Kako izgleda, če šest številk ni dovolj

Kazalo:

Kako izgleda, če šest številk ni dovolj
Kako izgleda, če šest številk ni dovolj

Video: Kako izgleda, če šest številk ni dovolj

Video: Kako izgleda, če šest številk ni dovolj
Video: Minimax DDPO Silva Koritnik 2023, Oktober
Anonim
Zaslužek šestih številk na leto je lahko ciljna črta.
Zaslužek šestih številk na leto je lahko ciljna črta.

Lahko je zlati mejnik, častna znamenje, ki svetu pokaže, da ste jo naredili, in zdaj ste zahtevali svojo maščobno rezino ameriškega sanj.

Več lahko shranite. Investirajte več. In kar je najpomembneje, porabiti več. Ko začnete zaslužiti šest številk, ste "visokega zaslužka." Dobiš žametno vrvsko obravnavo in vstopiš v klub z drugimi visokimi zaslužki, ki si zaslužijo v novem družabnem življenju.

No, to je bilo res. Pred tem je bilo čedalje bolj pogosto: nekateri ljudje potrebujejo veliko, veliko več kot 100.000 dolarjev letno.

Visoki prejemniki v najdražjih mestih v Ameriki

Internet je izgubil svoj kolektivni um julija 2018, ko je ameriško ministrstvo za stanovanja odkrilo, da bo družina štirih, ki živijo z dohodkom v višini 117.400 dolarjev,nizkimi dohodki V San Franciscu.

Seveda, na prvi pogled to zveni smešno. Šest številk je zlati standard zaslužka. Kako je mogoče, da bi se ti šteli za "nizek dohodek", če zaslužiš več kot 100.000 dolarjev na leto?

"Živim na območju D.C. zato 100.000 dolarjev ne povzroči nikomur zmanjšanja čeljusti", pravi Steve, 41. "Če ste 200.000 $, to je dobro, vendar je še vedno zgornji srednji razred tukaj."

Kot mnogi na tem območju je Steve (ne njegovo pravo ime: več imen v tem delu je bil spremenjen) je pogodbenik za zvezno vlado, ki zasluži približno 200.000 dolarjev na leto. Zelo je seznanjen z visokim dohodkom, potrebnim za vzdrževanje življenja okoli kapitala našega naroda, ki je dom najbogatejše občine v državi.

"Nekoč sem opravil življenjsko analizo D.C. in ugotovil, da je primerljiv z nekaterimi najdražji mesti v Ameriki", pravi.

In ima prav. Washington, D.C., stoji toe-to-toe z likom Manhattan, New York; San Francisco, Kalifornija; in Los Angeles, Kalifornija, kot eden od najdražjih mest za življenje.

Marco, 47, je v senci gora San Gabriel oddaljen skoraj 3000 kilometrov stran, pozna tudi občutek. Živi s svojo ženo in dva sinova v Burbank, Kalifornija, severno od Los Angelesa.

Medtem ko njegova naloga kot samostojni televizijski urednik dobi približno 175.000 ameriških dolarjev letno, je tudi občutil omejitve mesta, v katerem živi.

"Stanovanje je v Los Angelesu precej smešno," pravi Marc. "Kupili smo našo hišo v Burbank v letu 2009 na višini crash na nepremičninskem trgu. Tudi takrat je bilo še vedno precej drago."

Nedavno poročilo CoreLogic, nepremičninsko podjetje za analitiko, ugotovilo, da so domače cene v Los Angelesu dejansko močno precenjene. Dejansko so cene stanovanj za 10% višje, če bi jih morali imeti z dolgoročnimi trendi.

Rezultat: doma stroški v LA presegajo zmožnost potrošnika, da jih kupi.

Marc se včasih bori z visoko hipoteko. Kot samostojni izvajalec gre skozi pogosta obdobja praznika ali lakote. Odvisno od sezone morda ne bo delal nekaj časa.

"V zadnjem letu sem imel tri tedne, ko nisem imel dela," pravi. "To je malo vrveža. Iskanje dela je lahko zelo skladna stvar, vendar morda zato, ker imam družino za podporo in hipoteko. Počutim se pritiska, da bi stroj deloval."

Ta pritisk lahko sledi tudi v najboljših časih.

Carly, 34, živi z otoka Staten z njenim možem in dveletnim sinom in dela v New Yorku kot poslovni svetovalec, ki zasluži 135.000 dolarjev na leto. Ampak to ni bilo vedno tako. Pravzaprav je živela desetletje v tujini, ki je četrtino zaslužila, kar počne zdaj.

"Vedno sem bil zelo ambiciozen," pravi Carly. "Torej, kar sem naredil, vedno želim narediti več. Na eni strani pa izdelujem šest številk, ki se štejejo kot zlati standard za visoko zaslužek."

Življenje na območju NYC prihaja z lastnimi izzivi, čeprav. Iskanje cenovno dostopnih stanovanj v mestu je tako težko, da se je začelo memes, YouTube vids, in celo a Tumblr blog posvečena groznim in dragim stanovanjem v New Yorku.

Toda Carly ni ustavil, da bi začel družino.

"Dejstvo, da sem zlomil [do šestih številk], je razburljivo", pravi. "Tudi finančne institucije mislijo, ker sem pred kratkim odobrila hipoteko."

Ima veliko upanja za njeno prihodnost in oblikovanje njene različice bogatega življenja - in njen dohodek s tem dramatično pomaga. Toda še vedno je malo živčna v prihodnosti.

"Zdaj sem glavni hranilec," pravi. "Torej, jaz sem v položaju, kjer poskušam ohraniti svojo družino. Dodaja veliko napetosti."

Nadaljuje se: "Spominjam se pred nekaj meseci, moja družina je najemila v stanovanju, ki se je izkazalo za okuženega z miši. Bilo je grozno. Če bi bil sam, bi šel spat na nečem kavču. Nič takega. Toda odkar sem imel družino, smo se v bistvu soočali z brezdomstvom. Imel sem veliko trenutkov panike."

"Ko se spopadate z velikim pritiskom, da morate vedno imeti službo, začnete razmišljati:" Kaj res moramo priti do?"

In po vsej verjetnosti, je več kot to, kar zasluži zdaj.

"To je veliko pritiska," pravi.

Pas se zateče na 175 dolarjev

V Los Angelesu so finančni razlogi za Marca večinoma zaradi treh razlogov:

1. Sporadična narava njegovega samostojnega dela za urejanje videa. 2. Njegovo družino mora zagotoviti. 3. Njegovo hipoteko, ki jo mora plačati, če hoče obdržati svojo hišo.

Ker je delo lahko negotovo kot samostojni podjetnik, se je obrnil k "diverzifikaciji" svojega zaslužka prek strani Airbnb strani.

Še vedno, ko se finančna sredstva skrajšajo, on res začenja počutiti.

"Moramo zategniti naš pas med lean obdobji," pravi. "Moramo zmanjšati prispevek k našim upokojitvam in otroškim kolidžnim skladom. Jaz sem 20 let iz upokojitve, tako da, če imamo eno leto, ne v celoti prispevamo k našim Roth IRAs, to je veliko denarja. Resnično ne želim biti mesto."

Nadaljuje: "Včasih ga sovražim. Resnično sovražim. Ne razumite me narobe: rad imam rada. Rad imam svojo družino. Ljubim svoje življenje tukaj. Ampak, ker sem finančna oseba in hranilec v moji družini, čutim to breme, ki mi je ravno na ramenih."

Delaney in teorija relativnosti

Le nekaj ur južno od San Francisca (dom šestih družin z nizkimi prihodki) živi Delaney, 52.

Živi v majhni neobičajni Kaliforniji, kjer živi 40.000 ljudi. Tam so življenjski stroški zelo nizki - ali vsaj v primerjavi z LA in San Francisco.

Če pogledaš njeno življenje, ne bi mislila, da je zelo dober. Neporočena in brez otrok živi v majhni hiši s tremi spalnicami v bližini drugih. Vozi staro Fiat. Za zabavo radi rad kitaro in se odpravi na taborjenje s prijatelji.

Vendar pa je pravzaprav spletni razvijalec, ki mesečno proizvede več kot 11.000 dolarjev kot samostojni podjetnik.

Kljub temu je grozljiva reči, da je zelo dober.

"Glede na mojo skupnost sem zelo dober," pojasnjuje Delaney. "Ampak, če bi živel v San Franciscu, bi komaj prišel. Če bi živel v New Yorku, bi komaj prišel. Toda v svoji majhni niši sveta, sem zagotovo visok uhan. Za svojo skupnost zaslužim več kot dvakrat mediana."

Nadaljuje: "Vse je relativno."

In prav je. Ljudje, s katerimi smo govorili, so zaslužili približno enako plačo - vendar so doživeli popolnoma drugačne perspektive na tem, kar je pomenilo, da so visoki.

Medtem ko so se nekateri počutili, da je njihov dohodek komaj nekaj dni, ko so ga dobili (kot pri Marcu in žrtvovali svoj pokojninski sklad), so bili drugi bolj zadovoljni s tem, kar so imeli (kot je Delaney).

Zaslužek šestih številk je super stvar, da si prizadevajo. In odvisno od tega, kje ste, vam lahko dajo odlično življenje in vam omogočajo, da živite iz svojega bogatega življenja.

Toda šest številk ni rešitev za ulov.

Namesto da bi si prizadevali za poljubno število, se osredotočite na varčevanje za padce, vlaganje v vašo prihodnost, in iskanje načinov za povečajte svoj potencial za zaslužek. Tu lahko začne Rich Life.

Priporočena: