Kdaj se ob koncu čutiš bogato?

Kazalo:

Kdaj se ob koncu čutiš bogato?
Kdaj se ob koncu čutiš bogato?

Video: Kdaj se ob koncu čutiš bogato?

Video: Kdaj se ob koncu čutiš bogato?
Video: Технологические стеки — информатика для бизнес-лидеров, 2016 г. 2023, September
Anonim
Obstaja beseda, ki gre takole: Če želite biti bogati, vzemite vse, kar zaslužite in ga trikrat ujite. Ko pridete tja, ga trikrat spet, spet in znova. Z drugimi besedami, zaradi hedonske prilagoditve, je nemogoče, da se kdajkoli počutite bogate!
Obstaja beseda, ki gre takole: Če želite biti bogati, vzemite vse, kar zaslužite in ga trikrat ujite. Ko pridete tja, ga trikrat spet, spet in znova. Z drugimi besedami, zaradi hedonske prilagoditve, je nemogoče, da se kdajkoli počutite bogate!

Toda na svoji poti do finančne svobode sem opazil, da je bilo večkrat, ko sem se počutil neverjetno bogat. Dow, ki je dosegel 20.000, ni bil eden izmed njih mimogrede. Morda si lahko delite, ko se končno počutiš bogato.

Ko sem končno prestregel z bogato

1) Ko sem se vrnil v Malezijo. Že v začetku devetdesetih let sem živel v Maleziji od 5. razreda do 8. razreda. Takrat je menjalni tečaj znašal ~ 2,3 Ringgit do 1 USD. Ko sem končno obiskal več kot 20 let kasneje, je Ringgit depreciiral na 3,7: 1. Eden Ringgit je v ZDA kupil enakovreden znesek v višini 1 USD. Zato sem nenadoma imel skoraj 4X količino kupne moči v mojem tedenskem bivanju. Torej, morda zaradi 3X več resnično ne boste počutili bogate, vendar naredite 4X več!

Poleg povečanega vidika kupne moči se je še posebej počutil, da bi obiskal mojo staro hišo in se zavedel, da nisem padel skozi razpoke. Bil sem nediscipliniran otrok, ki je imel preveč težav. Če bi bil moj oče, sem se odločil, da se bom odpeljal v vojaško šolo.

2) Ko sem končno zadel svoj cilj pasivnega dohodka. Za doseganje mojega pasivnega dohodkovnega cilja sem potreboval 17 let, a ko sem končno prišel sem se počutil bogato, ker ni bilo več strahu, da bi zmanjkalo denarja. Odraščanje v državah v razvoju in doživljanje številnih ciklov propada, ki delajo v financah, vedno me drži malo paranoičnega, da izgubim vse.

Pasivni dohodek je brezplačen, ker ne delaš veliko, da bi ga zaslužil. Skoraj se počutite krivi, ko zbirate plačilo najemnine ali izplačilo dividend, zato nimam težav pri plačilu provizije za upravljanje ali odhoda na nepremičnino v najem, da odpravite težavo.

Količina pasivnega dohodka je manj pomembna od tega, ali lahko pokrije vse vaše življenjske stroške in lepo blazino. V mojem primeru, ta blazina mi omogoča, da prihranim vsaj 30% svojega pasivnega dohodka, ker sem varčevalni odvisnik. Vsak dolar, ki si ga po doseganju ciljnega pasivnega dohodka občutil, kot da igraš s hišnimi denarji.

Sorodni izdelki: Dolga pot domov: Pasivni dohodek 2017

3) Če nov vir dohodka ne pride nikamor. Trdno verjamem nič od nas čim bolj povečujejo svoj dohodkovni potencial. Ugotovil bom, da če bi lahko naredili največ 100 dolarjev na mesec, večina nas dejansko naredi le med 10 in 30 evri. Všeč mi je, da nobeden od nas ne uporablja več kot 20% možganov. Če bi to storili, bi morda našli zdravilo za raka.

Na enem poslovnem kraju v 2. četrtletju leta 2007 je moja ekipa delala na tem, kako lahko optimiziramo obstoječo platformo. Ugotovili smo, da približno 30% naših delovnih mest nima oglaševalskih partnerstev. Pravkar so zaslužili s temi splošnimi kliki in oglasnimi pasicami, ki ne plačujejo veliko. Zato smo se odločili, da bomo prišli do nekaj novih podjetij, ki smo si jih radi ogledali, ali bi lahko sklenili dogovor. Uspeli smo in ustvarili smo nov tok prihodka iz obstoječega inventarja.

Eden od mojih največjih težav pri vodenju spletne strani ni skrb za 100% največje prihodke, ker že imam svoj pasivni dohodek. Ne iščem novih poslov ali pišem o donosnih ponudbah za kreditne kartice. Če me kaj ne zanima, ne pišem o tem, ne glede na to, koliko denarja je vključeno, ker se že zdi, kot da je omako. Najboljši podjetnik ali prosilec za finančno neodvisnost je nekdo, ki ima vse za dokazovanje in nič izgubiti. Zato, če ste v zgodnjih fazah svojega potovanja, cenite svojo motivacijo!

Sorodni: Prvi milijon bi lahko bil najlažji

4) Ko niste prodali nekaj, kar se je končalo vredno veliko več. V letu 2012 sem v družinski hiši v San Franciscu navedel 1.700.000 $. Nisem dobil nobenih uradnih ponudb, samo nekaj šepetal od nekaj nepremičninskih posrednikov, da so svoje stranke pripravljene plačati bližje od 1,5 do 1,6 milijona dolarjev. Zavrnil sem ga in ga vzel s trga, dokler nisem imel možnosti, da ponovno vnesem dom v maju 2017. Moje najemniki so mi dali 30-dnevno obvestilo in mislil sem, da bi lahko še enkrat testiral trg za najem in prodajo. Moje upanje je bilo, da bi dobili vsaj 2.300.000 $ ali 8.800 $ / mesec, enako najemnino kot moj prejšnji najemnik.

Namesto, da bi dobil 8.800 $ / mesec, najboljši sem dobil 7.500 $ / mesec, velik 15% padec. Ob istem času je moj realnik našel potencialnega kupca na trgu, ki je ponudil 2.600.000 $! Po več letih nazaj sem lahko dobil do 2.740.000 dolarjev, kar je za 1040.000 dolarjev več, kot bi ga prodal pred petimi leti. Za nakup moje hiše je moral vzeti hipoteko v višini 2.000.000 $ in še 300.000 ameriških dolarjev.

Če bi v letu 2012 prodal svojo hišo, bi se za vedno večkrat brcnil za prodajo ob napačnem času. Še več, uspel sem vzpenjati in kupiti še eno družinsko hišo v okrožju Golden Gate Heights v San Franciscu, ki ga je Redfin imenoval kot najbolj vroči trg nepremičnin v vsej državi za 2H2017. Cene so se od leta 2012 zvišale za približno 40%, kar pomeni, da sem lahko dvignil korist od nepremičninskega razcveta in končno izplačal denar, medtem ko je še vedno imel primarno prebivališče.

Prodal bo v letu 2012! Toda hvaležen sem bil prodan leta 2017.
Prodal bo v letu 2012! Toda hvaležen sem bil prodan leta 2017.

Sorodni: Zakaj sem prodal svoj najemni dom: živel sem danes

Skupna osnovna tema Občutek bogate

Zakaj nekateri milijarderji goljufajo in kradejo? Če ste vredni 1,5 milijarde dolarjev, kot je bil upravitelj hedge skladov Galleon Raj Rajaratnam, preden je šel v zapor za trgovanje z notranjimi informacijami, ni logično, da bi tvegali zapor in izgubili vse za nekaj milijonov dolarjev v nezakonitem dobičku.

Zakaj je to celo, če ste finančno neodvisni, še vedno tako težko upreti brezplačno kosilo? Ni smiselno, da bi obraz vašega obraza na bifeju, ko boste vedeli, kako prenajedanje, povzroči, da umreš zgodaj. Poleg tega si lahko kadar koli privoščite gumijasti piščančji sendvič.

Skupna tema, da se počutite bogate, je, ko se počutite kot vi PRIDOBITEV NEVARNOSTI - ta občutek, kot da zmagaš.

Taaras Resort v Pulau Redang, Malezija je bila bomba.
Taaras Resort v Pulau Redang, Malezija je bila bomba.

V Maleziji sem dobil nekaj za nič zaradi močnega USD. Vse, kar sem naredil, je bilo leteti v Kuala Lumpur, da bi videl moje prijatelje iz otroštva. Nisem trdo delal, da bi lahko privoščil 4X toliko kot lokalni malezijski. Ker sem ameriški, sem postal bogat s svetovnimi standardi.

Ko sem po 17 letih dosegel svoj pasivni cilj dohodka, se je končno počutil, kot da živim brezplačno, ker je moj pasivni dohodek pokrival vse moje življenjske stroške za 160% +. Ne aktivno se spominjam vse žrtve, ki je potrebna za nabiranje takšne finančne orehe. Vse kar doživljam je sedanjost. Ne spomnim se bolečine trdega dela je, zakaj bi zdaj morali trdo delati.

Ko se je nova turistična priložnost začela leta 2016, potem ko so se razmišljali o plovbi v oceanu, se je počutilo neverjetno, ker nisem mogel napovedati njene rasti. Brainstorming na Havajih o tem, kako optimizirati svojo obstoječo platformo in kosilo z upravljanjem iz novega korporativnega partnerstva za nekaj ur, se ne zdi dovolj žrtev, da bi nenadoma ustvarila dodatnih pet številk na mesec. Če bi napisal še 200 objav, bi se mi zdelo vredno. Ampak nisem.

Res je, da če se osredotočite na absolutno količino dolarja, se nikoli ne boste resnično počutili bogate. Zanimivo je tudi to, da tudi po odhodu Corporate America leta 2012, da doživim absolutno svobodo, se nisem počutil bogat. V prihodnosti sem se počutil bolj živčno vznemirjenost kot občutek, da sem ga končno uspel.

Ključ do nenehnega občutka bogastva je, da se nenehno počutite, kot da ste zmagali. Če lahko združite vsebino s tistim, kar že imate z občasno dobrim posluhom, si upam reči, da se boste počutili bogate do konca svojega življenja!

Nekateri drugi primeri, ko se boste počutili bogate

* Če ste se odpravili iz avtomobilske nesreče, ki ni bila nenadzorovana.

* Če najdete račun za 100 $ na tleh z nobenim drugim na vidiku.

* Če vaši starši živijo, da imajo svoje velike otroke.

* Če ste bili diagnosticirani s terminalno boleznijo in še vedno živite mimo roka vašega roka.

* Če ste našli ljubezen svojega življenja pred vsemi prijatelji.

* Če je vaše delo nekaj, kar bi rad storil brezplačno.

* Če delate v življenju drugih ljudi in se tudi plačujete.

* Če ste bili študent C in sedaj živite z življenjskim slogom.

* Ko vaše naložbe naredijo več za vas kot vsi vaši dohodki v kombinaciji.

* Gledanje JOY na moje otroke, s katerimi se soočajo, ko so premagali tekmeca 5-2 po lanski 3-4 porazu, je bilo neprecenljivo. Za tiste, ki ne vedo, sedaj treniram srednjo šolo za tenis.

Priporočilo

Ostani na vrhu tvojih financ: Eden od najboljših načinov, kako se počutiti bogat, je spremljanje vaše neto vrednosti. Uporabljam brezplačna finančna orodja in aplikacijo Personal Capital za optimizacijo mojega bogastva od leta 2012. To je najboljše orodje za brezplačno upravljanje denarnih sredstev na spletu. Povežite vse svoje finančne račune, da izmerite svoj denarni tok, rentgenski portfelj za previsoke stroške, izračunajte dohodek iz pokojnine in drugo. Ko imate orodje, ki pomaga slediti vašim financam, boste lahko sami naredili več, kar res želite storiti. V življenju ni nobenega gumba za previjanje nazaj. Zato se morate potruditi, da optimizirate bogastvo, ki ga imate zdaj.

Kalkulator načrtovalca upokojevanja za osebni kapital. Ali ste na poti? Kliknite, če želite izvedeti.
Kalkulator načrtovalca upokojevanja za osebni kapital. Ali ste na poti? Kliknite, če želite izvedeti.

Priporočena: