Kaj je APR?

Kazalo:

Kaj je APR?
Kaj je APR?

Video: Kaj je APR?

Video: Kaj je APR?
Video: Охота на генерала Власова. Рассекреченная история. Документальный сериал @SMOTRIM_KULTURA 2023, Oktober
Anonim

Mislite, da znate primerjati hipotekarne obrestne mere? Najprej morate razumeti APR.

Eden od prvih ugank, ki so se prvič srečali s hipotekami, je ugotoviti, kaj naj naredijo dve različni odstotni stopnji, navedeni za vsako hipoteko. Posojilodajalci oglašujejo osnovno obrestno mero, ki je preprosta - obrestna mera, ki jo boste vsak mesec plačali na hipoteko. Toda tu je tudi drugi odstotek: letni odstotek ali APR. Kaj je APR in kako se razlikuje od osnovne stopnje?

Pomembno je vedeti, kdaj ste v načinu hišnega lovstva. Vaš APR je ključni element hipoteke, ki jo izberete. Tukaj so dejstva za to vse pomembne številke.

Kaj je APR?

APR ali letni odstotek obrestne mere vključuje tako osnovno obrestno mero kot tudi vse dodatne stroške, ki so lahko povezani z vašo hipoteko, kot so stroški zaprtja, posredniške provizije, provizije za obdelavo, provizije za zavarovanje ter zasebno hipotekarno zavarovanje ali PMI. Samo primerjanje osnovnih obresti na eno posojilo z osnovnim obrestim na drugem, ko kupujete hipoteko, ne bo vedno pokazalo, katera posojila so najcenejša. Navsezadnje je treba upoštevati vse te druge stroške.

To je tisto, v katerem pride APR. APR vam pomaga primerjati dejanske stroške enega stanovanjskega posojila z dejanskimi stroški drugega.

Kako lahko primerjam APR?

  • Primerjajte APR-jev z APR-ji. Poskrbite, da boste osnovne obrestne mere primerjali z drugimi osnovnimi obrestnimi merami in APR-ji na druge APR. Primerjava osnovne stopnje z APR ni neposredna primerjava. Morda iščete najnižjo možno bazno obrestno mero, vendar se skupni stroški posojila odražajo v APR.
  • Veš, da lahko zaupaš APR-jem. Zahvaljujoč Zakonu o resnici v posojilih (TILA) morajo biti APR-ji natančni in enostavni. Po krizi zaradi stanovanj v letu 2008 je Urad za zaščito finančnih interesov potrošnikov to obliko naredil še bolj preprost, saj je uvedel sistem "Know Before You Owe". Posojilodajalci morajo zdaj predložiti homebuyers z dvema preprostima dokumentoma - oceno posojila in zaključnim razkritjem - ki zagotavljajo popolno razčlenitev stroškov posojilojemalca. Homebuyers imajo tri dni, da upoštevajo pogoje. Čakalna doba se ponovno zažene, če se APR poveča za del odstotka - kar ni redko.
  • Ne slepo izberite najnižjo APR. Pri iskanju najnižjega možnega APR-ja se lahko zdi očitna strategija, višji APR ni vedno slaba stvar. To pogosto samo pomeni, da se odločite, da združite pristojbine v dolgoročne stroške vaše hipoteke, ki bi jo sicer plačali vnaprej. Če ste pripravljeni in sposobni plačati več spredaj, poiščite nizko APR. Ampak, če bi raje zmanjšali svoje začetne stroške, bi bil višji APR lahko le tisto, kar potrebujete.
  • Razumevanje APR-jev o hipotekah s prilagodljivo obrestno mero je le ocena. Pazljivo pazite, če upoštevate APR-je na hipotekah s prilagodljivo obrestno mero ali ARM. APR bo najbolj natančen za hipoteko s fiksno obrestno mero, kjer se obrestna mera ne spremeni v času trajanja posojila. Ker pa se obrestna mera za ARM spreminja, bo APR za takšno hipoteko temeljil na ocenah prihodnjih sprememb obrestne mere. Sliši se zapleteno, in to je: če nakupujete za ARM, samo ne pozabite, da bi lahko prenehali plačevati več, kot predlaga APR.
  • Dejavnik zasebnega hipotekarnega zavarovanja. Še en dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je, ali boste imeli PMI na hipoteko. Homebuyers, ki imajo manj kot 20 odstotkov svojih domov, morajo imeti PMI. Če plačujete PMI, se prepričajte, da APR-ji, ki jih primerjate, vključujejo te dodatne stroške, in vedeli, da če boste plačali svojo hipoteko hitreje, kot je bilo pričakovano, lahko ta stroški prej izginejo.

Priporočena: