Kdo lahko zdravstveno zavarovanje prek Obamacareja?

Kazalo:

Kdo lahko zdravstveno zavarovanje prek Obamacareja?
Kdo lahko zdravstveno zavarovanje prek Obamacareja?

Video: Kdo lahko zdravstveno zavarovanje prek Obamacareja?

Video: Kdo lahko zdravstveno zavarovanje prek Obamacareja?
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2023, September
Anonim
Image
Image

Q. Zmeden sem o Obamacareju. Kdo je upravičen do finančne pomoči za zdravstveno zavarovanje po novem zakonu o reformi zdravstvenega varstva?

A. V skladu z Zakonom o dostopni negi, ki je poimenovan Obamacare, so posamezniki in družine z dohodkom med 100% in 400% ravni zvezne revščine upravičeni do državne pomoči.

To pomeni, da bi posameznik, ki zasluži približno 46.000 dolarjev in družina 4, ki zasluži približno 94.000 dolarjev, upravičena do vnaprejšnjega davčnega odbitka ali subvencije, ki bo zmanjšala stroške zdravstvenega zavarovanja.

Če ste samozaposleni, brezposelni ali nimate zdravstvenih koristi prek delodajalca, imate največ koristi od reforme zdravstvenega varstva. In tudi če vaš delodajalec ponuja zdravstveno zavarovanje, se lahko še vedno kvalificira za subvencijo za zdravstveno varstvo, če so stroški dela na delovnem mestu premajhni za vaš dohodek,

Od leta 2014 zdravstveni zavarovalci ne morejo več zavračati pokritja ali zvišati stopenj, če imate že obstoječe zdravstveno stanje. Upoštevajo le starost, velikost družine, kraj bivanja in porabo tobaka (v večini držav), da določijo stopnjo zdravstvenega zavarovanja.

Uporabite Obamacare Kalkulator za upravičenost na InsuranceQuotes.com, da ugotovite, ali ste upravičeni do subvencioniranega zdravstvenega zavarovanja prek programa Obamacare, Medicaid, Medicare ali Programa otroškega zdravstvenega zavarovanja (CHIP).

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

5 Pametni načini za varčevanje več denarja

Kaj je Obamacare? 8 dejstev, ki bi jih morali poznati

Ali lahko plačujete zavarovalne premije s skladi HSA?

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Obamacare Headline na blagajni podobo sodišča Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: