Kaj se zgodi, če presegam omejitve prispevka IRA?

Kazalo:

Kaj se zgodi, če presegam omejitve prispevka IRA?
Kaj se zgodi, če presegam omejitve prispevka IRA?

Video: Kaj se zgodi, če presegam omejitve prispevka IRA?

Video: Kaj se zgodi, če presegam omejitve prispevka IRA?
Video: ТАЙНА СНЕЖНОГО ЧЕЛОВЕКА РАСКРЫТА / THE BIGFOOT MYSTERY REVEALED 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Imam Roth IRA, toda moj prihodek letos bo verjetno presegel letno mejo. Kaj naj storim, če sem že prispevala na račun?

A. Preveč denarja, da bi lahko prispevali k Roth IRA, je grozen problem! To je edina vrsta upokojitvenih računov, ki izklopijo vrata za nove prispevke, ko zaslužite preveč.

Tukaj so omejitve dohodka za leto 2015:

  • Če ste poročiti in vložiti davke skupaj, vi ne morete prispevati k Roth IRA, ko ustvarite več kot 193.000 dolarjev. Obstaja tudi možnost izbire, ki se začne na $ 183,000, če lahko prispevate manj kot dovoljena meja.
  • Če ste samski davkoplačevalec, zmanjšanje dohodka za plačilo prispevkov Roth IRA znaša 131.000 dolarjev, začetna faza pa se začne na 116.000 $.

Če zaslužite manj kot ti zneski, ste upravičeni do maksimiranja Roth IRA s prispevkom v višini 5500 dolarjev ali 6.500 dolarjev, če ste starejši od 50 let.

To so enake omejitve prispevka za tradicionalno IRA. V istem letu lahko prispevate tudi k tradicionalnemu in Roth IRA, dokler vaš skupni prispevek ni več kot letna meja.

Če preveč prispevate k tradicionalnemu ali Roth IRA-ju, je vsako leto 6-odstotna kazen, da prispevki in njihovi zaslužki ostanejo v računu. Torej uporabite eno od teh 4 možnosti, da popravite svoj pokojninski račun in se izognete dragi kazni:

IRA Pritrdite # 1: naredite umik pred plačilom davka

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Denarnica, Smart se premika za bogatijo. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ne. Pridobite papirno knjigo ali ebook danes!

Varčevanje za oskrbo slika iz vljudnosti Shutterstock. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: