Kateri računi poveča vašo kreditno oceno?

Kazalo:

Kateri računi poveča vašo kreditno oceno?
Kateri računi poveča vašo kreditno oceno?

Video: Kateri računi poveča vašo kreditno oceno?

Video: Kateri računi poveča vašo kreditno oceno?
Video: ¡Sensacional! ¡Descubra Cómo Pagar Todas Sus Deudas y Ahorrar Dinero! - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Želim kupiti dom, vendar je moj kreditni rezultat prenizek. Moje kreditno poročilo prikazuje zamudo pri plačilu; vendar je napaka in popravljam jo. Dva različna posojilodajalca sta mi povedala, da bi se moj kredit izboljšal, če bi imela eno ali dve odprtimi kreditnimi linijami. Imam posojilo za avto, zakaj ni dovolj?

A. Ob napaki v vašem poročilu o kreditu bo zagotovo škodil vašemu kreditu - zato je zelo pomembno, da se redno preverja vaše poročilo na annualcreditreport.com. Ko je zamujeno plačilo odstranjeno, morate videti, da se vaša kreditna ocena poveča.

Še en dejavnik, ki določa vašo kreditno točko, je število in vrste računov, ki jih imate. Tukaj sta dve vrsti kreditnih računov:

  1. Obnavljajoči dolg: dogovor o najvišjem znesku posojila za izdelek, kot so kreditna kartica, kartica za prodajo na drobno ali kreditna linija. Dobili ste kreditno omejitev in lahko uporabite kakršen koli znesek, dokler opravljate minimalna mesečna plačila. Obnavljajoči se dolg nima posojila ali končnega roka zapadlosti.
  2. Obročni dolg: dogovor o določenem znesku posojila za izdelek, kot so hipoteke, avtomobilsko posojilo ali študentsko posojilo. Celoten znesek prejmete vnaprej, pod pogojem, da redno plačujete, dokler se prvotni znesek posojila in obresti ne plačajo v celoti.

Imeti obe vrsti (in pravočasna plačila) bo povečal vašo kreditno oceno, ker vam daje bogatejšo kreditno zgodovino in dokazuje, da lahko odgovorno odgovorite na različne vrste kreditov.

Kontaktiraj denar Denar!

Obožujem bralce in poslušalce! Lahko me spremljate ali objavljate vprašanja na Cvrkutati in Facebooku. Naročite se na moje brezplačno glasilo za bolj izključne nasvete in trike ali bogatejše življenje.

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: