Kaj je davek na pretvorbo Roth IRA?

Kaj je davek na pretvorbo Roth IRA?
Kaj je davek na pretvorbo Roth IRA?

Video: Kaj je davek na pretvorbo Roth IRA?

Video: Kaj je davek na pretvorbo Roth IRA?
Video: Что со мной произошло...Война в Украине 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Želim pretvoriti svojo tradicionalno IRA v Roth IRA, vendar nisem prepričan, kakšen bo davek. Ali moram plačati davek na celotno vrednost IRA ali samo na zaslužkih v preteklih letih?

A. Celoten znesek, ki ga pretvorite iz tradicionalne IRA v Roth IRA, bo obdavčljiv (razen za kakršne koli nepremagljive prispevke, ker so bili ti že obdavčeni). Na primer, če je vaša tradicionalna IRA vredna 10.000 $ in želite pretvoriti celoten znesek v Roth, boste plačali navadni davek na dohodek v višini 10.000 USD. Za pretvorbo Roth ni davkov za kapitalske dobičke ali izgube.

Ko plačate davek od dohodka na vrednost vaše pretvorbe Roth, nikoli več ne boste obdavčili. Če vaš 10.000 Roth IRA raste v zdravo gnezdo jajca, ki je vreden 150.000 $, boste dobili odvzemi, ki so popolnoma brez davkov, ko dosežete uradno upokojitveno starost 59 Ω. To pomeni, da bi se izognili plačilu davka na 140.000 dolarjev dohodka, kar je res lepa upokojitev!

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

15 pravil IRA, ki bi jih morali poznati

5 Skupni miti o dohodnini

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačen večpredstavnostni videoposnetek s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Denarnica, Smart se premika za bogatijo. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ne. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Kontaktiraj denar Denar!

Sledite Money Girl in objavite svoje vprašanje o denarju na Cvrkutati, Facebooku ali v storitvi Google+. Ne pozabite, da lahko iskalno vrstico na vrhu te strani uporabite za iskanje spletnega mesta Hitri in Dirni nasveti.

Davčna podoba, ki jo je posnel Shutterstock. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: