Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški - ženska perspektiva

Kazalo:

Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški - ženska perspektiva
Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški - ženska perspektiva

Video: Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški - ženska perspektiva

Video: Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški - ženska perspektiva
Video: БАЛТИЙСКИЕ ЯЗЫКИ: что это такое? Какое отношение имеют к славянским языкам? 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Naslednja objava je od Holly of Club Thrifty.

Strokovnjaki uporabljajo izraz "razlika v plačah med spoloma", da bi opisali stalno nesorazmerje med moškimi in ženskimi povprečnimi letnimi zaslužki. Po zadnjih podatkih vlade so ženske zaslužile le 80,9 odstotka moških, ki so leta 2012 prinesli domov. To je vsekakor razočaranje, vendar je še bolj vznemirljivo dejstvo, da se lahko dejansko poslabša. Po podatkih Zavoda za statistiko dela so ženske zaslužile približno 82 odstotkov, kar so storili moški v letu 2011 - le eno leto prej.

Več študij trdi, da razlika v plačah med spoloma temelji na različnih odstotkih, čeprav se večina študij strinja, da ženske v barvi in ženske, starejše od 35 let, pogosto zaslužijo najmanj. Ti statistični podatki postanejo še bolj zaskrbljujoči, če upoštevate dejstvo, da so ženske v ZDA v letu 2011 edini ali primarni prejemnik v 40 odstotkih gospodinjstev v ZDA. Videti je tudi, da je razlika v plačah med spoloma nekoliko elastična, z različnimi stopnjami intenzivnosti od industrije do industrije:

* Ekonomist, 2012

Ampak, ali so plače resnično vplivale na to, da je to samo po spolu? Medtem ko bi hiter pogled na statistiko lahko pripeljal do tega, da verjamemo, da je vrzel med spoloma v celoti posledica diskriminacije na podlagi spola in moške stare ženske, ki sovražijo sovražnike, mnogi verjamejo, da je zgodba veliko več, kot so lahko neobdelani podatki.

Naj vam dam primer, stil "Real Housewives".

Gospodinje bogatega predmestja

Moja soseska je dom številnim ženskam, katerih izbira življenjskega sloga bi lahko vplivala na zaslužek danes in v prihodnosti. Za določitev odra, povprečni dohodek gospodinjstva v našem mestu je bil 88.429 $ v letu 2012. Čeprav to morda ne zveni kot veliko, lahko skoraj šestmestni dohodek daleč na poti v podeželskem srednjem zahodu. (Če želite stvari ohraniti v perspektivi, je mediani družinski dohodek v San Franciscu - eden od najdražjih krajev za življenje v državi - 87.329 $ istega leta).

Naši sosedje vključujejo sodnike, zdravnike, odvetnike, vodstvo podjetja in znanstvenike. Obstaja tudi neverjetno število mamil, ki ostanejo doma. In v vsakem danem času jih lahko najdete s potiskanjem čudovitih otroških sprehajalnikov navzdol po vrtnih poteh, s katerimi se srečujejo prijatelji za vročo jogo razred ali kavo, in odbijajo se v vajah, ki stanejo toliko, kolikor porabim za živila v teden.

Toda te ženske niso neumneževci ali podkupovalci. Tako kot njihovi možje, veliko žensk, s katerimi sem se spoprijateljila, imajo napredovalno stopnjo. Dejstvo je, da lahko v nekaj milj oddaljenem polju imenujem dva odvetnika, enega inženirja in peščico nekdanjih poslovodij, ki se odločijo, da ostanejo doma s svojimi otroki. Več žensk prostovoljno, jaz pa poznam tiste, ki dela s krajšim delovnim časom. Preostali del se zdi, da delajo, kar hočejo večinoma, in nekaj plovil v sosedski bazen, kot je to je njihov polni delovni čas.

Ena novica mi je nedavno povedala, da ne namerava spet izvajati prava, tudi potem, ko se bo njen najmlajši v naslednjem letu vrnil v vrtec.

"Nočem začeti na dnu paketa," je rekla. "Ko sem se odločil ostati doma, sem izgubil svoj karierni zamah."

Še en prijatelj ima MBA, vendar dela samo v šolskem skrajšanem delovnem času. "Želim biti na voljo za otroke," je rekla. "Prav tako nočem delati poletja."

Nekaj drugih mi pove, da se bodo verjetno vrnili na delo, ko bodo njihovi otroci zapustili gnezdo. In seveda, nič narobe s tem. Ostanite doma, da bi vzgojili otroke, je čudovit in resnično verjamem, da je starševstvo najtežja naloga na Zemlji.

Toda, kaj se zgodi, ko se ženske, kot so moji sosedje, odločijo, da se vrnejo na delo? Po besedah mojega prijatelja bodo resnično prisiljeni začeti na "dnu paketa" glede plače in delovne dobe?

Seveda bodo.

Zakaj ženske zaslužijo manj kot moški

Po drugi strani pa veliko raziskav kaže, da je razlika v plačah med spoloma resnična, tudi ob upoštevanju življenjskega sloga in družinskih odločitev žensk. Na primer, "Diplomiral za plačilno vrzel: zaslužek žensk in moških eno leto po končani visoki šoli, "Je razkrilo, da je eno leto po končani visoki šoli ženskam plačanih povprečno 82 odstotkov tistega, kar so jih prinesli njihovi moški kolegi. In tudi po tem, ko se obračunajo izbire življenjskega sloga, kot so višji šoli, poklica, GPA, vrsta dodiplomske ustanove, zakonski stan, in starost, 7-odstotna razlika med plačami med novimi moškimi in ženskami še vedno ni bila razvidna.

Ameriško združenje univerzitetnih žensk, ki je izvedlo raziskavo, še naprej poroča o 12-odstotni nepojasnjeni razliki v plačah med moškimi in ženskimi delavkami šele deset let po končani visoki šoli. Zdi se, da druge različne študije podpirajo trditve AAUW, da celotne razlike v plačah med spoloma ni mogoče pripisati izključno življenjskim željam žensk. Toda, gledano v raziskavo, se zdi, da lahko eden od dejavnikov igra večjo vlogo, kot je nekoč mislil: starševstvo.

Kazen za materinstvo

Dodatne raziskave AAUW kažejo, da je bilo deset let po tem, ko je postalo staršev, 23 odstotkov matere popolnoma brez delovne sile, 17 odstotkov pa le delno s krajšim delovnim časom. Medtem je le 1% moških prenehalo delovati in 2% delalo le delno. Ampak zakaj?

Očitno se ženske, ki se po vzgoji otrok vrnejo v delovno silo, ne bodo pozdravile z odprtimi rokami. AAUW navaja neizgovorjeno "materinstvo kazen" kot vzrok za tako žalost, saj raziskave kažejo, da delodajalci manj verjetno, da najem mati v primerjavi z brez otrok ženska. In če imajo, je njihova plača pogosto nižja.

Vendar ni takšne "očetovske kazni", da bi govorili o najemu vzorcev moških z otroki. Pravzaprav vse več raziskav kaže na to moški z otroki dejansko zaslužijo več v primerjavi s svojimi brez otrok moških kolegi. Pojdi sliko.

Reševanje razlike med spoloma

Preprosto je videti, kako lahko opuščanje delovne sile v letih ali celo desetletjih vpliva na potencial za zaslužek, vendar je pomembno, da razumemo, da to ni nujno. Vse vrste strokovnjakov so se pretehtale, kako se ženske lahko borijo proti pooblastila, ki so in enkrat za vselej zapreti razliko v plačah med spoloma. Evo, kar so rekli:

  • Nasvet št. 1: Warren Farrell, avtor knjige "Zakaj moški zaslužijo več: uničujoča resnica za plačilno vrzel - in kaj lahko storijo ženske o tem", meni, da na splošno moški zaslužijo več zaradi svojih poklicnih odločitev. Ko gre za nasvete za ženske, ki želijo zapreti razliko v plačah med spoloma, predlaga, da delajo dlje časa in pridobijo diplomo na področjih, kjer prevladujejo moški, kot so matematika, znanost ali inženirstvo, ne da bi izpuščali delovno silo, da bi imeli otroke, in delo, ki temelji na komisiji.
  • Nasvet št. 2: Amy Caiazza, direktorica programov za demokracijo in družbo na Inštitutu za raziskave ženskih politik., Trdi, da morajo ženske stvari vzeti v svoje roke. "Potrebujemo mentorstvo za povezovanje in usposabljanje za učenje novih spretnosti in premikanje na višja delovna mesta," pravi Caiazza. "Ženske lahko pridobijo več izobrazbe in postanejo odločne in samozavestne pri pogajanjih o plačah."
  • Nasvet št. 3: Heidi Hartmann, ekonomist in predsednik Inštituta za raziskave ženskih politik, meni, da bi ženske med drugim morale pritisniti vlado na spodbujanje politik, ki odpravljajo diskriminacijo na podlagi spola in zagotavljajo enako plačo. Na primer, podpreti bi morale politike, kot je Lilly Ledbetter Act of Fair Payments, kar ženskam olajša tožiti svoje delodajalce, če menijo, da so bili nepošteno diskriminirani.

V nadaljevanju je to: Ženske očitno imajo veliko dela, ko gre za zagovarjanje in vztrajanje pri sistemu, ki zagotavlja enako plačilo za enako delo. Raziskave kažejo, da izbira življenjskega sloga in starševstvo igrajo dejavnik pri zaslužku žensk. Vendar pa tudi dokazuje, da zaslužki žensk, tudi če upoštevajo te stvari, niso vedno tam, kjer bi morali biti. Da, moški in ženske so drugačni in pogosto želijo drugačne stvari, toda to ne bi smeli uporabiti kot izgovor, da bi ženskam manj plačali za isto službo.

Torej, razpravljajte o razlikah v plačah med spoloma s svojimi prijatelji, se naučite, kako se pogajati za boljšo obravnavo in glasujte za politične kandidate, ki podpirajo politike, ki bi lahko nekega dne enkrat zaprla nepravično razliko v plačah. Morda, če vsi vsi govorimo dovolj glasno, bodo sporočilo glasno in jasno slišale tiste, ki želijo zadržati naš zaslužek in nas voditi dol.

Nalaganje …
Nalaganje …

Začni z delom

Veš, kaj je super za začetek svojega poslovanja? Obstaja veliko tesnejša povezava z naporom in nagrado. Morda je še vedno vprašanj glede spola, vendar je tudi veliko boljša meritokratija.

Že več kot šest let sem že začel, zdaj pa dobivam dober pasivni in aktiven tok prihodka na spletu. Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Toda z začetkom enega finančnega kriza v letu 2009 dejansko naredi več kot moj celoten pasivni dohodek, ki je potreboval 15 let za gradnjo. Če uživate v pisanju, ustvarjanju, povezovanju z osebami na spletu in uživanju več svobode, poglejte, kako lahko nastavite spletni dnevnik WordPress v manj kot 30 minutah, kot je moj. Morda boste nekega dne naredili dovolj, kjer nikoli več ne boste mogli delati na dan!

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer. Kliknite grafiko, če želite izvedeti, kako ustvariti lastno spletno mesto.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer. Kliknite grafiko, če želite izvedeti, kako ustvariti lastno spletno mesto.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Viri:

  • "Breadwinner Moms", Pew Social Trends, 2013
  • "Zaprtje razlike v plačah med spoloma bi ustvarilo velikanski gospodarski pospešek, ekonomisti rečejo," The Huffington Post, 24. oktober 2012
  • "Diplomiral za plačilno vrzel: zaslužek žensk in moških eno leto po končani šoli", Ameriško združenje univerzitetnih žensk, 24. oktobra 2012
  • "Trajna trditev predsednika Obame o 77-odstotni zahtevi glede razlike v plačah dobi novo Pinocchiojevo oceno," Washington Post, 9. aprila 2014
  • "Razlika v enakosti spolov se je v letu 2012 še poslabšala, ni boljša, in je odlična za ženske", Forbes, 13. februar 2014
  • "Enostavna resnica o vrsti plač med spoloma", Ameriško združenje univerzitetnih žensk, 2014
  • Želite porast plač? Potem bolje, da postanete oče, saj študija kaže, da moški z otroki zaslužijo petdeset več ", The Daily Mail, 23. december 2012

Priporočena: