Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?

Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?
Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?

Video: Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?

Video: Kaj storiti, če je vaša hipoteka pod vodo?
Video: Держите это под подушкой, откройте дорогу огромным деньгам 2023, September
Anonim
Image
Image

Q. "Imamo vse večjo družino in moramo kupiti večji dom. Vendar pa dolgujemo več na hipoteko, kot je nepremičnina trenutno vredna. Kakšne možnosti imamo?"

A. Zaradi večjega deleža, kot je tržna vrednost, se na posojilo imenuje "podvodno" ali "na glavo".

Na primer, recimo, vaša hipotekarna bilanca znaša 200.000 dolarjev, vendar pa lahko po vsem prodajnem strošku samo 180.000 ameriških dolarjev. To bi lahko bila težava, če boste morali prodati svoj obstoječi dom, da bi si privoščili novega.

Vendar pa je tukaj 3 rešitve za ravnanje s podvodno lastnino:

  1. Plačajte razliko od žepa. Če imate dovolj prihrankov, uporabite, da plačate posojilojemalcu pomanjkanje posojila, kar je 20 000 $ v mojem primeru. To vam omogoča, da v celoti izpolnite svoj dolg. Če vam ta možnost ne bi pustila dovolj denarja za plačilo za nakup drugega doma, razmislite o najemu enega.
  2. Naredite kratko prodajo. To je, ko posojilodajalec soglaša, da bo manj za svoj dolg, kot ga dolgujete. Medtem ko to zveni kot enostavno, bo kratka prodaja prizadela vaše dobroimetje. Lahko bi bilo težko dobiti odobreno za drugo hipoteko - ali pa bi se lahko kvalificirali samo z visoko obrestno mero.
  3. Najemite svoj dom. Razmislite o tem, da boste svoj dom spremenili v dohodkovno premoženje, ki pokriva vaše mesečne stroške. Nato lahko uporabite dohodek od najemnine, ki vam bo pomagal, da se odobrite za drugo hipoteko ali da najamete svoj naslednji dom, namesto da ga kupite.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

5 načinov, da dobite posojilo z Bad Credit

Kako kupiti hišo z nekom drugam

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna video tutorial s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Hiša Podoba slike iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: