Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?

Kazalo:

Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?
Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?

Video: Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?

Video: Kdaj je OK, da se zavrže bogastvo Stealth in porabi?
Video: Самые жуткие существа Говарда Лавкрафта. Большой выпуск 2023, September
Anonim
Lockheed SR-71 Blackbird - Ultimate Stealth
Lockheed SR-71 Blackbird - Ultimate Stealth

Ena od največjih posebnosti za trdo delo ljudje, ki želijo doseči finančno svobodo, je, da pogosto ne vemo, kdaj prenehati brušenje. Tudi če dosežemo ciljno neto vrednost ali pasivni dohodek, nadaljujemo z izstopanjem iz navade. Po življenjski dobi akumulacije premoženja, da začnete z risanjem glavnice, se počuti grešno!

Od prvega pisanja o The Rise Of Stealth Wealth pred nekaj leti, sem ponosen, da vidim močno posvojitev od uspešnih ljudi, ki so se odločili, da ohranijo stvari nizko ključno. Družba je bila v času recesije precej jezna, Stealth Wealth pa je postal način življenja tistim, ki so želeli preživeti. V zadnjem času pa sem začel dobiti vprašanja od dolgoletnih strokovnjakov glede tega, kdaj je v redu, da opustite Stealth Wealth in malo izbolite. Konec koncev, večina Stealth Wealth praktikov videl svoje neto vrednosti več kot trojni od leta 2009.

Tukaj so moje misli za tiste, ki želijo tvegati jezo ljubosumne družbe. Kot ponavadi sem postavil nekaj strogih pogojev, tako da se boste dejansko počutili dobro, da bi zapravili denar, ko pride čas!

Ko je Forsaking Stealth Wealth v redu

Omejitev Stealth Premoženje je dovoljeno, če se kvalificiraš vsaj TRI naslednjih pogojev.

1) Ko dosežete starost 40 let. Poldruga mrtev pri 40. Vsakdo, ki teče proti tebi po 20 letih dela, je bedak. Niso niti pripravljeni brcati tako močno, kot ste vi, ne veste, koliko truda ste vložili, ali pa preprosto želite kriviti družbo za vse njihove težave.

Za 40-letnega fanta ni pomembno, da vozi Porsche 911, nosi Patek Philippe in ima lastno stanovanje za počitnice na plaži. Ni 40-letno staro gonilo, da vozi Mercedes SL kabriolet v $ 1,000 Manolos, če je to mogoče. Če ne morete živeti po 40. letu starosti, ko veliko ljudi umre v svojih 50-ih letih, potem je samo jok sram, da dela vsa ta leta za denar, ki ni porabljen.

2) Če je vaša neto vrednost 20X vaš bruto dohodek ali več. Dosegli ste mlajši status finančne neodvisnosti, ko je vaša neto vrednost dosegla 20X vaš bruto dohodek, npr. 100.000 dolarjev dohodka gospodinjstva, 2.000.000 $ neto vrednosti. Dosegli ste starejši finančna neodvisnost, ko je vaša neto vrednost 50X vaš bruto dohodek, npr. 200.000 dolarjev gospodinjstev, 10.000.000 $ neto vrednosti.

Če še vedno čakate pet minut, da prihranite 10 centov na galono na plin, ne želite, da bi vžgali toploto, ko je zamrznila, ali še vedno nagnali plačo natakarice za minimalno plačo, manjšo od 20%, moraš sami neumno, ker je preveč skromno.

Za tiste, ki želijo odpustiti Stealth Wealth, ker je vaša neto vrednost 20X ali več vaših letnih stroškov, oprostite. Nadaljujte z mletjem, ker je bolje biti varen kot boriti, če ste prestari za delo. Pridobitev do 20X porabe je relativno enostavno čez nekaj časa. Ko se ljudje osredotočijo na večkratno porabo, bodo pogosto "goljufali" tako, da bi tako poskušali porabiti toliko, da bi dobili 20X. Namesto tega, če se osredotočite na 20X - 50X svojega bruto dohodka, potem NE SMEš prevarati v smislu, da je preveč skromen. Morate se osredotočiti na gradnjo vašega bogastva z dohodkom in vrvežem!

Sorodni: cilja neto vrednosti, vredne glede na starost, dohodek in delovne izkušnje
Sorodni: cilja neto vrednosti, vredne glede na starost, dohodek in delovne izkušnje

3 ) Če ste lastnik nepremičnine vsaj 15 let. Lastništvo vašega glavnega prebivališča je odgovorna stvar, ker se ne bi smeli boriti proti inflaciji. Če še vedno oddate najem, potem verjetno še niste dobili 20-odstotnega plačila, ne veste, kaj želite storiti s svojim življenjem in / ali ne veste, kje se želite ustaliti. To je v redu, ker vsi hodimo skozi to "ugotovitveno fazo".

Ampak, če se še vedno znajdete, zadnja stvar, ki jo želite storiti, je porabiti denar za potratne stvari. Če še nimate 20-odstotnega plačila, ni dobra ideja, da bi se potegnila na 10 000 potovanj v Evropo na vaše kreditne kartice! Velika večina ljudi, ki vem, kdo se je odločil nadaljevati najem, odkar sem diplomiral leta 1999, so veliko manj bogati od tistih, ki so se odločili za nakup. Zavrni lastništvo domov vse, kar hočeš; obstaja razlog, zakaj je povprečna neto vrednost lastnika stanovanj 40X večja od mediane neto vrednosti najemnika.

Po 15-letnem lastništvu premoženja ste z apreciacijo povečali svoj kapital, poleg tega pa ste z rednimi hipotekarnimi plačili plačali tudi 25% vašega glavnice. Takšne prisilne prihranke vas postavljajo pred tipičnega potrošnika, saj običajen potrošnik ne more shraniti za krofke.

Sorodni izdelki: Kupite nepremičnine kot mladi, kot si lahko
Sorodni izdelki: Kupite nepremičnine kot mladi, kot si lahko

4) Vaša hiša vrednost je vsaj 20X vrednosti vašega avtomobila. Recimo, da imate v lasti 500.000 $ domov in vozite 20.000 $ avto. Brezplačno lahko preživite bolj frivolično, saj je vaše razmerje 25: 1. Recimo, da imate samo 200.000 $ domov, vendar vozite 55.000 $ BMW. Jasno mi je, da ste preveč osredotočeni na status projekcij namesto graditi svoje bogastvo, da bi poskrbeli za svojo družino. V peklu ne morete porabiti več denarja za stvari, ki jih ne potrebujete. Lahko ste bolj konzervativni in primerjate svoje doma pravičnost tudi na nakupno ceno vozila.

Sorodni: Ratio fiskalne odgovornosti
Sorodni: Ratio fiskalne odgovornosti

5) Imate vsaj en dodaten vir dohodka, ki je enak najmanj 30% vašega prihodka od dela na dan. Če imate samo en vir dohodka, bo težje doseči finančno neodvisnost prej kot povprečni delec. Ampak, če lahko zgradite vsaj en drug vir dohodka, ki je enak najmanj 30% vašega prihodka od službenih dohodkov, si zaslužite, da si privoščite nekaj lepih čevljev.

Oseba, ki na svojem delovnem dnevu dela na leto 60.000 dolarjev letno in 18.000 dolarjev letno v samostojnem delu, je moj junak. Ona ve, da bo z več časa njena samostojna blagovna znamka še naprej rasla in tako bo njen prihodek. Iz izkušenj in pogovorov z drugimi gurčarji je 30% ključnega pomena, da ljudje resnično pričajo verjeti, da lahko zapustijo svoja delovna mesta, da bi sledili svojim strastem. Samo bodi previden. Ko zapustite svoje delo, morate znova zagnati enačbo.

Drugi običajen način za izgradnjo dodatnega vira prihodkov je očitno z naložbami. Odlično je, ker vaš denar dela za vas, tako da vam na koncu ni treba.

Sorodni: Ranking Najboljši pasivni dohodki
Sorodni: Ranking Najboljši pasivni dohodki

6) ste dosledno prihranili 50% ali več svojega prihodka za 10 let. 50% lahko vključuje vaše prispevke 401k / IRA pred obdavčitvijo, prispevke za naložbe po obdavčitvi ali kombinacijo obeh. Po 10 letih varčevanja 50% vašega čistega dobička imate na bančnem ali posredniškem računu 20 let življenjskih stroškov. Nobenega razloga, zakaj se na tridnevnem mediteranskem križarjenju ne morete zmešati z balkonom.

Če boste prihranili 75% ali več svojega dohodka za tri leta, se lahko svobodno znebite. Matematika je podobna prihranku 50% vašega dohodka za 10 let. Živeti kot premor za predolgo vrsto premaga namen denarja.

Sorodni članek: Koliko bi morale prihajati dohodek in starost?

7) Imate dobičkonosno podjetje, ki zasluži vsaj 2X srednji dohodek vašega mesta. Ena od lepih stvari o lastništvu podjetja je, da lahko odbijete obroke, potovanja, stroške vozila in drugo opremo, potrebno za vodenje in rast vašega podjetja. Če ste lahko v zabavnem poslu, še bolje!

Udeležba na konferenci na odlični lokaciji je primer dobrega poslovanja. Svoje letalsko vozovnico, stroške hotela, polovico vaših obrokov, taksi voznine in uporabo mobilnega telefona lahko med drugim odpisate. Zato je vaš pravi strošek karkoli prvotni strošek minus vaša efektivna davčna stopnja.

Toda vodenje dobičkonosne dejavnosti je težko. Zato morate v vašem podjetju poslovati z dobičkom vsaj 2X, medijskim dohodkom v vašem mestu, preden začnete počutiti, kot da je v redu, da malo popustite denarnico, npr. 160.000 dolarjev v operativnem dobičku v primerjavi s srednjim dohodkom gospodinjstva v San Franciscu v višini 76.000 USD.

Izjava o prihodku v blogih
Izjava o prihodku v blogih

Sorodni: Kako začeti spletno stran

8) Vaši otroci so neodvisni odrasli. Če ste uspeli vzgojiti neodvisne odrasle, ki ne prihajajo k vam zaradi plačila hipoteke, kraja za življenje, avtomobila, pralnice ali vašega viteškega mesa, potem dobro opravljeno! Danes je toliko mladih ljudi, ki ne dajejo sranja, da bi trdo delali, ker vedo, da bančna banka mamice in očka preprosto zapustita.

Obstajajo otroci v srednji šoli in visoki šoli, ki se hvalijo svoje modne avtomobile, čeprav so njihovi starši opravili nakup. Ni čudno, da se ves čas pretepajo. Kakšen neobčutljiv idiot trdi svoje bogastvo v obrazih drugih otrok, ko nihče nima zaposlitve za polni delovni čas? Obstajajo diplomanti, ki se hvalijo svojim prijateljem o novem stanovanju, ki so ga tudi njihovi starši kupili. Ni čudno, zakaj se ne spodbujajo ali plačujejo tudi pri delu. Zakaj bi morali, ko so že povedali vsem svojim kolegom, da so bogati.
Obstajajo otroci v srednji šoli in visoki šoli, ki se hvalijo svoje modne avtomobile, čeprav so njihovi starši opravili nakup. Ni čudno, da se ves čas pretepajo. Kakšen neobčutljiv idiot trdi svoje bogastvo v obrazih drugih otrok, ko nihče nima zaposlitve za polni delovni čas? Obstajajo diplomanti, ki se hvalijo svojim prijateljem o novem stanovanju, ki so ga tudi njihovi starši kupili. Ni čudno, zakaj se ne spodbujajo ali plačujejo tudi pri delu. Zakaj bi morali, ko so že povedali vsem svojim kolegom, da so bogati.

Mladi odrasli so zdrava pamet danes. Vejo, kako prepričati svoje starše, da plačajo za vse, tudi kot odrasle. Če ste v svojih otrocih uspeli vzbuditi ponos, da bi ga sami ustvarili, si zaslužite živeti. Obstaja ravno preveč razvajenih bogatih otrok, ki jih uničujejo za nas, ker njihovi starši nimajo discipline, da bi jim povedali, da bi ustvarili svoje bogastvo.

Sorodni: Zakaj milenarji ne dajo prekletega denarja

9) Imaš pokojnino, ki pokriva vse življenjske stroške. Če imate pokojnino, štejete kot enega od srečnih nekaj, ki se nikoli več ne skrbi za denar. Če želite zaslužiti pokojnino, ki pokriva vse vaše življenjske stroške udobno, to tudi pomeni, da ste delali najmanj 25-30 let v isti instituciji. To je neverjetno časten podvig, ki ga je treba nagraditi, saj je danes vsak dan prizadet sindrom "trava je vedno bolj zelen".

Sorodni: Kako izračunati vrednost vaše pokojnine
Sorodni: Kako izračunati vrednost vaše pokojnine

10) Imaš polno vožnjo na kolidž. Če ste nekako uspeli na koncu doseči breme šolanja na višji stopnji, potem si zaslužite nagraditi dobro opravljeno delo. Verjetno ne boste eden tistih študentov, ki verjamejo, da si zaslužijo "življenjski slog", medtem ko dobivate C. Popolna vožnja je šola, soba in krov 100%, ki jih plača šola ali zunanja štipendija. Če starši plačajo za vse, se ne šteje!

11) Nikomur nisi nikomur povedal, koliko resnično delaš 10 let. Ko ste mladi in nezanesljivi, je zelo vabljivo povedati vsem svojim prijateljem, koliko ste naredili, še posebej, če veste, da je več kot večina ljudi. S hvalitvijo prijateljem, na koncu ustvarjate sovražnike. Če ste lahko ohranili svoj pravi dohodek in premoženje pod oblogami vsaj 10 let, ste lahko premagali svojo negotovost.Vaša miselnosti se spreminjajo, ker se počutite bolje glede sebe in poskušate pomagati drugim.

Related: Nikomur nikomur ne povej, koliko resnično delaš

12) Plačate več kot 150.000 dolarjev na leto v skupnih davkih. Če plačate skoraj trojico povprečnega dohodka gospodinjstev v obliki davkov, bi morali po nakupu brezhibnega dveh karatnih obročev po tej 100.000 $ poročiti. Takšni izdatki vas lahko zadržijo v dirki za letenje več let, vendar si zaslužite. Pomagate pri subvencioniranju visokega odstotka Američanov, ki plačajo davke na dohodek brez davka, da bi drzali državo. Živite malo.

Če delate 60 + ur na teden za privilegij, da plačate 185.600 dolarjev na leto v mestu, državi, zvezni in davek na socialno varnost, si zaslužite živeti malo enkrat v daljšem časovnem obdobju!
Če delate 60 + ur na teden za privilegij, da plačate 185.600 dolarjev na leto v mestu, državi, zvezni in davek na socialno varnost, si zaslužite živeti malo enkrat v daljšem časovnem obdobju!

Sorodni članki: strganje za 500.000 dolarjev na leto

Ali pa ste lahko taka oseba, ki znaša 100.000 dolarjev na leto, vendar plača bolj razumno ~ 22.500 $ za nepremičnine, državo in zvezne davke.

Related: Kako malo plačati brez davkov za preostanek svojega življenja
Related: Kako malo plačati brez davkov za preostanek svojega življenja

13) darovali vsaj 15% vašega bruto dohodka v dobrodelne namene. Ali ste vedeli, da je povprečni odstotek donacij v dobrodelne namene manj kot 5%? Če ste povprečno donirali povprečno 3X, opravljate čudovito delo! In upajmo, če si lahko privoščite 15% donacije v dobrodelne namene in plačate davke, potem ste verjetno relativno dobro.

Vir: IRS Statistika prihodkov 2014
Vir: IRS Statistika prihodkov 2014

14) Imate vzdrževane člane in se morate osredotočiti na sestro. Preden sem imel fantka, sem se pri vožnji z avtomobiloma večinoma trudil za udobje. Moj Honda Fit, ki bi lepo parkiral v 25% večih mestih okoli San Francisca. Bilo je tudi ekonomično, saj je bilo le za 234 $ / mesec, ki se zaračunava za moje podjetje. Toda nekaj mesecev preden se je rodila moja žena, sem se odločil, da se osredotočim na varnost.

Nisem mogel oprostiti, če bi se karkoli zgodilo moji malemu v nesreči. Prav tako sem se nenadoma začel osredotočati na potrebo, da moja žena in jaz živita še najmanj 18 let! Zato sem se odločil za trgovanje z mojim Fitom za Range Rover Sport. Z debelejšimi vrati, večjimi varovalnimi pasovi, večjimi varnostnimi značilnostmi in težjo težo naj Range Rover zaščiti potnike bolj kot Fit.

Image
Image

Stealth bogastva za življenje

Glede na to, da so se dobri časi vrnili, je postalo nekoliko bolj sprejemljivo, da živimo bogato življenje, ko so vsi ostali bogatejši. Samo vedite, da takoj, ko pride do upada, vas bo družba obrnila na še vedno bogato, če ne. Zato bodite vedno seznanjeni z gospodarskimi razmerami v vaši soseščini in državo na splošno.

Bolj pozorni ste lahko o finančnih razmerah drugih ljudi, boljši ljudje vas bodo obravnavali. Pravzaprav vas spodbujam, da ste bolj ponižni in se zdite manj obveščeni, kot ste resnično, da bi napredovali. Ljudje, ki kričijo s svojih streh, o tem, kako bogati so, niso tako srečni kot ljudje, ki se jim zdi, da ni treba storiti enako.

Bralci, kakšni so še dodatni primeri, ko je krepitev Stealth Wealth v redu? Ali ste upravičeni do dveh ali več predmetov zgoraj?

Priporočena: