Kateri investicijski stroški lahko izgubite?

Kazalo:

Kateri investicijski stroški lahko izgubite?
Kateri investicijski stroški lahko izgubite?

Video: Kateri investicijski stroški lahko izgubite?

Video: Kateri investicijski stroški lahko izgubite?
Video: Дэн Гилберт: Удивительные факты о счастье 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema vpraša: ali lahko odbiješ drobilnik?

Poslušalec po imenu Charles je v zvezi s tem vprašanjem:

To je Charles E. iz White Plains v New Yorku in ravnokar sem poslušal vašo epizodo o tem, kaj naj obdrži in kaj naj zavrže in na koncu omenite, da je vse drobljenje. Ali bi bilo nekaj, kar bi bilo dvodelno, dražje? Veliko hvala za odličen podcast.

Hvala za vprašanje, Charles. Ali ste vedeli, da je papirni drobilnik izumil leta 1909, ki ga je opravil kolega New Yorker iz Horseshoeja, imenovani Abbot Low? No, bilo je, in če boste kdaj prejeli to vprašanje v igri Trivial Pursuit, boste imeli odgovor.

V redu, preden skočim v odgovor na vaše vprašanje, želim pojasniti točko. V prejšnji epizodi sem omenil drobljenje samo tiste finančne dokumente, na katere ni treba obesiti. Obstaja veliko dokumentov, ki jih zagotovo morate obdržati, zato ne razrezajte vsega!

In zdaj na odgovor na vprašanje.

Odgovor je "morda."

Pristojbine za davčne olajšave so odbitne

Služba za notranjo revizijo omogoča, da se stroški pristojbin za pripravo davka odbijejo kot razčlenjeno odbitek na seznamu A v letu, ko so bile pristojbine dejansko plačane.

Za pridobitev davčne ugodnosti pri razčlenjevanju mora biti skupni znesek razčlenjenih odbitkov večji od 2% prilagojenega bruto dohodka. Za večino ljudi je lastništvo doma, zaradi česar je vrednotenje odbitkov vredno.

Če v letu 2007 določite odbitke na seznamu A in ste plačali pristojbine za pripravo davka za pripravo svoje davčne napovedi za leto 2006, jih lahko odbite pri svoji vrnitvi v letu 2007.

Zdaj pa poglejmo, ali se drobilnik šteje kot pristojbina za plačilo davka. V publikaciji 529 IRS navaja, da pristojbine za plačilo davka vključujejo stroške davčne programske opreme, publikacij, povezanih z davki, pristojbin, plačanih za elektronsko vložitev, in seveda pristojbin, plačanih profesionalnemu davčnemu pripravljavcu. Hmmmmm. Tukaj ni drobilca.

Investicijski odhodki so odbitni

Ampak morda še nisva srečna. Tako kot davčne predpristopne pristojbine se lahko stroški, povezani z naložbami, odbijejo tudi na seznamu A kot razčlenjeni odbitki. Torej, poglejmo, ali lahko drobilec, ki ste ga kupili in uporabili za razrez investicijskih dokumentov, šteje kot naloţbeni strošek. V publikaciji IRS 529 je navedeno, da investicijski odhodki zajemajo stvari, kot so računalniška in druga oprema, ki se uporablja za upravljanje naložb, investicijske publikacije, pisarniško pomoč, ki se uporablja za investicije, pristojbine za najem varnega depoja, finančne svetovalne stroške, skrbniške provizije za vaš IRA, 'zaračunani in plačani zunaj vašega IRA in drugi investicijski stroški.

Torej, če imate naložbe in menite, da je vaš drobilnik investicijski strošek in ga uporabite izključno za črtanje naložbenih dokumentov, se zdi, da bi ga bilo mogoče razčleniti kot stroške, povezane z naložbami. Kot splošno pravilo, predmeti, ki stanejo manj kot 100 dolarjev, se lahko odštejejo in ne amortizirajo. Torej, če ste kupili vsakodnevno drobno pisarno, ki je bil relativno poceni, ga lahko odbijete kot strošek, ne pa ga opustite. Če ste kupili dragi drobilnik ali pa preprosto raje izgubili amortizacijo, bi lahko odšteli amortizacijo z začetkom v letu, ko ste ga kupili.

Ampak, če včasih uporabite vaš zanesljiv drobilnik za osebne in ne investicijske razloge - recimo, da bi odstranili slike vašega bivšega - potem lahko odbijete samo del naložbe, ki ga porabi drobilnik.

In ne pozabite, to je premišljena točka, če ne razvrstite odbitkov. Skupno število vaših razčlenjenih odbitkov mora biti večje od 2% vašega prilagojenega bruto dohodka, da dobite davčno ugodnost pri razvrstitvi.

Zakon zmanjševanja donosa

In tukaj je zadnji nasvet: resničnost je, da lahko kupite dostojnega drobilnika za manj kot 50 dolarjev, zato čas, ki ga porabite, če ugotovite, ali ste upravičeni do odbitka, morda ne bo vreden.

Torej, upamo, da vam bo vaš davčni pripravnik potekal gladko in povečali svoje odbitke! In zdaj je čas za današnjo knjigo oddaje. Danes Charles dobi kopijo 100 najboljših zalog, ki jih lahko kupite 2008 John Slatter. Čestitam, Charles, in spet hvala za vprašanje. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja.

Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na [email protected]. In prosim, vzemite Anketo poslušalca denarja, objavljeno na svoji spletni strani na strani Quickanddirtytips.com. Če ga želite vzeti, kliknite zlato polje, ki pravi "Vzemi 5."

Hvala za poslušanje!

Sorodne povezave:

  • IRS publikacija 529, Razne odbitke
  • IRS Publication 550, prihodki in odhodki za naložbe

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: