Kje lahko shranim za upokojitev Poleg 401 (k)?

Kje lahko shranim za upokojitev Poleg 401 (k)?
Kje lahko shranim za upokojitev Poleg 401 (k)?

Video: Kje lahko shranim za upokojitev Poleg 401 (k)?

Video: Kje lahko shranim za upokojitev Poleg 401 (k)?
Video: Буэнос-Айрес - Невероятно яркая и душевная столица Аргентины. Гостеприимная и легкая для иммиграции - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Na delovnem mestu imam 401 (k); vendar pa lahko to maksimiziram, ker sem razmišljal o visoki kompenzaciji delavca. Kaj je točka te omejitve in ali obstajajo drugi načini za prihranek pri upokojitvi na podlagi pred davkom?

A. Nekateri načrti za upokojitev na delovnem mestu morajo upoštevati pravila letne diskriminacije, ki lahko omejijo znesek prispevkov visoko plačanih zaposlenih. Ta pravila zagotavljajo, da načrt ponuja koristi vsem in ne samo visoko plačanemu vodstvu, menedžerjem in lastnikom. Vaši prispevki so omejeni, ker nižje plačani delavci v vašem podjetju sodelujejo pri 401 (k) ali prispevajo manjši odstotek svojega dohodka v primerjavi z višjo plačanimi delavci.

Potem, ko prispete toliko, kot ste lahko v svojo 401 (k), je naslednje mesto za vračanje denarja na pred davčno osnovo tradicionalna IRA. Za leto 2012 lahko prispevate do 5.000 dolarjev (ali 6.000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več).

Če imate dodaten denar za odpustitev za upokojitev, lahko uporabite rento za vlaganje neomejenega zneska na davek pred obdavčitvijo. Anuiteta je podobna pokojninskemu načrtu, ker odložite davke, dokler ne naredite prihodnjih umikov.

Preberite ali poslušajte, kaj je anuiteta in kako deluje? in obiščite annuityfyi.com za več podrobnosti.

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: