Kaj je najboljši hipotekarni rok?

Kazalo:

Kaj je najboljši hipotekarni rok?
Kaj je najboljši hipotekarni rok?

Video: Kaj je najboljši hipotekarni rok?

Video: Kaj je najboljši hipotekarni rok?
Video: 97% Owned: How is Money Created | Documentary Film - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Vprašajte denarja: najboljša hipoteka

Q. Če kupim naložbeno nepremičnino (drugo hišo) za najem, ali je bolje dobiti 15-letno ali 30-letno hipotekarno posojilo?

A. Čeprav se naložba, izplačana v 15 letih, zveni precej boljša od 30 let, priporočam, da dobi fiksno 30-letno hipoteko. Plačilo bo veliko nižje, kar vam bo omogočilo večjo prilagodljivost. Na primer, če imate več prostih delovnih mest ali popravil, kot ste pričakovali, bo nižje plačilo lažje upravljati. Če pa je naložba dobičkonosna, se lahko odloči plačati več od načrtovanega plačila do glavnice in plačati dobro pred 30-letnim razporedom.

Lahko bi naredili višja mesečna plačila, ki ustrezajo 15-letnemu amortizacijskemu načrtu in ubijejo posojilo v 15 letih, na primer, če gre vse dobro. Ali pa bi lahko naredili dodatna plačila proti glavnemu saldu, kadar koli to omogoča vaš dobiček - to je tisto, kar sem vedno storil s svojimi najemninami. Ko zaslužijo denar, sem naredil velika dodatna plačila. Toda, ko so na primer prosti ali so potrebni nova streha, sem na primer opravil redno mesečno plačilo.

Hiša podobo iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: