Kakšne so vaše rezerve za denar za leto 2010?

Kazalo:

Kakšne so vaše rezerve za denar za leto 2010?
Kakšne so vaše rezerve za denar za leto 2010?

Video: Kakšne so vaše rezerve za denar za leto 2010?

Video: Kakšne so vaše rezerve za denar za leto 2010?
Video: Justin Shi: Blockchain, Cryptocurrency and the Achilles Heel in Software Developments - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Da bi vam pomagali prevzeti odgovornost za svoje finance v letu 2010, se bomo ukvarjali s petimi stebri osebnega financiranja, enega naenkrat. Torej, ta objava je prva v seriji pet delov. Vsaka tema vam bo pomagala ustvariti močno finančno osnovo z določanjem ciljev, varčevanjem, vlaganjem, ustrezno zavarovanjem in zmanjševanjem davkov. Tema, ki jo bomo pokrivali danes, je določitev finančnih ciljev.

Kako izboljšati svoje finance v letu 2010

Prvi korak pri ustvarjanju finančnih ciljev za novo leto je oceniti staro leto. Vprašajte se, kaj se je zgodilo in kaj se je zgodilo v zadnjih 12 mesecih. Morda niste prihranili toliko za sklad za nujne primere, kot ste načrtovali. Morda ste že nekaj časa brezposelni in ste resnično zaostajali pri plačevanju računov. Zdaj je čas za mir z preteklostjo in resnost pri ustvarjanju boljše finančne prihodnosti.

Odločite se, kaj želite doseči tako kratkoročno kot dolgoročno. Dober kratkoročni cilj je lahko na primer plačilo kreditne kartice ali prihranek denarja za začetek poslovanja s krajšim delovnim časom. Če želite v teku leta prihraniti 3.000 $, lahko ta cilj prekinete v obvladljive zneske, kot so 250 USD na mesec, 58 USD na teden ali 8,22 USD na dan. Dolgoročen cilj je dosledno financiranje pokojninskega računa ali morda prihraniti za izobraževanje otroka. V tem prispevku sem ustvaril tri korake ukrepanja, ki vam pomagajo ustvariti in uresničiti svoje edinstvene finančne cilje.

Akcijski korak # 1: Ustvarite izjavo o neto vrednosti

Prvi korak je ocena trenutne finančne situacije z ustvarjanjem izjave o neto vrednosti. Lahko ga izračunate na papirju, v programskem programu ali v računalniški preglednici. Ugotovite, da vaša neto vrednost ni težavna; potrebuje le nekaj časa, da zbere in natančno zabeleži vse vaše podatke. Vi preprosto dodate vsa svoja sredstva in odštejete vse svoje obveznosti. Nastala številka (bodisi pozitivna ali negativna) je vaša neto vrednost.

Sredstva so lastne stvari, ki imajo vrednost, kot so nepremičnine, avtomobili, nakit, elektronika, gotovina v banki, naložbe in računi za upokojitev.

Obveznostina drugi strani pa so preostali saldi na vašem dolgu, kot so hipoteke, avtomobilska posojila ali kreditne kartice.

Izračun vaše neto vrednosti bi moral biti sestavni del določanja finančnih ciljev, saj je to pokazatelj vašega celotnega finančnega zdravja. Ko se vaša neto vrednost poveča od enega leta do naslednjega, se lahko obrnete nazaj. Višja neto vrednost pomeni, da ste povečali svoje premoženje, zmanjšali dolg ali opravili oboje. To je znak, da ste postali bolj zdravi - vsaj v finančnem smislu. Če pa se vaša neto vrednost zmanjšuje, bi moral biti eden od vaših ciljev odpraviti ali zmanjšati svoj dolg.

2. korak ukrepanja: ustvarite načrt porabe ali porabe

Potem, ko razmislite o tem, kaj želite doseči in analizirati veliko sliko o vaših financah, je drugi akcijski korak pri določanju ciljev, da se potopite v podrobnosti o tem, kako se to zgodi. To naredite tako, da ustvarite načrt porabe, znan tudi kot proračun. Načrt porabe je, če gumija zadovolji finančno pot, tako rekoč. Veš vadbo: navajate vse svoje vire dohodka in vsako od kategorij vaših stroškov. Pomaga, da se vrnete nazaj na vsaj tri mesece svoje pretekle porabe, zato si lahko ogledate, kje ste porabili svoj denar.

Finančne cilje morate dodati svojemu načrtu porabe. Če je eden od vaših ciljev na primer, da prispevate največjo količino - 5.000 USD - na IRA, boste morali za ta namen v svojem načrtu dodeliti 415 USD na mesec. To vas lahko prisili, da se zmanjšate v drugih kategorijah porabe, kot so zabava ali prehrana. Dobro pravilo je, da ne porabite več kot 85% svojega dohodka za življenjske stroške, kot so stanovanja, živila in oblačila. To pomeni 15% za vaše prihranke, naložbe ali druge posebne cilje.

Mimogrede, moj najnovejši audiobook, Money Girl's 10 Steps to Life Free Debt, vsebuje celotna poglavja, namenjena ustvarjanju izjave o neto vrednosti in načrtu porabe. Za več informacij si lahko prenesete kopijo na Audible.com, Amazon.com ali v trgovini iTunes. Na dnu te objave so tudi povezave do delovnih listov, ki vam lahko pomagajo ustvariti izjavo o neto vrednosti in proračun.

Korak št. 3: organizirajte se in ostanite organizirani

Če še niste bančni in plačujete svoje račune na spletu, vas spodbujam, da v letu 2010 naredite elektronski preskok.

Ko oblikujete svoj načrt porabe, da boste upoštevali vse svoje stroške in finančne cilje, ste pripravljeni na korak tretjega koraka - organizirajte se. Z denarjem lahko upravljate in učinkoviteje izpolnite svoje cilje, ko je vaša finančna hiša v dobrem stanju. In to ne pomeni samo, da se organizira v januarju, mimogrede; to pomeni biti organiziran za dobro.

Močno vam priporočam, da izvedete vse svoje upravljanje z denarjem in finančno načrtovanje s finančno programsko opremo, kot je Quicken. Quicken Deluxe 2010 je na voljo za $ 59,99 na quicken.intuit.com in je vredno cene. Toda obstajajo tudi prosti programi, kot so GnuCash in AceMoney. Mint.com je brezplačno spletno orodje za upravljanje denarnih sredstev in proračun, ki ga morate preveriti. Novo leto je odličen čas za prehod na računalniški sistem.

In če še niste bančni in plačujete svoje račune na spletu, vas spodbujam, da naredite elektronski preskok v letu 2010.Mnoge banke ponujajo brezplačno plačilno storitev, ki vam omogoča, da plačate vsakemu posamezniku ali podjetju s čekom in plačate mnogim podjetjem z neposrednim elektronskim prenosom. Finančne cilje lahko postavite na avtopilot, tako da nastavite ponavljajoče se prenose in plačila. Prenesite vse svoje bančne, plačilne in transakcije kreditnih kartic neposredno v določeno programsko opremo in spletne programe, kot so Quicken Online, AceMoney in Mint.com. To preprosto ne postane lažje kot to!

Potrebujete pomoč pri določanju finančnih ciljev?

Tukaj je nekaj končnih misli o določanju finančnih ciljev. Če imate zakonca ali življenjskega partnerja, ustvarite svoje finančne cilje skupaj. Če ste samski, razmislite, da se boste skupaj z bližnjim prijateljem ali družinskim članom pogovarjali o svojih odločitvah o denarju za prihodnje leto. Lahko bi razpravljali o svojih ciljih nad večerjo, med sprehodom ali nekam dolge vožnje.

Če nimate nekoga, s katerim se počutite udobno, ali če imate, vendar tudi želite poklicno vodenje, se dogovorite za sestanek s potrjenim finančnim načrtovalcem (CFP). Predlagam sestanek s svetovalcem, ki plačuje samo pristojbino. To je vrsta finančnega svetovalca, ki nikoli ne sprejema provizij za izdelke, ki jih priporoča. Če ne veste, koga poklicati, prosimo za napotitve od prijateljev, sodelavcev ali obiščite napfa.org. NAPFA je nacionalna zveza osebnih finančnih svetovalcev.

Ne glede na to, koliko denarja zaslužite, če presežete ali zanemarite, da boste prihranili in naložili dovolj, da bi dosegli svoje cilje, boste vedno prišli kratek čas. Doseganje vaših finančnih ciljev se zmanjša za načrtovanje prihodnosti, porabo v vaših sredstvih in uveljavljanje dobrih finančnih navad. Tukaj je za srečno finančno novo leto!

Tudi to delovno mesto je prvo v seriji pet delov o prevzemu vaših financ v letu 2010. Vsak članek v seriji govori o steberu ciljev določanja osebnih finančnih sredstev, varčevanju, vlaganju, pravilnem zavarovanju in zniževanju davkov. Prosimo, kliknite na povezave, da se odpravite na druge epizode.

Upravno

Vesel sem, da berete. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov:

Tukaj je nekaj koristnih obrazcev iz Inštituta za finančno pismenost: Delovni list Net Worth (PDF) Net Worth Delovni list (Excel) Proračunski delovni list (PDF) Proračunski delovni list (Excel) Obrazec za sledenje proračuna (Excel)

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: