šokanten. Pripravi se!

Če ste plačali le najnižji znesek v višini 10.000 evrov, bi vam vzelo 452 mesecev (več kot 8 let!) In vas stalo več kot 19.000 dolarjev v obresti.

Z drugimi besedami, plačali bi okoli 30.000 dolarjev za bilanco 10.000 $.

To je, če plačate minimalno mesečno plačilo. Kaj pa, če vsak mesec plačate enak znesek, da sčasoma plačate ravnovesje?

Let's take isti $ 10.000 ravnotežje in plačati 250 $ off vsak mesec.

To vas bo stalo več kot 6.000 dolarjev v obresti in vam bo 67 mesecev povrnilo preostanek. Tudi če v tem času ne kupite druge stvari!
To vas bo stalo več kot 6.000 dolarjev v obresti in vam bo 67 mesecev povrnilo preostanek. Tudi če v tem času ne kupite druge stvari!

Zato so kreditne kartice tako neverjetno donosne, zlasti pri mladih, ki ne vedo bolje.

Bistvo je precej očitno:

  1. Ne nosite ravnovesja (če to storite, plačajte čim prej).
  2. Vsakič plačajte največjo možno vsoto vašega stanja.
  3. Če ne morete poravnati nakupa do konca meseca, ga ne kupite.

"Toda Ramit," pravijo ljudje, "kaj pa domovi, kolidž in avtomobili? Kako lahko to plačam v enem mesecu? "Da, resnično, ti zelo dragi nakupi zahtevajo kakšno dolgoročno posojilo. Ampak ne s kreditno kartico.

Torej, ko slišim ljudi, ki so navdušeni nad uvodnimi obrestnimi merami ("0% za 6 mesecev!"), Nisem navdušen. Dokler vsak mesec plačate v celoti, vaša obrestna mera s kreditno kartico ni smiselna.

Bonus: dobite moje najboljše nasvete za kreditne kartice

Zdaj lahko dobite celotno poglavje iz mojega New York Times bestselling knjiga, Naučil te bom bogat, pri optimizaciji kreditnih kartic, brezplačno.

Pomagala vam bo izkoristiti bonuse za kreditne kartice, maksimalno izplačati nagrade in premagati kreditne kartice na svoji igri.

Hočem, da imate orodja in skripte po besedah za boj proti velikim podjetjem za kreditne kartice. Če ga želite zdaj brezplačno prenesti, spodaj vnesite svoje ime in e-poštno sporočilo.

Priporočena: