Kaj vpliva na vašo kreditno točko?

Kazalo:

Kaj vpliva na vašo kreditno točko?
Kaj vpliva na vašo kreditno točko?

Video: Kaj vpliva na vašo kreditno točko?

Video: Kaj vpliva na vašo kreditno točko?
Video: ЗАМОРОЗЬТЕ КОСТИ И ВАРИТЕ 6 ЧАСОВ! Рецепт который изменит вашу жизнь! 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Hitri nasvet: kaj vpliva na vašo kreditno točko?

Ko se borite s finančno odločitvijo, ker niste prepričani, kako bo to vplivalo na vašo kreditno oceno, si zapomnite pet spremenljivk, ki se uporabljajo za izračun vašega rezultata:

  • 35% izhaja iz vaše zgodovine plačil. Pozna plačila, zbirke, odtujitve, stečaji, pravne sodbe in zastavne pravice upoštevajte največji odstotek.
  • 30% prihaja iz vašega kreditnega izkoriščanja. Uporaba več svojega razpoložljivega kredita znižuje vaš rezultat. Namesto maksimalne kreditne ali kreditne kartice razširite svoj dolg na več računov, tako da imajo vsaka nižja stanja v primerjavi s kreditnimi omejitvami.
    30% prihaja iz vašega kreditnega izkoriščanja. Uporaba več svojega razpoložljivega kredita znižuje vaš rezultat. Namesto maksimalne kreditne ali kreditne kartice razširite svoj dolg na več računov, tako da imajo vsaka nižja stanja v primerjavi s kreditnimi omejitvami.
  • 15% izvira iz zgodovine računa. Več časa imate odprtih kreditnih računov, tem bolje.
  • 10% prihaja iz kreditnih poizvedb. Če se prijavite za preveč kredita, lahko znižate svoj rezultat.
  • 10% izvira iz mešanice kredita. Oba revolving in non-revolving kredit pomaga vaš rezultat. Obnavljajoči se dolg vključuje kreditne kartice in kreditne linije; in nerevtralni dolg so posojila obrokov, kot so hipoteke, študentska posojila ali avtomobilska posojila.

Od prvih dveh kategorij, Zgodovina plačil in kreditna uporaba, največji odstotek, imajo lahko vpliv na vaš rezultat največ. To pomeni, da boste dobili največje povečanje vašega kredita od plačevanja računov pravočasno in ohranjanja nizkih stanj na računih kreditnih kartic.

Credit Kits sliko iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: