Zakaj mi je moj povzetek ponudil službo pri Googlu

Kazalo:

Zakaj mi je moj povzetek ponudil službo pri Googlu
Zakaj mi je moj povzetek ponudil službo pri Googlu

Video: Zakaj mi je moj povzetek ponudil službo pri Googlu

Video: Zakaj mi je moj povzetek ponudil službo pri Googlu
Video: Брене Браун: Сила уязвимости 2023, Oktober
Anonim
Če bi prišli do vašega sanjskega dela, bi bil vaš življenjepis dovolj dober, da bi vam omogočil intervju?
Če bi prišli do vašega sanjskega dela, bi bil vaš življenjepis dovolj dober, da bi vam omogočil intervju?

Če ste se za trenutek oklekli, je odgovor ne.

Oprostite. Težko, vendar resnično. Če pošljete povprečen povzetek - tudi "dobro" nadaljevanje - off, nikoli ne boste slišali peepa od nikogar. Dobrodošli v Resume Black Hole of Doom.

Želim te rešiti pred nesrečo. Če ste kot jaz, ste utrujeni od poslušanja istega starega nasveta o nadaljevanju. Zato želim potegniti tančico in vam pokazati, kako kandidati za najboljše delo dobijo vrhunske svetovne razsežnosti, da bi se izkazali za menedžerje. (Namig: ne gre za njihovo delovno izkušnjo.)

Pokazal vam bom tudi poseben povzetek, ki mi bo zagotovil ponudbo za zaposlitev od Googla in drugih podjetij in natančno analiziral, zakaj sem ga izdelal tako, kot sem storil.

Ne obsedite nad neumnimi stvarmi

Moj prvi nasvet je ustaviti obsedenost nad brezpredmetnimi fizičnimi podatki vašega življenjepisa. Stvari, kot so velikost papirja, barva in pisava. Ljudje vedno obsedujejo nad temi stvarmi.

Zakaj?

Ker je preprosto. Večina ljudi raje hitro in enostavno nasvete, ki ne delujejo na bolj zahtevne spremembe, ki jih naredijo.

Prilagodite lahko oblikovanje v vašem življenjepisu, preklopite s serifa v sans serif pisavo in dodate nekaj barve. Morda se boste počutili, kot da ste dosegli kaj, vendar ne bo navdušil upravitelja najemanja.

Če želite to storiti, morate razmišljati o tem, kako se prodajate.

Bodi tartuf, ne sol

Predstavljajte si, da ste zaposleni manager. Postavite opis delovnega mesta za vodjo projekta in dobite 250+ povzetkov v 48 urah. Kaj počneš?
Predstavljajte si, da ste zaposleni manager. Postavite opis delovnega mesta za vodjo projekta in dobite 250+ povzetkov v 48 urah. Kaj počneš?

Skozi tiste bralce potekaš čim hitreje. Zato zaposleni vodje v povprečju dajo v nadaljevanju manj kot 10 sekund pozornosti, preden se premaknete na naslednjo. Zato je tako pomembno, da razumemo, kako se lahko izstopa.

Vzemi sol. Sol je blago, kar pomeni, da vam ni mar, katere soli boste dobili. Tudi ti so enaki. Zato je cena surovine zelo nizka.

Zdaj si oglejte tartuf. So zelo redki, nemogoče rasti in izkopani s strani posebej usposobljenih psov in prašičev. Samo majhen košček enega resnično lahko preoblikuje svojo jed. Zato so tartufi zelo dragi.

Hočeš biti tartuf, ne sol.

Oglejmo si, kako to storiti na vašem nadaljevanju.

Ne nosite jih z dejstvi, imajo pripoved

Vaš povzetek ne sme biti seznam dejstev. To ni dovolj nepozabno, da v 10 sekundah ujamete pozornost menedžerja.

Namesto tega ustvarite pripoved. Vprašajte se: "Ko nekdo bere moj življenjepis 10 sekund, kaj je ena stvar, ki bi jo morali zapomniti o meni?"

Če samo navedete svojo izobrazbo in zgodovino zaposlitve, kaj se bodo spomnili? Ampak, če pokličete ključne tečaje, ki ste jih preučevali ali strokovne dosežke, se približujete nepozabnim. "Oh, to je kandidat, ki je začel spletno mesto za e-poslovanje za tweene."

(Če vas zanima, kako sem ustvaril pripoved o mojem življenjepisu, se pomaknite navzdol do videoposnetka na koncu te objave.)

Izrežite maščobo in pustite filet mignon

Skupaj z dobro pripovedjo, drugi najpomembnejši del izdelave svetovnega razreda je rezanje maščobe.
Skupaj z dobro pripovedjo, drugi najpomembnejši del izdelave svetovnega razreda je rezanje maščobe.

Vsaka beseda mora zaslužiti svoje mesto na strani. Če se ne dodaja in izboljša pripoved, ga zmanjšaj. Če je, vprašajte, če obstaja še ena beseda ali stavek, ki bi naredil boljše delo.

Kot direktor IWT sem najemal desetine ljudi. To pomeni, da sem pregledal na tisoče nadaljevanj. Večina jih je bilo 1-2 strani, 50-60% besed pa je bilo treba izbrisati. Kako ste lahko izjemni za menedžerja za zaposlovanje, ko morajo v vašem življenjepotu prebuditi polnilo, da bi ugotovili, kdo ste?

Ko vidim napihnjeno življenje tako, mislim, da ne vedo, kako napisati povzetek (ni dober znak) ali nimajo nič boljšega za skupno rabo.

Ne delaj tega. Vsaka beseda šteje. Bolje je imeti krajšo in bolj smiselno nadaljevanje, potem pa dolga, napolnjena s smeti.

Povzetek, ki mi je zagotovil službo, ponuja od Googla

Zadnja stvar, ki si jo želim deliti z vami, je točen povzetek, ki mi je zagotovil ponudbo za delo od Googla in drugih top podjetij.

V tem videoposnetku hodim skozi vsak odsek in natančno pojasnim, zakaj sem ga zgradil tako, kot sem storil. Preverite:

5 se nadaljuje, ki so zmagale na vrhu zaposlitvenih možnosti

Zdaj, ko ste videli način, kako sem ustvaril moj življenjepis in zakaj, želim vam pokazati več uličnih preizkusov, ki jih je mogoče pridobiti z delom. Če upoštevate te primere, se bo verjetnost vašega nadaljevanja, ki odpre vrata intervjujem v vaših sanjskih podjetjih, hitro povečala.

Priporočena: