Kdaj morate spremeniti voljo?

Kazalo:

Kdaj morate spremeniti voljo?
Kdaj morate spremeniti voljo?

Video: Kdaj morate spremeniti voljo?

Video: Kdaj morate spremeniti voljo?
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2023, September
Anonim
To vprašanje sem prejel kot nadaljevanje glasila Money Girl o ustvarjanju zadnje volje:
To vprašanje sem prejel kot nadaljevanje glasila Money Girl o ustvarjanju zadnje volje:

Kako pogosto bi morali urejati ali pisati svojo voljo? In če naredite spremembe, kako zagotovite, da se stara različica ne bo uporabljala, če boste mimo?

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Ko ustvarite Will, ga je enostavno potegniti in pozabiti na to. Toda ob Willu z zastarelimi informacijami poraja svoj namen.

Kako spremeniti voljo

Obstajajo dva načina za spremembo Will. Ti lahko:

  • ustvarite kodir
  • ustvarite povsem novo Will

Kodekil je dokument, ki spreminja izvršeno Will. Lahko dodaja majhne določbe ali popolnoma prekliče večino izvirnega dokumenta. Prvotni Will ostane nespremenjen, razen tistega, kar obravnava kodikel.

Ustvarjanje kodirnika je dobra izbira, če imate sorazmerno manjše spremembe, na primer posodabljanje imena svojega osebnega predstavnika ali dodajanje zapuščine.

Po drugi strani pa novi Will prekliče vse predhodne Wills in kodekse in jih nadomešča. Če imate številne spremembe, ki že imajo ali že imajo enega ali več kodeksov, je bolje ustvariti novo Will.

Z eno konsolidirano Will se lahko izognejo verigi potencialno nekonsistentnih dokumentov, ki bi lahko povzročili zmedo ali težave pri njihovi pravni interpretaciji.

Kdaj spremeniti voljo

V idealnem primeru bi morali vsako leto pregledati svojo voljo. Ampak vsaj 6 življenjskih dogodkov, ki bi vas morali sprožiti, da razmislite, ali je potrebna revizija:

  1. Poročite se ali ločite. Če se je vaš zakonski status spremenil, odkar ste nazadnje podpisali Will, se prepričajte, da se pogovorite, kakšne spremembe so potrebne pri odvetniku. Nekdanji zakonec bi lahko izpodbijal dokument.

  2. Imate nove družinske člane. Če imate otroka ali ga sprejmete, poskrbite, da bo vaš Will dobil pravilen delež vašega premoženja.

  3. Imaš umrlih družinskih članov. Če vaš zakonec ali vsakdo, ki je naveden v vašem Willu, umre, ga vedno pregledajte, da zagotovite pravilno razdelitev vaše nepremičnine.

  4. Imate spremembo srca. Če ste že dolgo ustvarili Will, so se vaša čustva in prednostne naloge lahko spremenile. Morda bi raje dal to dediščino diamantni prstan vaši nečakini namesto tvoje sestre. Ali pa ste se ponovno združili z dolgim izgubljenim sorodnikom, ki ga želite vključiti.

  5. Vaša neto vrednost se poveča. Če pridobite znatno bogastvo, lahko spremenite, kako želite distribuirati svoje premoženje. Posvetujte se z odvetnikom o spremembi vaše volje in ustvarjanju zaupanja za zmanjšanje davkov, ki jih dolgujete na vaši posesti po vaši smrti.

  6. Preselili ste se v drugo državo. Ker se predpisi o nepremičninah in davki razlikujejo glede na državo, se prepričajte, da se boste preselili, ko se boste preselili iz države.

Vaša volja je pomemben dokument, ki vpliva na to, kako vas bodo vaši najbližji zapomnili, ko vas ne bo več. Eden od najboljših daril, ki jih lahko daste, je zagotoviti, da je vse vaše pravno in finančno dokumentacijo v redu.

Zato ne pozabite redno pregledovati svoje volje in ga po potrebi spremeniti.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: Zakaj morate narediti voljo 4 pravni dokumenti, ki bi jih morali imeti - jih brezplačno! Pravni dokumenti in obrazci za načrtovanje in načrtovanje nepremičnin 25+ Najboljša osebna orodja za financiranje in produktivnost Kaj se zgodi pri dolgu, ko umre?

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Zadnja bo fotografija od Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: