Od blagostanja do dobrega počutja: moje potovanje do finančne neodvisnosti

Kazalo:

Od blagostanja do dobrega počutja: moje potovanje do finančne neodvisnosti
Od blagostanja do dobrega počutja: moje potovanje do finančne neodvisnosti

Video: Od blagostanja do dobrega počutja: moje potovanje do finančne neodvisnosti

Video: Od blagostanja do dobrega počutja: moje potovanje do finančne neodvisnosti
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

V nadaljevanju je gost posta Dominic. Svojo zgodbo deli s tem, da v enem dnevu doseže finančno neodvisnost in se izogne življenju težav in revščine. Branje različnih perspektiv je tisto, kar naredi skupnost tako neverjetna. Sam

Pravijo, da je najboljši čas, da posadimo drevo pred 20 leti. Veš, kdaj je drugi najboljši čas? DANES!

Kot boste odkrili, ni važno, kje začnete v življenju, pomembno je, kako igrate roko, s katero ste se ukvarjali. Lahko stojite in se pritožite, kako je svet nepošten, in da je zelo nepošteno … preboli to. Žalovanje in prebivanje v vaših hudih okoliščinah vam ne bo pomagalo izboljšati svojega življenja, zato ne izgubite časa. Stvar je zapomniti, da uspešni ljudje počnejo tisto, kar neuspešni ljudje ne želijo storiti.

Živimo v časih brez primere z več priložnostmi kot katerikoli drug čas v zgodovini. Pravkar se morate odločiti, ali ste pripravljeni dati v delo, da dosežete svojo vizijo uspeha.

Lahko bi rekli, da sem ena od tistih krpe, ki bogatijo zgodbe. V svet sem vstopil, kot večina, v bolnišnično sobo gola in krika. Vendar sem vstopil v svet brez kakršne koli prednosti. Nekateri bi morda rekli, da so me obtičale. Odrasel sem na območju z nizkimi dohodki, kjer je bila moja družina in večina drugih družin na dobrobit ali nekakšna vladna podpora. Odraščal sem se v trdem nadstropju dvoposteljnega apartmaja moje babice z mojimi 3 bratoma, medtem ko sta moja babica in mama delila posteljo in moj stric je imel drugo sobo.

Sranje, bili smo tako revni, da bi moja babica uporabila pečico za ogrevanje apartmaja (ne kuhala, ampak pukla vrata pečice, medtem ko je bila brez nje v njem). To ne bi moglo biti varno. In še danes ne vem, ali je bilo dejansko ceneje ogrevati stanovanje z uporabo pečice v primerjavi z dejansko grelno enoto. Kakor koli, moja babica je bila ugotovljena, da je najboljši in najcenejši način ogrevanja hiše.

Moji roditelji niso bili MODELI VELIKOSTI

Moja mama ni nikoli zapustila službe, ki je trajala več kot nekaj mesecev in je alkoholik in odvisnik od drog. Lahko si predstavljate, da bi bilo v teh okoliščinah težko zadržati službo. Še vedno se spominjam dneva, v kateri je s svojimi bratovkami pilila v avto, da bi kupila droge s svojimi živilskimi žigami. Na srečo smo živeli z našo babico, ki je vedno poskrbela, da imamo kaj za jesti, čeprav je bil le bolonjski sendvič.

Oh in moj oče je bil pravi zmagovalec. On je odvisnik od drog in proizvajalec metov. Pravi par, če me vprašaš. Pravzaprav se spomnim spominov, da sem bil v prikolici sredi ničesar, medtem ko je moj oče izvlekel psevdoefedrin iz prehladnega zdravila, da bi ga lahko uporabil pri svojem metu. Čas je bil, ko je prišel domov iz kuharja, ki je šel narobe, in njegove roke zavite v gazo. Lahko bi samo uganili, da je morala biti eksplodirana šarža (kasneje v življenju je to potrdil zgodbe, ki jih je povedal). Vse to lahko zveni kot prizor Breaking Bad, in po ogledu serije, to ne bi bilo preveč daleč od resnice. Moj oče je večkrat zaprt, da lahko računam in preživel vsaj 10 let svojega življenja za rešetkami.

Moji starši in prijatelji so bili kot ti "vzorni vzorci", ki sem jih imel, ko sem odraščal. Če je to tisto, kar jih želite poklicati. Na eni strani bi verjetno štel, koliko jih je dejansko končalo srednjo šolo. Moral sem se približati ljudem, ki so zunaj mojega kroga vpliva in živeli po ljudeh, ki sem jih občudoval. Od zgodnjih let sem vedel, da ne želim nič storiti z vrsto življenjskega sloga, v katerem sem odraščal. V zgodnji fazi sem ugotovil, da je to izobraževanje pomembno in da bi bila moja vozovnica iz revščine. Ponavljajoča se tema uspešnih ljudi, ki sem jih spoznala v svojem otroštvu, je bila, da so imeli univerzitetno izobrazbo.

REALIZACIJA, DA SE SODELUJETO

Moj ah-ha trenutek ni prišel, dokler nisem imel mentorja, ki je vstopil v moje življenje v šestem razredu. V času, ko sem imel 1,33 GPA in moja šolska predstava ni imela veliko pozornosti doma. Vendar pa mi je novi mentor odgovoren in mi je prinesel tedenska poročila o napredku. Kmalu sem dobil vse A in moj prvi od številnih 4,0 poročil. Ta mentor me je vzel pod svoje krilo in preživel veliko časa z mano. Bil je podjetnik, ki je imel več picerij, kjer sem preživel veliko časa, ko sem študiral, delal domače naloge in se učil o podjetju. Ko sem prišel v srednjo šolo, sem vedel, da bom študiral poslovanje na kolidžu.

Let's face to; statistično bi moral biti v zaporih glede na moje ozadje. Namesto tega sem šel na kolidž, diplomiral z odliko in dobil visoko plačano službo pri financiranju iz šole. Ne morem se natančno spomniti, kdaj sem si prizadeval postati finančno uspešen in sčasoma dosegel finančno neodvisnost. Sedaj zaslužim več denarja čez mesec, kot je moja mati kdaj naredila v enem letu. Ok, moj oče je morda imel nekaj dobrih mesecev, ko je prodajal droge, vendar je na koncu skoraj 56 let in nima ničesar.

V preteklih letih sem poskušal pomagati obema staršema, da sta skupaj živela in finančno pomagala. Vendar sem se sčasoma naučil, da sem samo omogočil njihov življenjski slog, ker niso bili pripravljeni spremeniti. Pravkar so me videli kot banko, in vas opozoril, da je to tveganje, ki ga vodite, ko se dobro počutite sami. Žalostno je, da sem edini čas, ko slišim večino moje družine, ko potrebujejo nekaj od mene (in navadno denarja).

Ne vzemite tega na napačen način.Ne nasprotujem pomaganju ljudem, v preteklih letih sem preživel na tisoče dolarjev, ki pomagajo družini in prijateljem. Moj cilj je, da uporabim denar, ki ga naredim, da zagotovim, da moja žena in naša prihodnja družina nikoli ne bo treba skrbeti za denar.

V preteklih letih so mnogi ljudje spraševali, kako sem se izognil načinu, kako sem storil, glede na posneto situacijo. Skoraj vedno začenjam s slavnim študijem, ki se ga spomnim, ko sem slišal v svojem kolegiju, psihologiji, ki je sledil dvema brati v 30-letnem obdobju v zelo podobnem vzgojnem in družinskem ozadju.

En ameriški brat je bil zelo uspešen (zaslužil je šestmestni dohodek, izobraževal v visoki šoli, imel v lasti dom, vozil lep avto in se lepo odrezal s svojo ženo in otroki), medtem ko je drugi brat končal v in iz zapora. Kot njegovi starši je bil zasvojen z drogami in ni imel veliko. Na koncu študije psiholog vpraša oba brata isto vprašanje … Zakaj ste se izognili tako, kot ste storili?

In veš, kaj sta rekla?

Oba sta odgovorila na isto vprašanje, ko sta rekla, "kako drugače bi se izkazala, ko boš prišel iz družine in vzgojil, kot sem jaz".

Moralo moje zgodbe je, da lahko uporabite okoliščine kot šopek ali kot motivator. Ta država je bila vedno napolnjena z neskončno priložnostjo za tiste, ki so pripravljeni igrati dolgo igro in se vključili v delo. In nekateri se lahko srečujejo tu in tam in na koncu pridejo do neke vrste nepričakovanosti.

GLAVNE TREH KORAKOV, KI JIH JE TREBA USTREZITI IZGRADNITI BESEDILO

1) Delajte težje od svojih vrstnikov - Če želite biti uspešni, morate biti pripravljeni na trdo delo. Morate biti pripravljeni narediti tisto, kar drugi neuspešni ljudje ne želijo storiti. Bil sem sposoben podvojiti moj dohodek in uho nad šestimi številkami, ker sem dal dodatne ure, ko so vsi drugi tekli za vrata ob 5 uri. In ni bilo vedno v pisarni. Veliko dodatnih ur, ki sem jih vnesel, je bilo učenje novih spretnosti, ki bi me naredile bolje in učinkovitejše pri svojem delu.

2) Get College College Education - Študije še vedno kažejo, da obstaja neposredna povezava z dohodkom in stopnjo izobrazbe. Če želite zaslužiti več, kot bi radi izvedeli več. Če želite vstopiti v delovno silo, ki znaša od 50.000 do 100.000 dolarjev, morate izobraževati. Da, obstajajo uspešni ljudje brez visokošolskega izobraževanja in so izjema od pravila. In vam ni treba iti v Ivy League. Šla sem v državno šolo, ki je stala okoli 10.000 dolarjev za mojo diplomo.

3) Plačaj sami najprej - V svoji karieri sem se zgodaj naučil, da morate najprej plačati v obliki varčevanja za upokojitev in naložb. Že več let sem že preživel svoj 401K. Moja žena in jaz imata investicijsko cono in vedno iščemo druga mesta, da bi naš denar delali. To tudi pomeni, da ne vozim avtohtonega avtomobila ali živim v hiši, ki je toliko, kot si lahko privoščim. Namesto tega živimo nekoliko pod našimi sredstvi. To ne pomeni, da je vaš življenjski standard degradiran. Popoln primer je hiša, ki smo jo pravkar kupili. Namesto nakupa v Orange County, kjer smo bili odobreni za posojilo v višini 750.000 USD, smo se odločili, da se premaknemo v notranjost in kupimo ogromno hišo za 370.000 $ (nekaj manj kot smo si lahko privoščili). Naš življenjski standard se je dejansko povečal, in sicer na podlagi povečanja razpoložljivega dohodka za naložbe in stvari, ki jih uživamo.

Odraščal sem se obljubil, da nikoli ne bi bil podoben mojim staršem in da v tej državi ne bi vzel samoumevnih priložnosti. Našel sem ljudi, ki so bili tam, kjer sem hotel biti. Študiral sem jih intenzivno in poslušal nasvet, ki je bil tako velikodušno dan. Bil sem srečen, da so mi mnogi mentorji pomagali na tej poti. Trdil bi, da je v vsakem uspehu malo sreče, vendar se srečo resnično nahaja na presečišču pripravljenosti in priložnosti. Če se nikoli ne pripravite na delo in investirate v čas in trud, nikoli ne boš "srečen".

Na podlagi odločitev, ki jih naredite na dnevni, tedenski in mesečni osnovi, naredite svojo srečo. Pripravljate se na uspeh ali se pripravljate na neuspeh. Bil sem na blaginji kot otrok, vendar tega nisem pustil, da bi me zadrževala nazaj. Decembra 2009 sem diplomiral na vrhu mojega razreda in se zaposlil kot finančni analitik z izhodiščno plačo 58.000 dolarjev na leto. Nato sem se leta 2012 pridružil trgovinskemu maju in plačal na 85.000 $ letno (kar je bilo takrat manj kot na trgu, toda veliko izkušenj). Zdaj v letu 2014, nazaj v korporativne finance, zaslužim več kot 6 številk in na skupni osnovi prinaša skoraj $ 214K v letu 2014.

POT DO FINANČNE NEODVISNOSTI

Nisem imel ničesar izgubiti in vse, kar bi bilo. Zakaj ne bi odšel v rit, da bi izkoristil obilo priložnosti, ki so me zagledali v oči in preostali svet. Moj končni cilj je ustvariti mesečni dohodek v višini 50.000 dolarjev na mesec. To pomeni, da potrebujem neto vrednost okoli 10 milijonov dolarjev, ki letno zasluži 6% obresti, da se nikoli ne dotaknem glavnice. 2015 je leto, ko začnem slediti neto vrednosti in se usmerjam k temu cilju.

Če niste, kamor želite biti v življenju, storite nekaj o tem. Ukrenite se. Ali pa je Ghandi tako slaven rekel "biti sprememba, ki jo želite videti". Ali pa vzemite lekcije od poznega Jim Rohna. Pravi: "Če želite imeti več, potem morate postati več." Ni možnosti, da bo trajalo veliko časa in truda, če pa ste pripravljeni plačati ceno uspeha, lahko karkoli dosežete. Nikoli ni prepozno. Da je bil najboljši čas za začetek doseganja finančne neodvisnosti pred 20 leti.

Veš, kdaj je drugi najboljši čas?

ZDAJ!

- Gen Y Finance Guy

Priporočilo

Začni svojo spletno stran, bodi vaš lasten šef: Nič ni boljše od začetka lastne spletne strani, da bi svojo blagovno znamko uporabljali na spletu in zaslužili dodaten dohodek na strani. Zakaj bi se povezali LinkedIn, FB in Twitter, ko je nekdo od Googlovega imena? Z lastno spletno stranjo se lahko povežete s potencialno milijoni ljudi na spletu, prodajate izdelek, prodajate nekaj drugega izdelka, ustvarite pasivni dohodek in najdete veliko novih svetovalnih in FT delovnih priložnosti.

začela kot osebna revija, da bi občutila finančno krizo leta 2009. Do začetka leta 2012 je začela ustvarjati tok prihodka, zato sem se odločil, da se dogovorim o odpravnini. Leta kasneje FS zdaj naredi več kot izvršni direktor pri velikem podjetju za izboklino z 90% manj dela in 100% več zabave. Začnite svojo spletno stran WordPress z Bluehostom danes. Nikoli ne veš, kje boš potoval! Sam

Priporočena: