Kaj je najboljši način za več denarja?

Kaj je najboljši način za več denarja?
Kaj je najboljši način za več denarja?

Video: Kaj je najboljši način za več denarja?

Video: Kaj je najboljši način za več denarja?
Video: Теребони и Клайд ► 3 Прохождение Dead Space Remake 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

V nadaljevanju je gost post, ki ga je napisal FMF Brezplačne denarne finance, blog, namenjen pomaganju bralcem, da povečajo neto vrednost. FMF dnevno objavlja številna vprašanja o denarju, vključno z ustvarjanje denarja na različne načine. Nekatere njegove uspešne ideje za ustvarjanje denarja vključujejo maksimiranje vašega največjega premoženja, kar najbolje izkoristite denar nazaj kreditne kartice in pretvarjanje hobija v dodaten dohodek. Te in druge ideje so pomagale FMF z leti dramatično povečuje svoj dohodek.

V življenju sem se soočil z denarjem, ki se je nekajkrat spraševal, zato bi se rad premišljeval o tem. Tukaj je vprašanje:

Ker vsi poskušamo rasti naše prihodke, kar je bolje, delaš več tega, kar trenutno počnemo ali poskušamo nekaj povsem novega?

Naj vam dam primer.

Pred nekaj leti sem svoj pisalni hobi razvil v precej prijeten dohodek. Pisal sem za vrhunske revije in se plačeval kjerkoli od 40 centov do 1,25 dolarja na besedo (samo, da si zapomnite, da vam za vsako nalogo dajo besedo - ne morete preprosto zaspati za 30 strani, da ustvarite $ 100,000.) Naredil sem nekaj tisoč dolarjev na leto, kar res ni bilo veliko dela, morda 3-4 ure na članek. Da ne omenjam, moja družina in prijatelji (in jaz tudi) so rad imeli moje ime v tiskani obliki.

Vendar, kot s čimerkoli, so bile slabosti. Uredniki postajajo vse bolj zahtevni za dodatke za vsak članek, večje število tekmovanj za vsak članek, ki sem ga zavaroval, in nove publikacije so se lotile trženja, da ne bi omenile sreče, da bi se lotile. Prepričan sem bil, da bi lahko iz svojih trenutnih publikacij dobil še več poslov, pa tudi, da se bom premaknil v še nekaj, vendar bi to trajalo nekaj časa in truda. Zato sem se vprašal, ali je bilo to vredno ali ne. Še več, ali mi je bilo vredno, da pišem za iste publikacije, ali bi moral s svojim časom narediti nekaj drugega?

No, mislim, da je odvisno od tega, kaj so bile moje alternative, kajne?

Tukaj je nekaj možnosti, ki sem jih imel za denar v prostem času:

 • Osredotočanje na moje naložbe - imela sem jih precej pod nadzorom, vendar sem morala preživeti nekaj dobrih ur, ki resnično razvrščajo svojo strategijo za reševanje nekaterih preteklih slabih odločitev. Vedel sem, da bi bilo, če bi se stvari popolnoma izravnale, brez težav prihranilo.
 • Svetovanje - imela sem nekaj ljudi, ki so me prosili, da naredim nekaj stranskega dela in jim pomagam v svojih podjetjih. Stopnje na uro so bile enake tistim, kar delam pri delu, če vključite ugodnosti iz mojega trenutnega posla.
 • Blogging - Takrat nihče ni mislil, da bi lahko ustvarjal blogging. Ampak to je bilo nekaj, kar bi lahko storil preprosto in sem mislil, da ima potencial.
 • Začetek novega posla - ali morda celo nakup obstoječega podjetja. Za to možnost sem imel nekaj zamisli, vendar nisem bil prepričan o časovni obveznosti (za katero sem mislil, da bo verjetno visoka).

Vsak od teh, kot moj dohodek iz hobija, je imel lasten seznam prednosti in slabosti - potencialni dohodek, časovno obveznost, "težak faktor" in tako naprej. Toda preden sem izbral enega, sem se moral odločiti, katera je najboljša možnost, da nadaljujem s tem, kar sem delal, ali ali naj poskusim nekaj novega.

Milijoni Američanov vsak dan soočajo s podobnimi odločitvami. Na primer, mnogi ljudje, ki delajo urna delovna mesta, prosijo, da delajo dodatne ure ali morda celo nadure. Vsakič, ko za te ponudbe rečejo "da" ali "ne", pomeni, da sprejemajo odločitev o tem, kateri je boljši - storiti več enakega ali poskušati nekaj novega. In za ostale nas, ki niso urni, se še vedno soočamo s problemom, ko gledamo k dodatnemu dohodku - bi morali poskušati narediti več dela, kar počnemo pri naših delovnih mestih vsak dan (kot stranski posel ali morda celo porabiti več čas na delovnem mestu v upanju, da bi se bolj promovirali / zaslužili več) ali pa se osredotočimo na nekaj drugega med našim oddaljenim časom?

Kako se ti pogoji nanašajo na vas? Upoštevajte naslednja vprašanja, ki sledijo v isti vrstici razmišljanja, kot je opisano zgoraj:

 • Ali je bolje, da ostaneš v svojem trenutnem poklicu in napredku v njem ali razmišljaš o alternativnem poklicu?
 • Če je vaš trenutni poklic sprejemljiv, ali je bolje delati na napredovanju v vaši trenutni družbi (delate dodatne ure in težje dobiti povišice / promocije) ali pa je bolje razmisliti o tem, kako opravljati isto vrsto posla v drugi družbi?
 • Potem še enkrat, morda najboljši način za povečanje vašega dohodka je, da preprosto opravite dovolj dobro delo, da boste še naprej zaposleni, nato pa porabite dodaten čas za projekte, ki proizvajajo dohodke.
 • In kateri zunanji projekt (i) bi morali izbrati? O katerih poznate ali tiste, ki so novi / drugačni?
 • Končno je bolje, da preživite ves čas na zunanjih opravilih (kot je vaše podjetje) v primerjavi s kadarkoli na delovnem mestu?

Vsekakor je treba pretehtati - in seveda denar ni edini dejavnik. Če pa iskreno razmišljate o vseh možnostih in z njimi povezanih izplačilih, tveganjih, časovnih obvezah, stopnjah osebne izpolnitve in tako naprej, boste lahko izbrali možnost, ki vas naredi oba najbogatejša in najsrečnejša.

Zame se je ta zadnja odločitev nanašala na naslednje:

 • Bil sem utrujen pisati za glavne publikacije.
 • Bil sem naveličan, da se ukvarjajo z uredniki, ki zahtevajo več dela za manj plače.
 • Hotel sem poskusiti nekaj novega.
 • Ni bilo tako, kot bi naredil dodatnih 50.000 dolarjev na leto, zato je bilo tveganje za izgubo vsega, če bi poskušali nekaj novega, nizko.
 • Imel sem občutek, da bi lahko z enim od idej ustvaril nekaj velikega denarja.

Na koncu sem se zmanjšal na vse, vendar najlažje vzdrževati / delati z objavo (ki mi je še vedno dal 3-5 člankov na leto) in sem se osredotočil na preostali čas, ko sem si investiral na pot. Ko sem to zaključil (vzel sem nekaj mesecev), sem začel blogirati. Do sedaj se je izkazalo za odlično odločitev:

 • Večino dela lahko delam z dela - s svojim delodajalčevim blagoslovom so glavni sponzor mojega spletnega dnevnika
 • Ustvarjam odličen dohodek - Medtem ko zdaj podarim vse bloge, ki se nadaljujejo v dobrodelne namene, to ne pomeni, da bom vedno.

Torej, zdaj je vprašanje na vašem sodišču. Kateri menite, da je bolje: narediti več tega, kar trenutno počnete ali poskušate nekaj povsem novega?

Zdaj se moram vrniti k odločitvi, ali naj naredim več blogiranja ali poskusim z novim. 😉

Priporočena: