Ali bo pozno plačilo s kreditno kartico škodilo mojemu kreditnemu rezultatu?

Kazalo:

Ali bo pozno plačilo s kreditno kartico škodilo mojemu kreditnemu rezultatu?
Ali bo pozno plačilo s kreditno kartico škodilo mojemu kreditnemu rezultatu?

Video: Ali bo pozno plačilo s kreditno kartico škodilo mojemu kreditnemu rezultatu?

Video: Ali bo pozno plačilo s kreditno kartico škodilo mojemu kreditnemu rezultatu?
Video: Конфиденциальность, безопасность, общество — информатика для руководителей бизнеса, 2016 г. 2023, September
Anonim
Tam je vedno izgovor, ker je bil pozno!
Tam je vedno izgovor, ker je bil pozno!

Bil sem tako nagrajen, da bi se popeljal za Evropo, ki sem ga pozabil napovedati običajno plačilo s kreditno kartico prvega v mesecu! Kot rezultat, sem zamudil svoj račun za kreditno kartico v višini 535 USD in tega ne razumem do treh dni po zapadlosti!

Prva stvar, ki jo je treba uresničiti je, da ni konec sveta, če slučajno zamudite plačilo s kreditno kartico. Stvari, kot je to, se zgodijo ves čas, in kladivo ne pade na vaš kreditni rezultat tako hitro.

Druga stvar je, da gre za podaljšanje, do kakšne pozne je lahko, preden se poškodujete. Zakasnitev treh dni se precej razlikuje od poznih 30 dni. Ampak, ker je pozno 90 + dni nesreča!

Končna stvar je, da kreditne kartice želijo zaslužiti denar od tebe. Plačevanje pozno ali ne v celoti vsak mesec jim naredi približno 60 milijard USD + leto! Če kreditne kartice podjetja vedel, da ne bi nikoli privzeto, bi z veseljem pustili plačati pozno ves čas!

DVE STRATEGIJE ZA VKLJUČITEV DAJATIH PLAČILNIH DAJATEV ZA PLAČILO

1) Prosite za odpuščanje. Vaša prva možnost je, da pokličete svojo kreditno kartico in zaprosite za odpuščanje. Kasneje sem plačal kreditno kartico štirikrat v 180+ mesecih plačila, ker sem pozabil. Vsakič, ko sem zamudil, sem poklicala družbo za kreditne kartice v sedmih dneh, da bi se razložila in vprašala, ali bodo prevažali provizijo za zamudno plačilo v višini 25 USD in plačali zamudne zamude. Vsakič, ko so rekli ja, delno zato, ker sem dokazal leta rednih plačil, in delno zato, ker sem se kmalu pozval, ko sem spoznal, da sem zamudil. Kot rezultat, moj kreditni rezultat ni bil prizadet, in če je bil ranjen, je še vedno ostala nad 780, tako koga briga. Prepričajte se, ali ste se prijavili v kreditne pisarne.

2) Grozi, da zapustijo. Če odpuščanje ne deluje, je druga možnost, da po plačilu prekličete svoj račun. Glede na to, da lahko izbirate med neskončno količino kreditnih kartic, vaša kreditna kartica ne želi izgubiti vaše stranke kot stranke. Edina težava s spreminjanjem kreditnih kartic je, da je težko posodobiti podatke o kreditni kartici z obstoječimi računi, ki imajo vaše podatke, npr. Amazonka, kabelska družba, zavarovanje itd. Glede na vašo drznost običajno deluje, da bi vam zaračunala pristojbino, tudi vašega kreditnega rezultata ne bi smel negativno vplivati, če se z njimi pogovarjate v enem tednu. Imel sem en primer, ki je uspel, in moj kreditni rezultat ostaja isti. Imel sem en primer, ko mi je rep samo želel veliko sreče, in moj kreditni rezultat ni bil negativno vplival na to, kar sem lahko povedal.

Kaj pa, če vaša grožnja ne deluje in resnično ljubiš svojo obstoječo kreditno kartico? Ni sramote v vrnitvi in spet prosim za odpuščanje! Navsezadnje si bil krivec, ne pa ti. Kot je omenil en bralec spodaj, je večkrat poklicala, naj zaprosi za odpuščanje in končno najde enega predstavnika, ki se je odpovedal njenim plačilom, medtem ko vsi drugi ne bi!

KOT ZAŠČITAJO NA VAŠEM KREDITNEM PREGLEDU

Velika težava se zgodi, ko ste pozno več kot 30 dni s plačilom s kreditno kartico. Več kot 30 dni pomeni, da vnesete svoj drugi obračunski cikel, vaš račun pa je povišan v stanje opozorila. Zakasnitev 60 dni je naslednja stopnja opozorila, dokler niste šteje za prestopnika 90 dni. Na tej točki nobena količina prosjačenja ali groženj ne bo mogla zamenjati zamudnih provizij in vam prihraniti kreditno oceno.

FICO ocenjuje, da je ……..

Če je vaš kreditni rezultat 680

  • Vaš rezultat se bo zmanjšal za 60 do 80 točk na povprečno 600-620 točk in 530 točk.

Če je vaš kreditni rezultat 720

  • Vaš rezultat se bo znižal na 80 do 110 točk na 650-610 in celo do 525.

Če je vaša kreditna ocena 780

  • Vaš rezultat se bo v povprečju znižal za 90 do 110 točk na povprečno 670-690 točk in celo za 620.

Kot lahko vidite, lahko zamuda pri plačilu s kreditno kartico močno škoduje vašemu kreditnemu rezultatu. Od 720 do 600 pomeni, da bodo avtomobilska posojila verjetno 2-3% višja od optimalne. Vaša stopnja hipoteke bo prav tako najmanj 1,5% višja od najboljše stopnje, ki bo na dolgi rok povečala ogromna povečanja plačil!

KAKO LAHKO DOSEŽI IZBOLJŠANJE VAŠEGA KREDITNEGA MESTA

* 680 kreditnih točk lahko traja do 9 mesecev za izterjavo.

* 720 kreditnih točk lahko traja do 2,5 leta, da si opomore.

* 780 kreditnih točk lahko traja 3 leta da se popolnoma opomore!

Dobra novica je, da se bonitetne ocene lahko povrnejo po 30-dnevnem + zamujenem plačilu, če ste sčasoma plačali dosledno. Slaba novica je, kako dolgo je zares dober bonitetni rezultat, da si opomore, če ste v prestopništvu. Tri leta, da se vrnete na 780 iz ocene 600 točk, je večnost za nekatere ljudi.

Za tiste, ki imajo živahno življenje ali ki vedno potujejo, razmislite o uporabi autopa na računu s kreditno kartico. Izračunajte povprečni znesek denarja, ki ste ga porabili za svojo kreditno kartico v preteklih 12 mesecih, delite z 11, da vam zagotovite vmesni prag in navedite znesek na avto plačo. Na ta način ne boste nikoli zamudili plačila. Ni veliko, če plačate več, kot si dolgujem bodisi, ker plačilo ravna le kot kredit za ciklus naslednjega meseca. Ob autopay na vašo hipoteko je dan.

PRIPOROČILA

* Preverite vašo Experian Credit Score Today: Preverite svoj najnovejši Experian kreditni rezultat neposredno z njihove spletne strani. Experian je najpogosteje nabavljen iz velikih treh. Dobro je, da vidite, kakšen je vaš kreditni rezultat, preden zaprosite za posojilo. Če je pod 720, ne boste dobili najboljše stopnje, vendar pa lahko vsaj preživite nekaj časa, da izboljšate svoj rezultat.Poleg tega ima ena od štirih kreditnih poročil napake, ki negativno vplivajo na kreditni rezultat. Imel sem 8-letni električni račun, ki mi je zdrobil kreditno točko za 100 točk in skoraj izstopil iz mojega hipotekarnega refinanciranja. Strašna stvar je, da nisem imel pojma! Študija FTC je poročala, da ima približno 25% kreditnih poročil netočnosti.

* Iščete super potovanja nagrade kreditne kartice? Oglejte si kartice Chase Sapphire Preferred® in druge. Svojo Chaseovo kreditno kartico uporabljam za vse moje poslovanje in porabo za potovanje, da dobim točke za več brezplačnih potovanj, zavarovanja v primeru izgube torb ali mojega poleta in več zavarovanja za okvarjene izdelke, ki jih kupim in želim vrniti. Vsak mora imeti kreditno kartico za brezplačen 30-dnevni kredit. Prepričajte se, da vsak mesec v celoti plačate svojo kreditno kartico! Preverite nekaj prednosti:

  • Zaslužite 50.000 bonus točk, ko porabite 4.000 $ za nakupe v prvih 3 mesecih od odprtja računa. To je ~ 650 dolarjev.
  • Namenjen je najboljši kreditni kartici za nagrade za potovanja po reviji MONEY.
  • Dobiš 2 x točke za potovanje in jedilnico v restavracijah in 1 točko na dolar, porabljen za vse druge nakupe.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: