Kaj je kreditna kartica APR?

Kazalo:

Kaj je kreditna kartica APR?
Kaj je kreditna kartica APR?

Video: Kaj je kreditna kartica APR?

Video: Kaj je kreditna kartica APR?
Video: EduSrijeda: KREDITNA vs DEBITNA kartica 2023, September
Anonim

Q. 'Poskušam razumeti razlike med različnimi kreditnimi karticami. Kaj točno je APR kreditne kartice in kako se izračuna?

A. APR je kratek za letno odstotno obrestno mero, kar je obresti, ki ste jih zaračunali v obdobju 12 mesecev.

Na primer, kartica s 24% APR stane 2% mesečno na stanja, ki jih prenašate iz meseca v mesec.

Ampak kaj je težavno pri kreditnih karticah je, da ima en račun lahko več različnih APR-jev. Družba za kartico lahko zaračuna eno obrestno mero za nakupe, eno za nakazilo v bilanci stanja in drugo za gotovinske predujme. Poleg tega so nekateri APR različni in se lahko sčasoma spreminjajo.

Kako izračunate APR za kreditno kartico

Kot sem že omenil, lahko različne vrste transakcij s kreditnimi karticami prinesejo različne APR. Ko opravite plačilo, se običajno uporablja za vaše bilance po najvišjih do najnižjih stopnjah. To vam pomaga, da se najprej znebite najdražjega dolga.

Pomembno je, da plačila s kreditnimi karticami vedno opravite pravočasno, ker lahko zamude povzročijo višjo kazensko APR.

Nekatere kartice ponujajo uvodni APR, ki je začasna nizka stopnja za nove račune. Po preteku promocijskega obdobja se APR lahko prilagodi na višjo stopnjo. Celotne informacije APR o kreditni kartici morajo biti jasno prikazane v kartični pogodbi in na spletni strani izdajatelja.

Razumevanje APR-jev vam lahko pomaga pametno uporabljati kreditne kartice in prihranite denar za takse in stroške. Ne pozabite, da vam nikoli ne zaračuna nobenega zneska obresti, če v celoti plačate stanje kreditne kartice z datumom zapadlosti.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč:

5 načinov, da dobite posojilo z Bad Credit

Kako priti do kreditne kartice z Bad Credit

25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja

Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna video tutorial s tremi strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

APR na sliki Toy Block iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: