Kaj storiti po upokojitvi? Prihranite svet seveda!

Kazalo:

Kaj storiti po upokojitvi? Prihranite svet seveda!
Kaj storiti po upokojitvi? Prihranite svet seveda!

Video: Kaj storiti po upokojitvi? Prihranite svet seveda!

Video: Kaj storiti po upokojitvi? Prihranite svet seveda!
Video: CS50 2015 - Week 8 2023, September
Anonim
Image
Image

Torej ste trdo delali v teh zadnjih 15 letih, varno privarčevali večino svojega denarja, tako da imate možnost, da se upokojite pred 40. letom starosti. Bojiš se, da delaš isto staro stvar za nadaljnjih 3 + let in odkrij Kako inženirji svoj lasten odlog.

Po preoblikovanju informacij razvijate pogum in izvršite okvir za pripravo odpravninskega paketa, vrednotenega v treh letih življenjskih stroškov. Kot da ste delali do 40, vendar ste uspeli rešiti tri leta svojega življenja in namesto tega umaknili pri 37. letu starosti. Kaj pa zdaj?

Seveda porabi svoj denar!

Ena največjih napak, ki jih upokojenec lahko naredi, ni porabiti svojega denarja. Predčasni upokojenec je tako navajen, da prihrani, da postane ukoreninjen, da bi še naprej prihranil za upokojitev, čeprav je že upokojen! Morate teoretično porabiti 100% svojega dohodka vsak mesec in ga živeti gor! Žal, proces varčevanja z denarjem je skoraj nemogoča navada, da se zlomi. Mogoče lahko pomagam!

TRI NASVETI ZA KAKO POŠKETI SVOJE DENARJE

1) Recite ne pokvarjenemu potomstvu. Zaradi ne porabe ne povečujemo devizne vrednosti našega denarja in umremo s preveč. Seveda je lepo zapustiti nekaj za otroke v zaupanju. Toda, ne želite, da bi otroci mrtvih zdaj počeli? Če bi vedel, da imam milijon dolarjev, ki me čaka do trenutka, ko sem se znašel 25 let, je malo verjetno, da bi tako težko delal, da bi svoj prvi milijon uspeval za 27 let. Po kolidžu bi verjetno vzel leto za potovanje po svetu in nato pa delajte v kavarni na Havajih, ki se dejansko dobro sliši! Ena prijateljica, ki ji bo dala dediščino po 1,5 milijona dolarjev, zdaj vstopa v njeno desetino kot doktorica znanosti!

2) Izvlecite pravo vrednost iz papirja. Denar je le sredstvo za izmenjavo. Razen, če imate radi papirnatih letal iz sto dolarskih računov, dejansko ne morete storiti ničesar z dejanskim denarjem, ki ste ga shranili. Spomnim se, da sem postal absolutno bolan videnje prihranka račun po treh letih po kolegiju. Zaradi varčevanja sem postal demotiviran, ker sem imel več, kot sem potreboval. Kot rezultat, sem kupil condo v SF in sem spet motiviran, ker sem imel nekaj lepega, da bi se odplačal. Denar je ponovno postal dragocen, ker je imel namen.

3) Prihranite svet z veseljem. Glede na to, da ste upokojeni, zdaj lahko preživite več časa, da prihranite svet. Lahko daste svoj denar ali se prostovoljno posvetite zdaj, ko ga imate več. Za vas imam boljšo idejo. Kaj pa reševanje sveta, če greste na kraj, kjer najbolj potrebujete denar? Lansko leto sem se odpravil na dve teden križarjenja, ki se je ustavila v Benetkah, Santoriniju, Mikonosu, Olympiji, Istanbulu, Kortuli in na nekaj drugih mestih, ki so resnično potrebovali kapital. V tem času sem porabil okoli 10.000 $, ki upam, da se pomnoži na 30.000 $ pozitivnega vpliva na gospodarstvo! Naključje, da so se trgi ponovno začeli srečevati novembra 2011? Mogoče, morda ne!

KAKO POMEMBAM, DA BI POMOŽI SVETO Z JOY

Evropska dolžniška kriza se resnično začne povleči. Milijoni računov za upokojitev so ogroženi zaradi izgube milijard v vrednosti zaradi zadolženosti naših evropskih bratov. Predstavljajte si, če se je 100 milijonov Američanov odločilo, da odidejo v Evropo samo za teden dni in porabijo vsak po 2.000 $? To je kapital v višini 200 milijard dolarjev, ki ga zasebni sektor vnese v samo en teden!

200 milijard dolarjev denarja, ki ni davkoplačevalec, bi zagotovo skočil na začetek evropskega gospodarstva, ali ne? Verjamem, da je tako, zato sem rezerviral 2,5-tedenski oddih za dva.

Destinacije:

Amsterdam, Nizozemska

Kopenhagen, Danska

Warnemunde (Berlin) Nemčija

Helsinki, Finska

St. Petersburg, Rusija

Talin, Estonija

Nynashamn, Švedska (Stockholm)

Brugge, Belgija

Amsterdam, Nizozemska

Odmor za dva bo stala okoli 12.000 dolarjev.

Airfare: 3.000 dolarjev (ohranjanje resničnosti z gospodarstvom)

Križarjenje: 5000 $ (12 noči balkon suite)

Izleti: 2.000 $ (želijo si pri vsaki postaji videti čim več)

Hotel: 1.200 $ (pet noči)

Hrana: 800 $ (pet noči na kopnem kot križarjenje je vse, kar lahko jeste)

Zato, če 100 milijonov Američanov porabi 6.000 dolarjev, medtem ko v Evropi, bi lahko v kontinent vložili 600 milijard dolarjev kapitala! Vbrizgavanje tega obsega bi verjetno povečalo zaupanje vlagateljev, kar bi vodilo k povečanju proizvodnje in zaposlovanja s strani podjetij, kar bi povzročilo povečanje uspešnosti borznega trga, ki vam bo omogočilo več kot $ 6000 na osebo!

Ne samo, da boste vse svoje denar nazaj na borzi, boste imeli krvavo dober čas v procesu!

V STORITVI VEDNO Ustvarjate SCENARIOS VEČ VZROK

Eden od ključnih načel Kako Engineer Your Layoff ustvarja pozitivni scenarij, s katerim vaš delodajalec odstrani. Lahko jih prepričate, da vam bodo pri odlaganju v prihodnosti prinesli večjo dobičkonosnost ali pa boste morda izkoristili svojo paniko in željo po znižanju stroškov v zameno za zdravo odpravnino. Ne preizkusite nobene od teh strategij, preden preberete knjigo. Obstaja veliko strategij, ki jih morate najprej zaposliti!

Tukaj so scenariji za večkratne nagrade za odhod v Evropo:

* Glejte devet novih držav / mest.

* V Evropi vnesite zelo potreben kapital.

* Preizkusite delo v tujini skoraj tri tedne.

* Razvijte novo vsebino spletnega dnevnika za prihajajoče objave.

* Igrajte se z novimi navadami porabe za upokojitev.

* Kristaliziram vrednost mojega ločilnega paketa.

Priporočilo

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Zdaj je bolj pomembno kot kdajkoli prej, da dobite ročaj za svoje finance, saj nimate več tega glavnega vira dnevnih delovnih mest. Prijavite se z Osebni kapital,brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 28 različnih računov (posredništvo, več bank, 401K ipd.) Za upravljanje mojih financ.

Zdaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo računi moje delnice, kako napreduje moja neto vrednost in kje poteka moja poraba. Najboljša lastnost je 401K Fee Analyzer, ki ima rešil sem več kot 1000 dolarjev na leto v pristojbinah za portfelj nisem vedel, da plačujem. Osebni kapital traja manj kot eno minuto, da se prijavite in je najbolj dragoceno orodje, za katerega sem ugotovil, da ljudem pomaga ostati na vrhu svojega denarja v upokojitvi.

Prišli so tudi z njihovim neverjetnim kalkulatorjem za upokojitev pokojnin, ki uporablja vaše povezane račune za izvajanje simulacije Monte Carlo, da bi ugotovili svojo finančno prihodnost. Za prikaz rezultatov lahko vnesete različne spremenljivke prihodkov in odhodkov. Vsekakor preverite, kako se oblikujejo finančna sredstva, saj je brezplačna.

Vzorec kalkulatorja za načrtovanje upokojitve
Vzorec kalkulatorja za načrtovanje upokojitve

Foto: Grand Canal, Benetke. Posodobljeno za 2018.

Priporočena: