Kakšna je vožnja z Uberjem? Mešana čustva hrepenenja in žalosti

Kazalo:

Kakšna je vožnja z Uberjem? Mešana čustva hrepenenja in žalosti
Kakšna je vožnja z Uberjem? Mešana čustva hrepenenja in žalosti

Video: Kakšna je vožnja z Uberjem? Mešana čustva hrepenenja in žalosti

Video: Kakšna je vožnja z Uberjem? Mešana čustva hrepenenja in žalosti
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim
Rhino se privlači, da se pridruži Uberju
Rhino se privlači, da se pridruži Uberju

Nikoli nisem načrtoval voziti za Uber. Pravkar se je zgodilo. Ko sem se potegnil do bencinske črpalke, da bi napolnil Rhino, moje leto 2015 Honda Fit, je bil fant, ki je postavil šotor, ki je promoviral brezplačno plinsko kartico v višini 50, če sem se prijavil, da postane voznik.

Ni obveznosti vožnje! Me je zamikal, zato sem ugotovil, zakaj ne. S cenami plina, ki so se povišale od njihovih najnižjih cen, me je stalo samo za približno 26 dolarjev za polnjenje, zdaj pa stanejo 35 dolarjev. Moose, moj stari 2000 Land Rover Discover II je posušil 80 do 100 dolarjev rezervoarja, zato primerjava 35 $ ni tako slaba.

Po nalaganju vozniškega dovoljenja, registracije in inšpekcijskega obrazca sem čakal na potrditev prek besedila ali e-pošte. 24 ur pozneje in nič. Naslednji dan sem se vrnil na bližnjo bencinsko črpalko in vprašal, kaj je bilo gor? Rekel je, da ne ve, in da bi moral podpirati elektronsko pošto. Torej sem. Za moje težave mi je dal še eno gasno karto 50 dolarjev. In potem še 50 $ za plin kartico za sklicevanje mojega prijatelja na moji potniški sedež. DA! Kdo ne ljubi brezplačnega denarja ?!

Nekaj dni kasneje sem končno slišal iz Uberja po elektronski pošti in rekli so, da so napačno vnesli moje podatke. Ampak, če bi se preprosto prijavil in znova naložil vse, bi bilo vse v redu. Ko sem se prijavil v svoj račun prek mojega prenosnika, je dejal: "Pridobite 100-odstotni bonus, če greste do voznikovega centra na ulici 130 Vermont, da boste dobili vse, kar je potrebno."Torej, namesto da bi vse znova prenesla vse brez garancij, sem šla do vozniškega centra, če bi se kljub temu planirala, da bom blizu.

Po približno 10 minutah papirja je inšpektor dejal, da je dobro iti. Vse, kar morate storiti, je prenašati aplikacijo partnerja Uber, se sami in Go Online! Po 10. vožnji boste prejeli nagrado 100 dolarjev za vožnjo do vozniškega centra in še en bonus po 300 $ po 20. vožnji za prijavo preko naše promocije bencinske črpalke.

Vau! 400 evrov bonusov in dodatnih 150 evrov v plinskih karticah. Torej, tam, kjer Uber porabi vse svoje milijarde dvignjene. Ponudba je bila preveč vabljiva, da ne bi preizkusila stvari. Zdaj naj vam podelim s seboj prve Uberove potne izkušnje, nekaj zaslužkov in čustev, ki sem jih doživela v naslednjih nekaj tednih vožnje.

MOJ PRVI POTNIK UBER

Na splošno sem relativno neustrašen, ko gre za preizkušanje novih stvari. Ampak sem se počutil bolj anksioznost, kot sem jih imel v zelo dolgem času v trenutkih tik preden sem pritisnil gumb »Pojdi na splet« v aplikaciji Uber Partner. V prvem šolskem času sem primerjal občutek, da sem novi otrok. Razburljivo, toda strašljivo!

V treh minutah po spletu, moj telefon začne pisk za pickup. Seveda sem bil neprijetno na eni strani avenije Van Ness, prometno pot treh pasov, in ona je bila na drugi strani. Po petih minutah potratne navigacije sem vzel ženo v svojih zgodnjih 40. letih, ko stoji zunaj doma Rhino, The Dealer Honda. Bilo je 11:38.

Pozdravil sem jo v svoj avto in ponovno potrdil svoj ciljni naslov, ki jo je vnesla v aplikacijo. Pomembno je bilo, da se prepričamo, da gremo, kjer je hotel, in si kupiti čim več časa za obdelavo vsega kot novega. Voznikovo središče Uber je omenilo, da vsak potnik oceni svojega voznika od 1-5 zvezdic in da bi, če bi padel pod 4,6, dobil dovoljenje ali ga odstranil. S prvim voznikom je bilo vse v igri!

Po formalnostih smo odšli na nekaj naključnega skladišča južno od San Francisca. Nato je rekla nekaj naključnega. Ali tudi služiš brunchu?

Chuckled in ji rekel, da žal nisem.

Šla je naprej, O moj bog, včeraj zvečer sem imel tako zabavno noč!

Oh, res?

Ja, spoznala sem človeka zunaj bar trenutkov po zaprtju in se vrnil na njegovo mesto!

Whoah! Sliši se kot avantura,"Odgovarjal sem. Poskušal sem biti profesionalnejši, poskušal sem spremeniti temo. "Ali obiskujete izven mesta?

Ja, iz Denverja. Ampak rad imam rad San Francisca! Tako zabavno je, in tukaj je toliko lepih mož!"Odgovorila je. "Tako sem dolgčas s svojim družinskim življenjem doma. Spraševal sem svojega moža, ali bi lahko imeli odprto poroko, in je bil jezen, sem vprašal!”

Hmmm. Vidim."Zdaj sem bil radoveden. "Ste se dejansko priključili?

No, ne. Ni vse. Bil je na Molly in ni mogel vzeti gor! Ampak še vedno imam svoje skale!

Ko smo prišli do skladišča, ne bi prenehala govoriti. Na srečo Uber plača 29 centov na minuto, medtem ko je potnik v avtu. Bilo je skoraj tako, kot da bi hotela, da ji dam svojo številko, ko je naslednjič bila v mestu ali kaj podobnega.

Po drsenju funkcije »End Ride« v aplikaciji sem bil pozvan, da ji dam oceno. Seveda sem ji dal 5 zvezdic. Zabavala je! Dala mi je isto.

In to, moji prijatelji, je bila moja prva izkušnja kot voznik Uber.

VOŽNJA ZA UBER lahko pomaga narediti končati srečanje

Nekateri morda mislite, da sem nor, da vozim za Uber.Ali ne bi bil moj čas bolje porabljen za moje spletno poslovanje ali svetovanje, zlasti glede na to, da imam optimiziran pasivni dohodek? Da, s finančnega vidika bi lahko naredil več na drugem mestu, toda z novinarske perspektive je pomembno, da se najprej preizkusite pred vožnjo pred pisanjem o vstopu in izstopu podjetja ridesharing. Vožnja za Uber je kot raziskava!

Želim narediti stvari, ki so nove in zabavne, da bi bile stvari zanimive.

Vožnja za Uber mi omogoča, da odgovorim na naslednja vprašanja:

1) Koliko dejansko lahko dosežete po plačilu provizije, plina in stroškov vzdrževanja?

2) Kako vse deluje točno? Od prijave do plačila in ne želim voziti v Timbuktu, če imate kje.

3) Kakšne so zgodbe za ljudi, ki sprejemajo Uber?

4) Ali je Uber res dobra naložba v višini 50 milijard USD?

5) Ali bo gospodarstvo v skupni rabi omogočilo večjemu številu ljudi, da delajo in živijo tako, kot si želijo?

Po tem, ko sem dal več kot 100 voženj, sem prišel do zaključka, da je Uber dober način, da zaslužite denar za tiste, ki ste med zaposlenimi, podzaposlenimi ali želite preživeti čas z družino čez dan. Lahko vozite, kadar koli želite, in začnite z denarjem običajno v 10 minutah po vklopu aplikacije Uber partnerja.

Preverite čas, ki sem se vozil, ko sem končal svoj prvi cel teden. S 100-odstotno natančnostjo sem se izognil vsem 16 napornim uram, ko sem lahko zaslužil več denarja zaradi njihove znane cene.

Image
Image

Resnično mi je všeč promet in resnično uživam v svoji svobodi, ki so glavni razlogi, zakaj nisem vozil med napornimi urami. Odkril sem tudi vožnja kramp če, če načrtujem igranje tenisa ali odhodu v središče mesta (vzhodno), bom vklopil mojo aplikacijo za Uber in z 80-odstotno verjetnostjo, zbral bom nekoga, ki je blizu moje hiše v isti smeri. To je preprost način za $ 11- $ 29 dolarjev.

Torej, koliko sem dejansko naredil ta prvi polni teden vožnje za ~ 17 ur? Oglejte si moj grafikon.

Uber plača elektronsko vsak četrtek in na čas, kar je precej sladko
Uber plača elektronsko vsak četrtek in na čas, kar je precej sladko

528,47 $ ni slabo za vožnjo največ 3,5 ure na dan. V povprečju sem bil v povprečju približno 2,7 izleta na uro. Če ste navdušeni nad mojimi zaslužki, natančno preučite diagram. Najprej boste opazili, da Uber vzame 25-odstotno provizijo za voznike v San Franciscu, kar je veliko, še posebej, ker je provizija 20% v vseh drugih mestih. Potem vidite, da sem dobil $ 100 "drugi" dohodek, kar je bil moj obljubljen 100 $ bonus, da gredo v Uber vozni center na 130 Vermont Street, da se preveri.

Z drugimi besedami, moj normaliziran zaslužek za 46 potovanj je bil res samo 428,47 $ (528,47 $ - 100 $ bonus). Če delam 2,7 uro v povprečju, to je približno 17,3 ure dela ali 25 USD na uro po plačilu 25% provizije, vendar pred plinom in drugimi stroški.

Kaj pa plin? No, to je bilo enostavno slediti, ker sem porabila 50-tonsko plinsko karto, ki mi jo je Uber dal en teden. Zato si pri stroških za plin vzamemo 50 $ / 428 = 11,7%. Oglejmo jo na 10%, ker sem še vedno imel plin v rezervoarju, ko sem prišel do naslednjega tedna. Zdaj plačujem 25% provizije + 10% plina +?% Morebitnega vzdrževanja za vožnjo. Tako je. Preden plačate davke, se morate odreči približno 35% vaše bruto plače!

Hitrost sprejemanja se zmanjša, ker so nekatere od premikanja razdalje nerazumne
Hitrost sprejemanja se zmanjša, ker so nekatere od premikanja razdalje nerazumne

Obvestilo, kako se je stopnja sprejetja znižala s 96% v prvem tednu na le 81% drugega tedna. To je zato, ker sem po pridobitvi nekaj izkušenj ugotovil, kako neučinkoviti so nekateri pickupi. Nisem pripravljen voziti več kot šest minut, da vzamem potnika, da jih pošljem povprečno 10-minutno vožnjo. Včasih aplikacija pravi, da moram voziti 10 minut, da bi nekdo izbral, saj sem že bil v boonies. Enkrat sem se odločila, da prekličem! Vsaj mi je dalo 5 dolarjev, ki so jim bili zaračunani stroški za odpoved 5 USD.

Drugi pomembni podatki so moja ocena 4,97 za teden s sistemom ocenjevanja med 1-5. Iz neznanega razloga sem resnično skrbela za mojo oceno, čeprav nisem niti blizu, da bi dobil poskus.

ZASNITVE ŽARNOSTI

Namesto da bi doživljala stalno navdušenje, kot otrok, ki je pravkar dobil novo igračo, sem začel čutiti ogromna žalost, ki prepira ljudi za denar. Počutila sem se, kot da sem vračala življenje nazaj 24 let do dneva, ko sem zasmehnil, ker nisem naredil popolnega Egg McMuffina, medtem ko sem ustvaril samo 3,65 $ na uro. Počutil sem se ujetega, z mamico naslednjega prevoza, ki me je potisnil, da nadaljujem.

Imam zakupljeni econocar za leto 2015 za $ 235 / mesec, ki je zajet v garanciji, zato bi morali biti stroški vzdrževanja minimalni v naslednjih treh letih. Ampak resnično rečemo, da po Uberjevi proviziji (25%), plinu (10%) in vzdrževanju (5%) porabim samo 60% moje bruto plače v višini 35 USD / uro. To je 21 $ / uro pred davki, ki se zmanjša za dodatnih 25% ali približno za neto po davčnih prihodkih v višini 15,75 USD. Ena nesreča ali okvara vzdrževanja bi lahko brez težav pihal teden ali dva tedna zaslužka skozi okno!

15,75 $ neto zaslužka je komaj dovolj za preživetje v dragem mestu, kot je San Francisco. Tudi če bi delal 40 ur na teden, sem prinesel samo 2.520 $ na mesec. Domnevam, da bi lahko na slabem mestu delil kruto 2/1 stanovanje z drugo osebo za 1.200 $ na mesec. Ampak s samo 1.320 dolarjev, ki jih bom preživel, bom za vedno zasukal kolesa. Tako daleč od para 500.000 dolarjev na leto, ki sem jih profiliral, ki so tudi nevtralni!

Heck, da bi plačal mojo kopalnico, bi zahteval, da vozim 3.682 ur! To je depresivno.

Zapustiti ob 6.30 uri za delo pri minimalni plačni službi na Wholefoods v Potrero Hillu
Zapustiti ob 6.30 uri za delo pri minimalni plačni službi na Wholefoods v Potrero Hillu

Druga stvar, ki me spravlja, je nekaj ljudi, s katerimi se srečujem. Vzel sem eno zgodnjo 20-letnico švicarske ženske, ki je poljubila njenega otroka, preden sem ji dala dragoceno mamo, ko sem prispela ob 6.30. Bil sem v spodnjem srednjem razredu območja Daly, približno 10 kilometrov južno od San Francisca. Ženska je prišla na Rhino, vse zaspane oči in potrdila Portrero Hill kot destinacijo. Tik pred prihodom mi je rekla, da bo zgodaj odšla v 7: 00-11: 00 na Wholefoods, da bi lahko kosila, preden je delal še štirih uro v trgovini na drobno v Fisherman's Wharf, tri milje severno od tam.

Življenje za to ženo ni lahko. Vedno sem razmišljal v moji glavi: Pojdi dekle! Tako si super za trdo delo. Ne obupajte! Naj vas in vaš otrok imata čudovito prihodnost!Ponosen sem bil na njeno delovno etiko in se mi je ponosen, da sem Američan.

PREBERITE, KAKO IMATE

Najdaljši čas sem čutil, da bi moralo biti življenje precej enostavno, če delate trdo, bodite prijetni in upoštevajte nekaj izračunanih tveganj. Ampak potem, ko sem govoril več kot 100 potnikom, me spominjajo, da življenje ni tako naravnost naprej. Veliko sreče je, da pridete naprej. Težko je dobiti pravo predstavo o tem, kako srečni smo, ne da bi slišali zgodbe drugih ljudi.

Sprašujem se, kako na Zemlji sta dva otroka, ki sem jih spustil v projektih, lahko uspešno tekmovali z zasebnimi šolarji z vsemi sredstvi za mentorstvo, ki jih lahko kupim. Ali je mati, ki dela na minimalni plačni službi na Wholefoods, ki je vedno namenjena za vedno ostati v podobnih poklicih? Škoden javni prevoz je tako slab ali stanovanje je tako drago, da mora vzeti vožnjo v vrednosti 14 $. Kako bo še kdaj napredovala?

Dvomim o trajnosti Uberovega poslovnega modela, ki ohranja znižanje cen do točke, ko bodo imeli vsi vozniki gonilniki, ki se preprosto prijavijo za brezplačno plinsko karto v višini 50 ali do 300 voznikovih bonusov po 20. vožnji.

Uber naj naredi vsakega zaposlenega v Uberju voznika in vsaj 20 voženj. Na ta način bodo pridobili iz prve roke izkušnje o tem, kako izboljšati svoj izdelek in sočustvovati z naraščajočim zbiranjem gonilnikov, ki se trudijo za konec, vendar ne morejo. Pravijo, da obstaja pravni razlog, zakaj ne morejo, ali pa bi bili vsi nad njim.

Moja Uber izkušnja je bila zelo ponižna, in za to sem hvaležen.

Tu se lahko prijavite kot voznik Uber. Izkoristite bonus za prijavo v vašem mestu in potem, ko dosežete želeno število izletov, priporočam vožnjo samo med vožnjo ali kadar nekje greste in lahko s svojo ciljno funkcijo vzamete potnika na poti. Zakaj ne bi bilo lahkega denarja? Jaz in zdaj izkoristiti internet, da bi več.

Priporočilo

Začni svojo spletno stran, bodi vaš lasten šef: Nič ni boljše od začetka lastne spletne strani, da bi svojo blagovno znamko uporabljali na spletu in zaslužili dodaten dohodek na strani. Zakaj bi se povezali LinkedIn, FB in Twitter, ko je nekdo od Googlovega imena? Z lastno spletno stranjo se lahko povežete s potencialno milijoni ljudi na spletu, prodajate izdelek, prodajate nekaj drugega izdelka, naredite pasivni Uber vozniškega referenčnega dohodka in najdete veliko novih svetovalnih in FT delovnih priložnosti.

Primer prihodkov potovalnega bloggerja
Primer prihodkov potovalnega bloggerja

začela kot osebna revija, da bi občutila finančno krizo leta 2009. Do začetka leta 2012 je začela ustvarjati tok prihodka, zato sem se odločil, da se dogovorim o odpravnini. Leta kasneje FS zdaj naredi več kot izvršni direktor pri velikem podjetju za izboklino z 90% manj dela in 100% več zabave. Upoštevajte navodila po korakih, kako ustvariti svojo spletno stran danes. Nikoli ne veš, kje boš potoval!

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje. Družba se je po CEO in številnih drugih vodstvenih delavcih izpuščala leta 2017 zaradi neuspešne korporacijske spremembe, ker ni storila ničesar glede svoje slabe korporacijske kulture. Trudijo se, da se bodo spremenili z novim upravljanjem, novimi možnostmi preusmerjanja in še več. Ampak težko je zaslužiti denar. Namesto tega je bolje uporabiti internet. Glejte: Zakaj je Blogging najboljša poslovna dejavnost na svetu

Priporočena: