VA posojila: Kako vedeti, če ste kvalificirani

Kazalo:

VA posojila: Kako vedeti, če ste kvalificirani
VA posojila: Kako vedeti, če ste kvalificirani

Video: VA posojila: Kako vedeti, če ste kvalificirani

Video: VA posojila: Kako vedeti, če ste kvalificirani
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Oktober
Anonim

Ste veteran v upanju, da boste kupili dom? Lahko bi bili upravičeni do velikih prihrankov in odličnih pogojev financiranja.

Če ste eden od milijonov veteranov ali članov vojaške službe, ki upajo, da boste kupili dom, vam bo posojilo VA pomagalo, da bi vaše sanje o lastništvu doma mogoče. VA je ameriški oddelek za veteranske zadeve, oddelek zvezne vlade, ki zagotavlja veterinarjem in vojaškim družinam zdravstveno varstvo in druge ugodnosti. VA stanovanjski posojilni program pomaga vojaškim družinam, kot je vaša, pridobiti hipoteko ali posojilo za izboljšanje stanovanj z najboljšimi možnimi pogoji.

Kaj je posojilo VA?

VA posojilo je posojilo, ki ga zagotavlja ameriško ministrstvo za veteranske zadeve. Posojilo se lahko uporablja za nakup doma, ki mora biti vaše osebno prebivališče. Posojilo VA se lahko uporablja tudi za izgradnjo novega doma, nakupa izdelanega doma in / ali serije ali za energetsko učinkovite izboljšave trenutnega prebivališča. Čeprav posojilo VA ni mogoče uporabiti za nakup podjetja ali pridobitev poslovne lastnine, se lahko uporablja za nakup kmetije, ki vključuje tudi prebivališče. Približno 2,6 milijona posojilojemalcev je imelo aktivno zajamčeno stanovanjsko posojilo VA leta 2016, glede na statistiko VA.

Kako deluje posojilni program VA.

VA dejansko ne posodi denar za nakup domov. Namesto tega zagotavlja del posojila, ki ga dobite prek banke ali drugega posojilodajalca. Ker VA delno podpira posojilo, ima posojilodajalec večje zaupanje, da bo posojilo odplačano in si ogleda posojilo kot manj tvegano. Zato posojilodajalec vam lahko ponudi boljše pogoje za posojila VA.

VA posojilo ima privlačne pogoje.

V mnogih primerih vam ni potrebno plačilo s posojilom VA. Posojilodajalci določijo svoja pravila o tem, kakšno, če sploh, plačilo, ki ga zahtevajo. VA posojila imajo običajno tudi nižje obrestne mere od običajne hipoteke. VA zaračuna enkratno pristojbino za financiranje, vendar se lahko to vloži v posojilo. VA se odpoveduje tej proviziji za financiranje veteranov, ki prejmejo VA invalidsko plačilo.

Izpolniti morate razumna merila za upravičenost.

Obstajajo zahteve za upravičenost do odobritve posojila VA, vendar so bolj prožne in sproščene, kot bi se pogosto srečevali pri drugih vrstah posojil. Izpolniti morate nekatera merila, povezana s trajanjem delovnega časa in pogoji izpusta (če je to ustrezno). Posebna merila se razlikujejo glede na to, kdaj ste služili in v kakšni meri. V nekaterih primerih se lahko prav tako lahko prijavijo zakonci umrlega veterana ali drugih upravičenih upravičencev.

Ni posebnega zahtevanega minimalnega kreditnega rezultata in ni največjega deleža dolga, zato je to lahko dobra možnost, če poskušate obnoviti svoje kredite ali ste to nedavno storili. Posojilodajalci navadno gledajo celoten celoten paket aplikacij pri odločanju. Če je razmerje dolga nenavadno visoko, lahko posojilodajalec zahteva dodatno dokumentacijo ali pojasnilo o okoliščinah, pa tudi podrobnosti o tem, kako nameravate odplačati posojilo. Posojilodajalci bodo želeli tudi, da boste imeli dovolj stalnih prihodkov za upravljanje plačil posojila poleg vašega obstoječega dolga in življenjskih stroškov.

To je možnost, če želite refinancirati.

Lahko dobite tudi VA posojilo za refinanciranje obstoječega posojila (ali je to posojilo zagotovil VA ali ne), da bi dobili boljšo obrestno mero. Če želite refinancirati svoj dom, veljajo ista merila: lastnina mora biti vaše osebno prebivališče, ki ga trenutno zasedate.

VA posojila so koristi, ki jih lahko uporabite več kot enkrat.

Nadomestilo za stanovanjsko posojilo je mogoče ponovno uporabiti. Če ste že pridobili posojilo VA, lahko obnovite svojo upravičenost, če ste v celoti poravnali prejšnje posojilo, ali če poiščete drugo upravičeno posojilojemalca, da prevzame obstoječe posojilo.

Izvedite, kako se prijaviti za posojilo VA.

Če vas zanima prijava za posojilo VA, lahko preverite svojo upravičenost prek eBenefitsa. Tako lahko natisnete tudi potrdilo o upravičenosti, ki ga posojilodajalci potrebujejo. Potem se obrnite na posojilodajalca po vaši izbiri, da ugotovite, ali se ukvarjajo z VA posojili. VA priporoča, da se pogovarjate z več hipotekarnimi posojilodajalci, da boste lahko primerjali cene in druge pogoje, da bi našli dogovor, ki bi bil najboljši za vas.

Priporočena: