Kaj iskati v odprte hiše

Kazalo:

Kaj iskati v odprte hiše
Kaj iskati v odprte hiše

Video: Kaj iskati v odprte hiše

Video: Kaj iskati v odprte hiše
Video: НЕ ВЫБРОСИЛА СТАРЫЙ ТЮЛЬ И ХОРОШО СЭКОНОМИЛА СЕМЕЙНЫЙ БЮДЖЕТ! 4 КРУТЫЕ ИДЕИ ИЗ ТЮЛЯ! 2023, Oktober
Anonim

Vam ni treba biti pro, da bi vedeli, kaj iskati v odprte hiše.

Ko ste na lovu za novo hišo, lahko vikende, ki jih preživijo turnejo odprte hiše, hitro odnesete od zabave do zastrašujoče hiše številka tri. Vodenje sledi, ki je imel dom odlično kuhinjo (ampak grozno kopalnico) proti domu z groznim dvoriščem, vendar je velik tloris lahko težak. In medtem ko nobena hiša verjetno ni popolna, ko gre za vaš proračun, je nekaj posodobitev težje pogoltniti od drugih. Žalostne barve barve, čeprav si težko ogledate preteklost, ne smejo zaviti vaše odločitve, ker jih je mogoče enostavno spremeniti. Toda druga vprašanja bi morala pasti, ker bodo zahtevala draga popravila ali pa kažejo na večje osnovne probleme, ki jih preprosto ni mogoče odpraviti.

Kaj iskati pri nakupu hiše

  1. Poiščite idejo o stanju strehe.

  "Resnično moraš pogledati preko nove kuhinje in kopalnice in razmisliti o kosteh doma", pravi Adam Wagoner iz Generator Real Estate v Denverju, CO. Eden največjih "kosti" hiše? Streha. Tipična življenjska doba strehe je do 20 let, vendar povprečni stroški, ki jih je treba zamenjati, segajo v petih številk, ki v povprečju znašajo približno 12.000 dolarjev, vendar višajo do višine 25.000 dolarjev ali več. Zato je Omaha, NE, nepremičninski agent Robert Jensen predlagal, da pred oddajo ponudbe pozorno spremlja starost in stanje strehe.

  2. Škoda v ustanovi doma.

  To je tisto, kar vse počiva - dobesedno. Čeprav površinske pomanjkljivosti morda niso dovolj pomembne, da bi vplivale na prodajo, če v fundaciji obstajajo široke razpoke, pravi Wagoner, najverjetneje ne bo vredno časa in bolečine, ki bi lahko prišlo pri pritrditvi.

  3. Vzemite v kanalizacijski ali septični sistem.

  Ko gre za kanalizacijske in septične sisteme, je veliko ljudi v temi na nekaj elementov: prvič, njihova raven odgovornosti. Če gre kaj narobe, je to lastnik stanovanja, ne mesto, ki mora pokriti škodo (pogosto z zavarovanjem lastnikov stanovanj). Stanje kanalizacijskih linij je tudi nekaj, kar ni del rednega pregleda doma, zato bi se lahko nekaj sto dolarjev za namensko preverjanje kanalizacije izkazalo za vredno naložbo.

  4. Vprašajte o preteklih zavarovalnih zahtevkih.

  Jensen prav tako priporoča, naj se sprašuje, ali so bili zahtevki za zavarovanje vloženi v hiši, in za kaj - odgovori lahko zagotovijo vpogled v kakršne koli pretekle težave, ki morda niso takoj očitne pri odprtih hišah. Če se hiša nahaja blizu ribnika, jezera ali potokov, pravi, je pomembno vprašati, ali je potrebno zavarovanje poplav, ker to lahko vpliva na financiranje kupca ali povzroča težave, kot bi lahko odložilo zaprtje.

  5. Bodite pozorni na opazno poškodbo vode.

  "Čeprav morda kupcu ni mogoče opaziti mokre klete, obstajajo znaki, ki jih lahko iščete na odprtem hišo," pravi Caroline Staudt, nepremičninski posrednik z Better Homes in Gardens Real Estate v Bostonu, MA. "Če so vsi utility sistemi in shramba kleti podprte nekaj centimetrov ali več od tal, to je lahko znak, da je v kleti prišlo do težav z vodo." To je na primer, pravi Staudt, kjer morate pozornost posvetiti za pohištvo. Če je v kleti lepa, sveža preproga in pohištvo, in brez vonja, to je verjetno znak, da je prostor ostal suh.

  6. Preverite stanje električnega sistema.

  Če razmišljate o starejšem stanovanju, ne prezrite možnosti zastarelih električnih sistemov in ožičenja. Starejši sistemi so lahko še vedno funkcionalni, vendar lahko predstavljajo varnostno tveganje, ga je težko izolirati in včasih težko zavarovati. Eden od primerov, ki jih daje Staudt, je sistem z gumbi in cevmi, ki segajo v tridesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ki jih lahko zaznamo z belimi ali sivimi gumbi, ki se povezujejo z žicami, pogosto v nedokončani kleti - in je lahko velik strošek zamenjati. Še en znakovni znak za potencialno cenovno nadgradnjo? Stare varovalke s krožnimi gumbi v škatli z varovalkami (novejše škatle imajo veliko majhnih stikal). Staudt opozarja, da mora električar preveriti morebitne podatke o ožičenju ali električnih sistemih.

  7. Dajte okna preskus.

  Starejša, izvirna okna pogosto izgledajo čudovito, lahko pa so barvana ali nepredušna, kar lahko v določenih podnebjih povečuje stroške komunalnih storitev. Staudt svetuje kupcem, naj razmislijo o stroških nadomestnih oken, ko bodo ponudili nov dom. Zamenjava starih je lahko draga, vendar imajo funkcionalna in učinkovita okna dolgoročno povečanje prihrankov - in biti privlačna za kupce, ko naslednjič pride domov na trg nepremičnin.

Priporočena: