Ali bo Grčija privzeto in razcvetila svet?

Ali bo Grčija privzeto in razcvetila svet?
Ali bo Grčija privzeto in razcvetila svet?

Video: Ali bo Grčija privzeto in razcvetila svet?

Video: Ali bo Grčija privzeto in razcvetila svet?
Video: Don't Choose Wrong! Canon EF-S 24mm f2.8 STM vs EF 50mm f1.4 USM - YouTube 2023, Oktober
Anonim

16,8%. To je zaradi tega, ker sedanji grški 10-letni donos obveznic povzroča neredno zmedo. 16,8% je sočno 13,9% višje od sedanjega 10-letnega pridelka v ZDA, da bi stvari postavile v perspektivo. Vprašanje v zvezi z vsemi mislimi bo, ali bodo poslanci predložili nov 5-letni načrt varčevanja v višini 28 milijard evrov, da bi izkoristili 5. obroke spornega denarja, ki je bil na voljo za povračilo letnih obveznic v višini 10 milijard USD, V četrtek, 30. junija bomo videli, ali grški parlament izvaja paket, če bo 29. junija na prvem mestu!

Več kot eno leto je minilo, da je trg prešel evropsko dolžniško krizo, vendar se je po letu ročnega premagovanja, pretiranih izjav s strani oteženih vladnih uradnikov in hudih nemirov na ulicah Aten nič nič spremenilo. Gospodarska okrevanja, ki je nastala zaradi rasti in davčnih prihodkov, da bi rešila potopno ladjo "PIIGS", se ni nikoli uresničila, potrpežljivost pa je tanka, ker potencialne privzete obveznosti segajo v preveč oddaljeni obzorje.

Evropska verzija Wall Streetovega zloma "CDO" se je v zadnjih dveh letih postopoma razvila, odkar je v tisku prišlo do puščanja, da se je v Grčiji kar nekaj vprašal konec leta 2009. Ker se je resnično finančna globina primanjkljajev končno pojavila, v maju 2010, ko je postalo očitno, da finančno slabo počutje ni bilo omejeno samo na Grčijo. Nov anagram, namreč "PIIGS", je vstopil v naš dnevni slovar. Portugalska, Irska, Španija in verjetno Italija so imele podobne, vendar različne, glede na finančne uradnike, težave z dolgom in primanjkljajem.

Kriza je bila dosežena s predlaganimi paketi za reševanje iz močnejših bank v regiji, ki so trdili, da bi testi izjemnih situacij v kapitalu pokazali, da so njihova stabilnost v največji možni meri. Vsakemu predlogu in kasnejši odobritvi sta spremljala vsestranska protestacija vsake vlade, da plačilni načrti in napihnjeni primanjkljaji niso več vprašanja, ki bi jih bilo treba skrbeti, vsaj dokler naslednja razkrita zgodba v tisku ni zanikala vsega, kar je bilo prej omenjeno. Ta pomanjkljiv scenarij se je večkrat ponovil, da je zaupanje v zadevne vlade vseeno izginilo.

18 STRIKES IN Z VAM JE!

Grčija še vedno izpusti finančne cilje, določene z vsakim programom reševanja. Obrestne mere so porasle, kreditni trgi so tesni, posojila za mala podjetja pa ne obstajajo. Demonstranti zahtevajo, da se plačila obveznic zadržijo. Analitiki trdijo, da bi bila takšna neporavnava obveznic enaka vplivu, ki ga je propad Lehman Brothers na svetovno gospodarstvo pred "veliko recesijo". Centralna banka vztraja, da privzeto ne moremo dovoliti, saj se bodo valovi razširili na druge evropske države in povzročili škodo evropskim bankam, ki so primarni imetniki velikega števila strupenih vrednostnih papirjev. En oznaka obveznic bo sprožila precej neželenega učinka na tržne prilagoditve na celotnem trgu, tako kot pri CDO.

Ko je bil euro prvotno zasnovan, se lahko sprašuje, kaj se bo zgodilo, ko bi močnejše države članice morale pospešiti in rešiti svoje oproščene partnerje. Grčija, Irska in Portugalska so prejeli pakete za reševanje. Španija je ostala na drugi strani, vendar je vlada močno zmanjšala porabo, odložila plačila pokojnin in dovolila brezposelnost. Javne demonstracije v Madridu so tudi sledile.

Govorice so se maja začele razširjati, da lahko Evropska unija trpi zaradi odhodov, ki bi lahko povzročili propad evroobmočja. Občutki so bili zelo visoki, da je Nemčija naporna v razpravi, izjave iz neznanih visokih virov pa so trdile, da bi Nemčija lahko izstopila ali zahtevala izgon Grčije. Spomini poslabšanja Bretton-Woods in "Kača" se niso razpršili in čeprav je evro nadomestil nacionalne valute, uradniki priznavajo, da geografija in politika Evrope nikoli ne bo posnemala ene gospodarske enote. Monetarno politiko lahko določi ena centralna banka, vendar imajo države članice še vedno možnost, da samostojno delujejo in se znižajo neobvladljivi primanjkljaji.

NEMČIJA TAČNO LJUDI, ZAGOTAVLJAJO PRI PONOVNIH SREDSTVIH

Nemški izvozniki pa so bili izjemno koristni z uvedbo evra in prisotnostjo šibkejših držav članic. Z nemškega vidika, razredčeni "Euro" dejansko povečuje povpraševanje po svojih izdelanih izdelkih. Preverite, kaj dela BMW. En fuego! Strokovnjaki se strinjajo, da bi bil novi nemški marker znatno višji od sedanjega evra, če bi Nemčija izstopila iz evrskega območja. Takšen izstop bi pozdravil takojšnje zmanjšanje nemškega izvoznega povpraševanja, pogoj, da noben nemški izvoznik ne želi srečati. Posojila za mala podjetja ne bodo obstajala v neomejenem obdobju, ko se bodo kreditni trgi zaprli.

Medtem ko se lahko javni zahtevki za izstop v Nemčiji dvignejo, bi bili skupni stroški takega premika nedopustni. Zaenkrat lahko Nemčija še naprej bremeni svoje izvozne dobičke. Evrozona, ki jo vodi Nemčija, nima druge izbire, kot da bi rešila Grčijo, če se odloči, da ne bo sprejela petletnega načrta varčevalnih ukrepov. Grčija dejansko ima zgornji del sedanjega ultimatuma. Ukrepi varčevanja, ki jih je uvedla EU, so ostri in nujni, vendar je še bolj pomembno, da Grčija ne bo izpolnjevala zaveze evroZone in drugih svetovnih interesov, saj Grčija ne more zmešati!

Bralci, ali menite, da bo Grčija dala zadnje in zadnje zahteve varčevanja, ali privzeto kot logična oseba? Tudi če bodo sprejeli program varčevalnih ukrepov, ali menite, da bodo izvajali vse?

Moja nejasna stava je, da Grčija daje Nemčiji, evro zoni in preostalemu svetu prst in zavrača petletni varčevalni ukrep. Zakaj bi, če vedo, da če bodo privzete, druge države ne bodo imele nobenega izbora, ampak jih bodo popolnoma izplačale? Seveda bodo prenehali z evra, njihova drahma pa se bo zmanjšala za 99%, vendar je vse dober otrok!

Ali ne bi bilo nekoliko zanimivo, da bi se svetovni trgi potegovali za 10% in gledali političarke, da bi jih rešili? Še enkrat bodo krivili bogate ljudi za težave Grčije, vendar bodo ljudje končno spoznali, da je krivdo finančne industrije policist. Ljudje, ki krivijo, so ljudje, ki jih vlada služi! Nihče ne more kriviti, ampak sami. Živeti moralno tveganje, ker bomo morda potrebovali nekaj dan sami!

Najboljše,

Sam

Priporočena: