Kaj storiti z vračilom dohodnine?

Kazalo:

Kaj storiti z vračilom dohodnine?
Kaj storiti z vračilom dohodnine?

Video: Kaj storiti z vračilom dohodnine?

Video: Kaj storiti z vračilom dohodnine?
Video: Top 10 Things You Must Do To Lose Belly Fat Fast - YouTube 2023, September
Anonim
Po podatkih IRS več kot 70% davkoplačevalcev prejme povračilo davka na dohodek. Bi verjeli, da bo povprečno povračilo v tem letu približno 2 800 $? To je velik kos sprememb! V tem prispevku vam pomagam kar najbolje izkoristiti vračilo od stric Sam.
Po podatkih IRS več kot 70% davkoplačevalcev prejme povračilo davka na dohodek. Bi verjeli, da bo povprečno povračilo v tem letu približno 2 800 $? To je velik kos sprememb! V tem prispevku vam pomagam kar najbolje izkoristiti vračilo od stric Sam.

Kako najti najhitrejšo povračilo davka

Ok, pogovoriva se o vračilih. Prvič, nekaj presenetljivih novic: pridobitev velikega vračila davka ni nujno dobra stvar. Kaj to ponavadi pomeni, da ste med letom preveč plačali davke, zdaj pa se mora vlada dogovoriti z vami. Več o tem lahko izveste in kako plačati pravi znesek davkov v svoji epizodi pri zniževanju davkov. Ampak, če pričakujete vračilo davka, ga očitno želite čim prej. Na ta način lahko to storite za vas prej in ne kasneje. Najhitrejši in najvarnejši način, da dobite povračilo davka, je, da pošljete vračilo prek spleta z uporabo e-datoteke. Povedal vam bom več o tem, kako deluje e-datoteka v samo trenutek.

Če pošljete e-datoteko in zahtevate neposredno nakazilo, boste verjetno prejeli sredstva v manj kot desetih dneh. Ampak, če pošljete vračilo papirja in zahtevate neposredno nakazilo ali pregled papirja, lahko traja nekaj tednov. Poleg tega tvegate, da bi se lahko vaši davčni obrazci ali preverjanje vračila izgubili ali ukradli. Če ne prejmete vračila, je pomembno, da poizvedujete o tem z orodjem za stanje vračila IRS.

Kako datoteko davek vračate elektronsko

Obdavčitev v elektronski obliki je na voljo na tri načine:

  1. Uporabite svojo davčno programsko opremo. Večina davčnih programov vključuje možnost, da pošljete svoje povratne informacije po elektronski datoteki.

  2. Uporabite davčnega pripravljavca. Pooblaščeni davčni strokovnjak za e-datoteko lahko poiščete tako, da kliknete povezavo na domači strani IRS na naslovu irs.gov in vnesete svojo poštno številko.

  3. Uporabite »Prosto datoteko« na spletni strani IRS. To boste našli na naslovu irs.gov/freefile.

Če vi ali vaši družinski prilagojeni bruto dohodki v letu 2009 znašajo manj kot 57.000 USD, ste upravičeni do tradicionalne brezplačne datoteke, ki je brezplačna programska oprema za pripravo davka IRS. To vas popelje korak za korakom skozi vrsto vprašanj in vaše davčne obrazce (e) izpolni s podatki, ki jih vnesete.

Če je vaš prilagojeni bruto dohodek več kot 57.000 ameriških dolarjev, lahko svojo spletno stran vrnete na spletno mesto IRS z uporabo brezplačnih obrazcev za izpolnjevanje datotek, ki so prazne elektronske različice obrazcev za papir. Boste morali izbrati ustrezen obrazec in ga izpolniti sami - brez pomoči programske opreme. To pomeni, da boste morali pozorno spremljati in preveriti matematiko.

Kako najti davčno pomoč

Če imate vprašanja in potrebujete pomoč pri davčni napovedi, lahko najdete brezplačno pomoč pri lokalnem centru za pomoč davkoplačevalcem IRS. Pojdite na irs.gov za te lokacije in njihove delovne ure. Davčni zavezanci z nizkimi dohodki in zmernimi dohodki se lahko v mnogih skupnostih prostovoljno izobražujejo za brezplačne storitve priprave davkov. Več informacij najdete na spletni strani IRS (irs.gov) ali pokličite 800-TAX-FORM (800-829-3676).

Kaj storiti z vračilom davka?

Ko prejmete vračilo denarja, lahko z njim storite gazillion stvari. Na počitnicah, nakupovanju in nakupovanju dragih steklenic vina se takoj spomnim, vendar stavim, da se ne boste presenečeni, če vam povem, da je najboljša stvar, ki jo lahko storite z denarjem, da jo shranite. Morda ne bo tako zabavno kot številne druge možnosti, vendar bo zagotovo precej pot do izboljšanja vaših osebnih financ. Tukaj so moja priporočila glede tega, kaj storiti z davčnim povračilom v prednostnem vrstnem redu:

  1. Dodajte ga v svoj nujni sklad. Ena od najpomembnejših obramb proti nepričakovanim stroškom ali izgubi dohodka je cushy sklad za nujne primere, ki ustreza življenjskim stroškom, ki znaša najmanj šest mesecev. Če nimate rezervnega sklada ali če ni tako velika, kot bi morala biti, se prepričajte, da je prednostna številka za vaše davčno vračilo!

  2. Nakup zdravstvenega zavarovanja. Če nimate zdravstvenega zavarovanja, razmislite o uporabi vašega vračila davka za plačilo premij za cenovno politiko, kot je visok odbitni načrt. To je politika, ki vam prav tako omogoča, da odprete račun za zdravstveno varčevanje s prednostjo davkov.

  3. Plačajte dolg z visokimi obrestmi. Če imate vsaj nekaj mesecev življenjskih stroškov, shranjenih v nujnem skladu, imajo pa tudi drage potrošniške dolgove, kot so kreditne kartice, kartice za prodajo na drobno ali posojila za plačilo, uporabite svoje vračilo davka, da jih plačate.

  4. Fundacija IRA. Če nimate IRA, ki pomeni individualni dogovor o pokojninah, uporabite svoje vračilo davka, da začnete eno. V IRA lahko v letu 2010 prispevate do 5.000 dolarjev ali 6.000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več. Zavedajte se, da obstajajo davčne kazni za odvzem denarja s starostnega računa pred starostjo 59 let. Torej se prepričajte, da denar v IRA šele po tem, ko ste ustanovili sklad za nujne primere in ste prepričani, da ne boste potrebovali denarja.

  5. Izkoristite račun za izobraževanje št. 529. Če prihranite denar za svoje izobraževanje ali otroke, razmislite o vračilu davka v načrtu 529. Sredstva v 529 rastejo brez davka, če jih porabite za stroške izobraževanja. Več o 529-ih lahko izveste v eni od mojih prejšnjih objav in na SavingForCollege.com.

Več nasvetov za hitre in umazane davčne vračilo davka

Če dosledno dobivate velika vračila davkov vsako leto, boste verjetno morali prilagoditi vaše zadržanje, tako da bo manj davka odštel od plače.

Lahko se celo odloči razdeliti svoje vračilo in ga samodejno deponirati v več finančnih računov, kot je IRA in varčevalni račun, z uporabo obrazca 8888 IRS. Če želite, da se denar pošlje na en račun, preprosto uporabite neposredni depozit line, ki je v redni davčni obliki.

Pomemben hitri in umazani nasvet je, da če ste dosledno dobivali velika vračila davkov vsako leto, boste verjetno morali prilagoditi vaše zadržanje, tako da bo manj davka odštel od vaših plač. Uporabite Kalkulator zadrževanja IRS, ki vam bo pomagal dopolniti nov obrazec W-4 in ga poslati svojemu delodajalcu. Ne pozabite, da ni dobra ideja za uporabo davčne napovedi kot prisilnega varčevalnega načrta, ampak bolje, da se najprej plačate z višjimi plačami skozi vse leto. Na ta način lahko prihranite znesek, ki bi ga sicer plačevali vladi in ji dali obresti, namesto da bi ga brezplačno zadostili Stricu Samu.

Money Girl, 10 korakov do brezplačnega dolga

Želim se zahvaliti vsem, ki so prenesli moj najnovejši avdio knjige, Money Girl, 10 korakov do brezplačnega dolga. Naučite se, kako enostavno je, da se izvlečeš iz dolga in se izognite dolgu za dobro. Najprej boste ugotovili, katere dolgove morate najprej plačati, kdaj refinancirati, kako povečati svoj kreditni rezultat, znižati stroške in še veliko več. Prevzemite nadzor nad svojimi finančnimi sredstvi in ustvarite varnejšo prihodnost. Dosezite svojo kopijo Money Girl-a 10 korakov do brezplačnega dolga na Audible.com ali v trgovini iTunes.

Več virov:

Pogosto zastavljena vprašanja o delitvi povračil na podlagi davka na dodano vrednost Obrazec 8888, Neposredni depozitni vračilo na več kot en račun "Kje je moje vračilo?" Brezplačna datoteka IRS Publication 910, Vodnik za brezplačne davčne storitve Deset načinov, s katerimi IRS vam lahko pomaga pri osebi

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: