Katera je boljša naložba: nepremičnine ali zaloge?

Kazalo:

Katera je boljša naložba: nepremičnine ali zaloge?
Katera je boljša naložba: nepremičnine ali zaloge?

Video: Katera je boljša naložba: nepremičnine ali zaloge?

Video: Katera je boljša naložba: nepremičnine ali zaloge?
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, December
Anonim
Imamo nepremičninske tajkone in imamo tajneže na borznem trgu. Imamo celo bogate investitorje v obveznice, kot je Bill Gross, ki vsako leto porabi več kot 100 milijonov dolarjev. Zdaj, ko so se trgi opomogli zaradi finančne krize, želim imeti odprto razpravo o tem, kateri razred premoženja zagotavlja dolgoročno količino bogastva.
Imamo nepremičninske tajkone in imamo tajneže na borznem trgu. Imamo celo bogate investitorje v obveznice, kot je Bill Gross, ki vsako leto porabi več kot 100 milijonov dolarjev. Zdaj, ko so se trgi opomogli zaradi finančne krize, želim imeti odprto razpravo o tem, kateri razred premoženja zagotavlja dolgoročno količino bogastva.

Pomembno je vedeti, da ni najemnika ali denarnih tajkunov. Donos na najem je vedno -100% vsak mesec. Medtem je donosnost denarja v povprečju v povprečju znašala 0,1% po vsej državi, tudi po povečanju tečaja Fed. Gotovo lahko bogati najemnik s toni gotovine v banki. Toda tvoje bogastvo je bilo nabralo na druge načine, zato se ne zmedite. Če imaš finančno moč razreda F-, ne moreš iti.

V tem članku bom razložil, zakaj imam prednost nad nepremičninami nad delnicami (delnicami). Oba sta se izkazala za vredno graditi veliko bogastvo s časom.

RAZLOGI, ZA KATERIH NEPREMIČNINO JE BOLJŠE, KOT STOPNJE

1) Ste bolj nadzorovani. Vsaka fizična naložba v nepremičnine, ki jo opravljate, postane odgovorna za izvršnega direktorja. Kot izvršni direktor ste sposobni izboljšati in zmanjšati stroške (refinancirati svojo hipoteko zdaj, ko se cene znižajo, ker je Trump razočaral pri nekaterih svojih glavnih obljubah), povečati najemnine, najti boljše najemnike in tržiti ustrezno. Seveda ste še vedno na milosti nemočnega gospodarskega cikla, vendar na splošno imate veliko več možnosti za optimizacijo bogastva odločitev. Ko investirate v javno ali zasebno podjetje, ste manjšinski vlagatelj, ki daje vero v upravljanje. Včasih menedžerji prevarajo ali razstrelijo svoja podjetja s kupci s pametnimi prevzemi. Nihče ne skrbi več o vaši naložbi kot si ti.

2) Vzvodje z denarjem drugih ljudi. Vzvod v rastočem trgu je čudovita stvar. Tudi če nepremičnine sledijo zgolj inflaciji na dolgi rok, je 3-odstotno povečanje premoženja, na katerem ste 20-odstotno znižanje, 15-odstotna donosnost v denarju. V petih letih boste imeli več kot podvojili svoj kapital na tej stopnji. Zaloge, na drugi strani, ustvarjajo približno 7% - 9% na leto, vključno z dividendami. Vzvod tudi ubija na poti, zato ne pozabite vedno pred najhitrejšimi številkami pred nakupom.

3) Davčna ugodna. Ne samo, da lahko obdržite obresti do 750.000 dolarjev pri hipotekarni zadolženosti na vašem primarnem domu od leta 2018, prodajate lahko svoj primarni dom za brez davčne dobe do 250.000 dolarjev za samske in 500.000 dolarjev za poročene pare, če živite v domu za zadnji dve petletni dobi. Če ste v 28% ali višjem davčnem krogu, ste v lasti lastnine. Vsi stroški, povezani z upravljanjem vaših najemnih nepremičnin, se prav tako odbijejo do vašega dohodka. Mejne dohodke pa veljajo, zato se prepričajte, da ne boste porabili veliko več kot ~ $ 166.000 na leto.

4) Opredmeteno sredstvo. Nepremičnine je nekaj, kar lahko vidite, počutite in uporabljate. Življenje je življenje, nepremičnine pa lahko zagotavljajo višjo kakovost življenja. Zaloge niso več dogodki, ampak simboli in številke. Ko se svet konča, lahko iščete zatočišče v vaši lasti. Nepremičnine so eden od treh stebrov za preživetje, drugi pa hrana in zavetje.

5) lažje analizirati in količinsko opredeliti Če lahko izračunate realne stroške in dohodke od najemnin, to je vse, kar resnično potrebujete, ko gre za vrednotenje dela premoženja. Če si lahko izposodite 3% in si izposodite za 6% + donos, ste verjetno našli zmagovalca. Nepremičnine se takoj izkoriščajo, če imate finančna sredstva za vlaganje. Obstaja ne le komponenta denarnega toka, ampak osnovna komponenta kapitala, ki vlagateljem pomaga pri gradnji bogastva. Zaloge zahtevajo, da zaupate temu, kar družba poroča. Obstajajo številni načini za podjetja, da masirajo svoje številke, da bi stvari izgledale bolje, kot so resnično npr. prilagajanje terjatev do kupcev, dodajanje enkratnih dobičkov in uporabo različnih amortizacijskih ali amortizacijskih strategij za navedbo nekaterih. Oglejte si Zillow za najnovejše ocene, primerljive podatke in zgodovino prodaje. To je tako enostavno narediti raziskave o nepremičninah v primerjavi z raziskavami zalog.

6) Manj vidna volatilnost. Vaša hišna vrednost bi lahko bila cisterna in nikoli ne bi vedeli, ker ni dnevnega simbola. V slabih časih korist vašega doma resnično pomaga ublažiti udarce, ko uživate v svojem domu in ustvarite čudovite spomine. Med recesijo v obdobju 2008-2009 sem še vedno uživala v počitniškem premoženju v jezeru Tahoe 15-20 dni na leto, čeprav je bila njena vrednost pahnjena. Medtem, gledam na zaslon televizorja ali računalnika, sem bil jezen. Ko je vaša naložba manj spremenljiva, je lažje ostati tečaj in ne prodajati na dnu.

7) vir ponosa. Zaradi denarnih razlogov je nekaj časa prazen občutek. Vsakič, ko vozim s svojimi najemnimi lastnostmi, se ponavljam, da sem kupil že pred leti. Vem, da moj denar deluje kar se da težko, tako da mi ni treba. Nepremičnine so stalni opomnik, da se obračunana tveganja sčasoma izplačajo. Obstaja nepredstavljiv občutek, ki vam ga nihče ne pove, ko ste zaprti na svoji nepremičnini. Kljub temu, da je banka v začetku verjetno večinoma v lasti, se dobesedno počutite kot kralj ali kraljica vašega gradu. Ko umreš, lahko svojo ponos prenesete na svoje otroke ali najbližje spremljevalce, da jim omogočijo ustvarjanje lastnih spominov.Nadalje obstaja funkcija »pospeševanja«, če vaši dediči nasledijo premoženje, ki temelji na vrednosti premoženja ob času prenosa, tako da je osnova za stroške višja, kar pomaga znižati davčno obveznost, če je premoženje kdaj prodano.

8) bolj izolirana. Nepremičnine so lokalne. Če ste se odločili dobro kupiti v gospodarsko močni regiji, boste bolj izolirani od nacionalnega gospodarstva ali svetovnega gospodarstva. Španija, ki piha, verjetno ne bo vplivala na najemnino, ki jo lahko zaračunavate. Brexit je pravzaprav pripomogel k zmanjšanju hipotekarnih stopenj, saj so tuji vlagatelji kupili varne državne obveznice ZDA. Oglejte si cene v superzvezdnih mestih, kot so NYC, Hong Kong, Singapur, London, Pariz in San Francisco. Najmanj padajo, najhitreje opomorejo in pridobijo največ. Seveda bi industrija na vašem območju lahko nenadoma izginila in vas pustila zlomiti. Seveda je tudi dobra ideja, da se diverzificirajo v nižje stroškovne regije države z višjimi donosi. To počnem z nepremičninami, ki se množijo in se osredotočajo na nepremičninske projekte v Teksasu, Nebraski, Utahu in Tennesseeju.

9) Vlada je na tvoji strani. Ne samo, da dobite velikodušne hipotekarne obresti in davčne olajšave, dobite finančno pomoč, če ne morete plačati svoje hipoteke. Vlada je tudi agresivno šla po bankah, da bi prisilila k razširitvi posojil slabim in dobrim upnikom. Pred kratkim sem dobil tudi brezplačen kreditni način za moje presenečenje. Programi, kot sta HARP 1.0 in HARP 2.0, omogočata ljudem, da ne bodo imeli zajetih plačil, da se vključijo v akcijo. Obstaja veliko ne-recourse države, kot so Kalifornija in Nevada, ki ne gredo po vašem drugem premoženju, če se odločite, da nehate plačevati svoje hipoteke in squat za več mesecev. Kdaj je bil zadnji čas, ko so posamezne investitorje izplačali svoje naložbe v delnice?

Domače cene bodo verjetno začele upočasnjevati leta 2018 in naprej
Domače cene bodo verjetno začele upočasnjevati leta 2018 in naprej

RAZLOGI ZA ZAKLJUČKE, KI SO BOLJŠE, ZARADI NEPREMIČNIN

1) višja stopnja donosa. Zaloge so se zgodovinsko vrnile ~ 7-9% letno v primerjavi z 2-4% za nepremičnine v zadnjih 60 letih. Prav tako lahko stopite na maržo, da povečate donosnost, vendar ne priporočam, da vam bo ta strategija glede na vaš borzni račun prisilila vas, da likvidirate gospodarstva, da bi prišli do denarja, ko stvari gredo drugače. Vaša banka vam ne more prisiliti, da pride do denarja ali odidete, dokler plačujete hipoteko.

2) veliko bolj tekoče. Če vam ni všeč stalež ali potrebujete takojšnjo denarno pomoč, lahko preprosto prodate zaloge. Če morate iztrošiti nepremičnine, lahko potencialno vzamete kreditno linijo za lastni kapital, vendar je to drago in traja najmanj mesec dni.

3) nižji stroški transakcije. Spletni stroški transakcije so pod 10 USD v trgovini, ne glede na to, koliko morate kupiti ali prodati. Nepremičninska industrija je še vedno oligopol, ki še vedno določa provizije na smešno visoki ravni 5-6%. Mislili bi, da bi izum Zillowja znižal transakcijske stroške, a na žalost so storili zelo malo, da bi zmanjšali stroške. So v cahoots z National Association of Realtors, ker so njihov vir prihodkov od oglaševanja.

4) Manj dela. Nepremičnine neprestano obvladujejo zaradi vzdrževanja, konfliktov s sosedi in rotacije najemnikov. Zaloge lahko dobesedno ostanejo sami za vedno in izplačajo dividende vlagateljem. Brez vzdrževanja se lahko osredotočite na drugje, kot je preživljanje časa z družino, podjetjem ali potovanjem po svetu. Z lahkoto lahko upravljavcu vzajemnega sklada plačate 0,5% na leto, da izberete delnice za vas ali najemite finančnega svetovalca z 1% letno. Ali pa lahko sami upravljate in spremljate svoj portfelj zaradi toliko brezplačnih finančnih orodij na spletu.

5) Več raznolikosti. Če niste super bogati, ne morete lastiti nepremičnin v Honoluluu, San Franciscu, Riju, Amsterdamu in vseh drugih velikih mestih na svetu. Z zalogami ne le vlagate v različne države, lahko vlagate tudi v različne sektorje. Dobro razpršen portfelj delnic bi lahko bil zelo manj nestanoviten kot portfelj nepremičnin.

6) Investirajte v tisto, kar uporabljate. Eden najbolj zabavnih vidikov borze je, da lahko vlagate v tisto, kar uporabljate. Recimo, da ste velik oboževalec izdelkov Apple, McDonald's cheeseburgers in jogurne hlače Lululemon. Lahko preprosto kupite AAPL, MCD in LULU. To je čudovit občutek, da ne boste le uporabljali izdelkov, ki jih vlagate, temveč da bi prihranili denar.

7) Davčne ugodnosti. Dolgoročni kapitalski dobiček in prihodki od dividend so obdavčeni po nižjih stopnjah (15% in 20%) od štirih največjih dohodkov W2 (28%, 33%, 35%, 39,6%). Če lahko ustvarite finančno orožje, ki je dovolj veliko, da večina vašega dohodka izvira iz dividend, lahko svojo obrobno davčno stopnjo znižate za kar 20%, odvisno od veljavne zakonodaje.

8) Hedging je lažje. Zavarovanje nepremičnin lahko zaščitite z zavarovanjem. Če pride do nesreče, je pogosto bolečina, da zavarovalnici plača odškodnino, ker je breme na vas, da dokažete svoj zahtevek. Z zalogami lahko enostavno kratke zaloge ali kupite inverzne ETF-je, da zaščitite svoj portfelj pred tveganjem, ki ga povzroča tveganje.

9) potencialno manj tekoči davki in pristojbine. Lastništvo nepremičnin zahteva plačilo davkov na premoženje, ki je vsako leto običajno enako 1-2% vrednosti premoženja. Nato so stroški vzdrževanja, stroški zavarovanja in stroški upravljanja premoženja. Lahko zgradite svoj portfelj posameznih delnic in obveznic za samo 5 USD za trgovino. Ali pa imate lahko svetovalni svetovalec za bogastvo, kot je Wealthfront, v upravljanju premoženja po prvih 15.000 $, gradi in vzdržuje svoj naložbeni portfelj za samo 0,25% na leto.Uporabljajo svoje raziskave in algoritme, ki temeljijo na sodobni teoriji portfelja, da najbolje upravljajo svoj denar, ki temelji na vaši vloženi toleranci tveganja.

Image
Image

ZNAČILNOSTI, PRIMERNE ZA NEPREMIČNINE IN ZALOGE

Nepremičnina

* Verjeti bogastvo sestavljajo realna sredstva in ne papir.

* Vedite, kje želite živeti najmanj pet let.

* Ne delajte dobro v hlapnih okoljih.

* Preprosto spooked zaradi recesije.

* Prevečkrat se nagibate k nakupu in prodaji. Visoki transakcijski stroški vam preprečujejo pogosto trgovanje.

* Uživajte v interakciji z ljudmi.

* Gre za ponos v lastništvo.

* Ima rad, da se počuti bolj nadzorovan.

Zaloge

* Vesel sem, da se obrnem na tiste, ki bi morali vedeti bolje.

* Lahko nestabilnost želodca.

* Imajo izjemno disciplino, da ne lovijo mitingov in prodajajo, ko stvari vznemirjajo.

* Likes za trgovino.

* Uživajte v študiju ekonomije, politike in raziskovanja zalog.

* Ne želite biti vezani.

* Imeti omejen znesek kapitala za naložbe.

NI NAJBOLJŠE IZBIRE V BOLJNEM TRGU

Izbira med vlaganjem v nepremičnine ali zaloge je kot pri izbiri med prehranjevanjem čokoladne torte ali vročih fudge. Oba sta dobra, če ne greste čez krov. Ko ste mlajši, je vlaganje v zaloge lažje in bolj smiselno, saj imate manj denarja in so bolj mobilni. Ko postanete starejši, verjetno želite nastaviti nekaj korenin, tako da imate vsaj vaše primarno prebivališče koristno.

Z zalogami je čudovito, da bi se portfelji povečali. Toda čez nekaj časa postane nezadovoljivo, da vidite več denarja, ki se kopiči na vašem borznem računu. Denar je treba porabiti za nekaj, v nasprotnem primeru, kaj je prihranek in vlaganje?

Karkoli počnete, ne posedujte ničesar. Inflacija vam bo oropala finančno srečo, ko ste starejši in manj pripravljeni ali sposobni delati. Lastna sredstva, ki se povečujejo z inflacijo, kot so zaloge in nepremičnine. Ni razloga, zakaj ne morete vlagati v oboje.

Priporočila

* Oglejte si priložnosti za množično posredovanje nepremičnin: Če nimate zapadlosti za nakup nepremičnine ali ne želite povezati svoje likvidnosti v fizičnih nepremičninah, si oglejte RealtyShares, eno največjih podjetij za pretovarjanje nepremičnin danes. Nepremičnine so ključna sestavina raznolikega portfelja. Če preučite mešanico sredstev za dodeljevanje finančnih sredstev za kolidž in visoko število posameznikov, boste videli utež nepremičnin kjerkoli med 10% -25%. Pretovarjanje nepremičnin vam prav tako omogoča, da ste bolj prilagodljivi pri naložbah v nepremičnine z naložbami, ki presegajo le tisto, kar živite za najboljše možne donose. Stopnje omejitve na primer znašajo okoli 4% - 5% v San Franciscu, vendar več kot 10% v srednjem zahodu in jugu, če iščete strogo vlaganje donosov.

Realtyshares pre-vetting lijaka, da poudari le najboljše možnosti na svoji platformi
Realtyshares pre-vetting lijaka, da poudari le najboljše možnosti na svoji platformi

* Nakup okoli hipoteke: Preverite najnovejše hipotekarne stopnje na spletu prek storitve LendingTree. Imajo eno največjih mrež posojilodajalcev, ki tekmujejo za vaše podjetje. Vaš cilj bi moral biti čim več pisnih ponudb in potem uporabiti ponudbe kot vzvod, da bi dobili najnižjo obrestno mero. To je ravno to, kar sem naredil za zaklepanje v 2,375% 5/1 ARM za mojo najnovejšo refinanciranje. Za tiste, ki iščejo nakup lastnine, je ista stvar v redu. Če ste našli dober posel, si lahko privoščite plačila in načrtujete lastništvo nepremičnine za 10 + let, bi dobil nevtralno inflacijo in izkoristil nizke stopnje.

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt. Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.Trg delnic ustvarja nekaj cestnih blokov in draga nepremičnina obalnih mest se upočasnjuje. Investirajte previdno!

Priporočena: