Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?

Kazalo:

Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?
Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?

Video: Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?

Video: Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?
Video: Уильям Ли: Можно ли питаться так, чтобы победить рак? 2023, Oktober
Anonim

Če vam je všeč predvidljivost, vam lahko odobri posojilo s fiksno obrestno mero.

Če zaprosite za hipoteko (ali razmišljate o njem), boste verjetno naleteli na več novih izrazov. Ena od prvih odločitev, ki jih lahko sprejmete, je, ali naj nadaljuje hipoteko s fiksno obrestno mero. Preden se odločite, se prepričajte, da natančno veste, kaj to pomeni in kakšno hipoteko s fiksno obrestno mero bi lahko pomenilo za nakup vašega doma.

Kaj je hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero?

Hipotekarna hipoteka s fiksno obrestno mero je tista, kjer ostanejo vaše obresti enake za celotno življenjsko dobo posojila. To se razlikuje od hipoteke s prilagodljivo obrestno mero, kjer se obrestna mera sčasoma spreminja.

Stvari, ki vedo o hipotekah s fiksno hitrostjo

  Oni so najbolj predvidljivi.

  Hipotekarna posojila s fiksno obrestno mero so najpogostejši stanovanjski posojilni kupci. Hipoteke s fiksno obrestno mero se amortizirajo, kar pomeni, da so glavnice, obresti in drugi stroški razčlenjeni na niz nastavljenih, celo plačilnih. Zaradi tega so za potrošnike, ki se zavedajo proračunov, bolj naklonjeni vsakemu mesecu, da bi si zagotovili stabilno in cenovno ugodno plačilo.

  Vaše plačilo se lahko še vedno spremeni.

  Izraz "določen" se nanaša samo na obresti na hipoteke s fiksno obrestno mero, zato so lastniki stanovanj pogosto presenečeni, da se lahko njihova hipotekarna plačila še vedno spremenijo. Znesek, ki ga je treba plačati vsak mesec, se lahko poveča ali zmanjša na podlagi sprememb davkov na premoženje, zavarovalnih premij ali drugih stroškov nakupa doma, npr.

  Izberete lahko različne termine ali roke za posojila.

  Hipoteke s fiksno obrestno mero imajo različne časovne roke ali izraze. Najpogostejši hipotekarni pogoji so 30 let in 15 let. 30-letno posojilo je priljubljena možnost, ker je mesečno plačilo nižje - navsezadnje je glavnica razdeljena čez tri desetletja. Toda 15-letna hipoteka ima svoje prednosti. Ne samo, da bo posojilo izplačano hitreje, ampak boste tudi plačali obresti za polovico, kar pomeni, da so skupni stroški posojila pogosto nižji od tistih za 30-letno posojilo.

  Hipoteka s fiksno obrestno mero ni edina možnost.

  Včasih se kupec doma odloči za hipoteko s prilagodljivo obrestno mero. To pomeni spremembe obrestnih mer skozi čas, po začetnem časovnem obdobju. Domači kupci, ki vedo, da bodo prodali svoj dom ali odplačali posojilo pred koncem tega začetnega obdobja, lahko izkoristijo nizko začetno obrestno mero, vendar za tiste, ki bivajo v svojih domovih dolgoročno, lahko nepredvidljivost teh posojil manj zaželeno.

Priporočena: