Kaj je goljufija za vaše kreditno poročilo?

Kazalo:

Kaj je goljufija za vaše kreditno poročilo?
Kaj je goljufija za vaše kreditno poročilo?

Video: Kaj je goljufija za vaše kreditno poročilo?

Video: Kaj je goljufija za vaše kreditno poročilo?
Video: ПРИВОЗ. ОДЕССА МАМА. Рецепт САЛО. ОБЗОР НОЖЕЙ 2023, September
Anonim
Image
Image

z Laura Adams

Bralec denarja, imenovan Trey G., sprašuje:

"Našel sem tvojo Komplet za preživetje kreditnih točk neverjetno koristno - nisem vedel, da lahko dobim kreditno poročilo in kreditno oceno brezplačno! Po prvem pregledu mojih kreditnih podatkov sem ugotovil, da imam napake in nizek rezultat, čeprav nisem zamudil plačila na kreditnem računu. Oporekam napakam, vendar želim vedeti, ali lahko ponovno dobim svoje podatke brezplačno, da se prepričam, da je moje poročilo popravljeno in da nisem žrtev goljufije?"

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Obstajajo tri nacionalne agencije za kreditno poročanje: Experian, Equifax in TransUnion. Za ohranitev vaše kreditne zgodovine prejmejo podatke od različnih upnikov, ponudnikov storitev in javnih evidenc.

Kreditne agencije vaše kreditno poročilo dajejo na voljo upnikom, delodajalcem in drugim osebam ter podjetjem, kot to dopušča zakon. Zato je pomembno, da preverite svoje poročilo o kreditu, da boste vedeli, kaj drugi vidijo o vas.

Pravno imate pravico, da vsakih 12 mesecev zahtevate brezplačno kopijo vašega kreditnega poročila na annualcreditreport.com. Kaj pa, če ste kot Trey in želite dodatna poročila pred 12 meseci?
Pravno imate pravico, da vsakih 12 mesecev zahtevate brezplačno kopijo vašega kreditnega poročila na annualcreditreport.com. Kaj pa, če ste kot Trey in želite dodatna poročila pred 12 meseci?

Če ste že zahtevali brezplačna poročila o kreditnih pogojih, lahko obiščete spletne strani kreditne agencije in kupite poročila za vsakih 10 USD. Obstaja tudi 3-v-ena poročilo, ki ga ponuja vsaka agencija, ki vam daje vsa vaša poročila za približno 40 $.

Kaj je opozorilo o goljufiji?

Če sumite, da so podatki v vašem poročilu o kreditu netočni zaradi goljufije, vam lahko pravično poročilo o kreditnem poročanju daje pravico do brezplačnih poročil prej kot 12 mesecev, tako da dodate opozorilo o goljufiji v vašo kreditno datoteko.

Na katero koli spletno mesto agencije lahko brezplačno dodate opozorilo o goljufiji. Opozorilo morajo deliti z drugimi 2 agencijami, zato ga morate samo enkrat dodati. Obveščanje o goljufiji nima negativnega učinka na vaše bonitetne ocene.

Obstajata dve vrsti opozoril o goljufiji: začetno opozorilo in razširjeno opozorilo.

  • Začetno opozorilo o goljufiji: obvešča potencialne upnike, da ste morda žrtev kraje identitete in jih prosite, da preverijo svojo identiteto, preden podaljšate kredit na vaše ime. Ta previdnostni ukrep mora ustaviti kriminalca, ki poskuša uporabiti vaše osebne podatke brez vašega soglasja. Če ne najdete dokazov o goljufiji, lahko opozorilo odstranite ali pustite, da poteče po 90 dneh.

  • Razširjeno opozorilo o prevarah: je pomembno, če najdete dokaze o goljufiji. Zahteva izjavo žrtve za vašo datoteko iz policijskega poročila ali drugega veljavnega poročila o kraji identitete. Zahteva, da se morebitni upniki neposredno obrnejo na vas, preden odprete kredit na svojem imenu in ostanejo v svoji kreditni datoteki 7 let ali dokler ne zahtevate, da se odstranijo.

Redno vodenje kartic v vašem poročilu o dobropisu je eden od najboljših načinov, kako vedeti, če ste bili žrtev goljufije ali kraje identitete.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: Najboljši nasveti za izboljšanje vaše kreditne ocene 7 Koraki za preverjanje in popravljanje kreditnega poročila Get Your Free Credit Score (brez poškodovanja vašega kredita) Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačen video tutorial za izboljšanje vašega kredita!

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Kreda risanje - brez goljufije fotografija iz Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: