Osebni finančni nasveti za pare: ko en partner ni zainteresiran za financiranje sploh

Kazalo:

Osebni finančni nasveti za pare: ko en partner ni zainteresiran za financiranje sploh
Osebni finančni nasveti za pare: ko en partner ni zainteresiran za financiranje sploh

Video: Osebni finančni nasveti za pare: ko en partner ni zainteresiran za financiranje sploh

Video: Osebni finančni nasveti za pare: ko en partner ni zainteresiran za financiranje sploh
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, September
Anonim
Vir: StateOfOurUnions.org
Vir: StateOfOurUnions.org

Naslednji je gost post od bralca, Erin Opalek. Erin je poročena 30-nekaj varčevalca, ki se ukvarja s sinhroniziranim varčevanjem in drugimi vprašljivimi športi v prostem času.

V preteklih letih sem imel vrsto poročenih prijateljev izraziti željo po pravilnosti svojih osebnih sredstev. Precej se vsi strinjajo, da je finančna negotovost stresna in po načrtu je odlično sredstvo za ta stres. Kakšna je največja ovira, ki sem jo slišal o začetku? Presenetljivo je, da ne gre za eno osebo, ki je kupec, kot ste vi, ki umira. Namesto tega je običajno dejstvo, da je en partner sovraži misli, da celo govori o denarju. Torej, kako se par spopada z njihovimi finančnimi sredstvi, če je zainteresirana samo ena polovica?

V zadnjem času sem veliko razmišljal. Ker je tukaj dogovor: medtem ko menim, da je osebno financiranje lepo, to ni čaj mojega soproga o čaju. Vendar smo se lahko držali finančnega načrta, privarčevali smo tono denarja in nikoli ne skrbimo, kako plačati dražje presenečenj, kot je ta peč, ki nas je pred nekaj leti sesula. Kako smo to naredili? Kako smo prišli sem?

Že dolgo, v galaksiji daleč, daleč …

Spoznal sem svojega moža. Malo sem vedel, da bo usodna noč z najemom Underworld skupaj pripeljala do desetletja super. In tudi nostalgično obveznost, da gledajo mnoge strašne nadaljevanje podzemlja, ki prihajajo. (Ali se bo franšiza končala? Ne vem, kaj bi bilo bolje kot film o vampirjih in volkodlaku, ki je posnet samo s modrimi filtri? Oh, počakajte, vse.)

Ljubezen je super in vse. Ampak ugotoviti, kako deliti svoje življenje z nekom, je popolnoma drugačna stvar. Dolgoročni odnosi, tako kot vsa skupna prizadevanja, so odvisni od moči vsakega sodelujočega.

Prispevki mojega moža so v tem trenutku zelo očitni. Delal je izven mesta in čeprav je šel le nekaj dni, je v njegovi odsotnosti prišlo do številnih vprašanj, ki postavljajo vprašanja, ali sem sposobna samostojno živeti:

• Hočem arašidovo maslo in žele sendvič. Mi smo brez kikirikijevega masla. Ampak najdem krem sir. Mislim, "arašidovo maslo je kremasto, to bi lahko delovalo." Vendar je smetan sir plesen. To je kul, kajne? Jaz sem odrezal plesni delce in si naredil si krem sir in žele sendvič. To zveni grozno, ali ne? No, tudi okusilo je grozno. Kot pokvarjen špinač (in žele) sendvič. To je zelo slaba stvar.

• Namesto tega poskusim za kakšno koruzo s mayo in cayenne poprom, tako da služijo pri refresqueria po ulici. Vse je zabavno in igre, dokler se ne zavedam, da je Cayenne MOVING.

• V bistvu, po tem, ko sem jedel sušene, šestmesečne jajce Cadbury, dokler ne pride domov.

Zakaj še nisem mrtev? Nevem. Vsekakor bi glasoval z otoka. Kar vem je, da moj mož naredi sladek sendvič s sladkim žaru, in zdaj bi mi bil všeč.

Kaj vse to naredi za to osebno financiranje, pravite? Tukaj je stvar: izdelovanje morskih sendvičev s sirom na žaru je ena od tajnih pooblastil mojega moža. Ne morem storiti tega. To ni način, da prispevam k naši majhni družini. Ampak imam svojo pot pri prispevanju: Lahko naredim povprečen finančni načrt.

To je moja skrivnostna moč. Ima svojo roko na ponvi, in imam glavo v oblakih načrtovanja, dolgoročnega načrtovanja, logistike počitnic, dodeljevanja naložb, prenove doma, vse te stvari. Zdi se, da ga uživa izjemno in s tem je kul.

In tako delamo.

Če delite svoje življenje, ne pomeni, da delate vse skupaj.

Ljubite drug drugega, hočeš biti skupaj, huggie-kissy-wah-wah karkoli. Če ste zainteresirani za osebno financiranje (kar ste očitno, ker to berete) in vaš partner ni: v redu. Spopadajte s tem projektom. Ne čakajte, da se vaš partner zanima. Verjetno se ne bo zgodilo. Nekaterim ljudem ni všeč mladičev. To je čudno. Vem. Ampak vseeno jih imamo radi. Naj vaš partner naredi tisto, kar vaš partner počne najbolje. In vi, pogumni, pojdite in načrtujte.

Zacetek

Prvič, naj vaš partner ve, da boste analizirali svoje finance in pripravili načrt. Če že ne poznate velikih ciljev vaše družine, je zdaj pravi čas, da se pogovorite o njih. Ali hočeš kupiti novo hišo ali imeti (več) otroke nekega dne?

Če ima vaš partner težave, jih poslušajte. Ne gre za buldožiranje. Gre za buy-in. Upoštevajte te pomisleke, ko začnete izdelovati svoj načrt.

Detajlna orientacija

Izrežite partnerja in se potopite v podrobnosti sami. Preberite več blogov in forumov o osebnih financah. Če želite postati resnično nor, preberite nekaj knjig. Načrtujte svoj načrt. Spremljajte porabo. Ustvarite proračun, ki vam omogoča doseganje ciljev v vašem načrtu.

Ne pozabite, da gre za prikrajšanje, ampak razumeti, kaj si resnično želiš vi in vaš partner, in nato z načrtovanim pristopom. Če je vašemu partnerju pomembno, da ima stvari, ki se vam zdijo nepotrebne - tako kot novi Grand Theft Auto ali iTunes Season Pass do Real Housewives - poskusite to delati v načrt.Ampak, če nimate dovolj denarja, da bi lahko delali, se prepričajte, da lahko dokažete, zakaj. Pokažite svojemu partnerju, kaj želite doseči (na primer, plačate svoj julijski električni račun pravočasno). Delate na delu, vendar se mora vaš partner prijaviti.

Ko končate z vsem zabavnim detajlnim delom, povzemite v stavku ali drugem, kar ste ravnokar naredili. Imam - ahem-prijatelj, ki je celo prišel do te privlačne naloge: "Živeti pod našimi sredstvi brez žrtvovanja kakovosti življenja v sedanjosti ali prihodnosti".

Big razkritje

Zdaj se na eni osebi pri nas spravite skupaj z nekaj piva ali ljubkega vročega kakava, in predstavite načrt visokega nivoja vašemu partnerju. Če vaš partner želi več podrobnosti, jih imaš. (Po mojih izkušnjah se moj mož na splošno ne ukvarja s podrobnostmi, razen če se nanaša na znesek denarja, prihranjenega za proračun za kitaro.) Če ima vaš partner vprašanja, odgovorite na njih. Če jih je treba narediti, jih naredite.

Pojdi v živo

In potem pojdi. Izvedi načrt. Posodobite svojega partnerja po potrebi, če stvari izginejo, ali če ste dosegli nekaj posebnega, kot je plačilo posojila. V nasprotnem primeru pustite, da se obrne.

Lepota tega pristopa je, da partnerja, ki ne želi razmišljati o osebnih financah, ni treba. In, najbolje, v zameno vam bo naredil odlične sendviče na žaru in na splošno zagotovil, da se ne boste zastrupili. Ker to so prednosti vašega partnerja. In poskrbite, da bo vaša družina finančno zdrava.

Te prednosti so darila drug drugemu. Cenim jih. Vsaka zadnja maščobna mletja.

Povezani post: Povprečna neto vredna nad povprečno zakonsko zvezo

Močno priporočilo za gradnjo bogastva

Upravljajte svoj denar na enem mestu: Enostaven način, da pari skupaj upravljajo svoje finance, je z odprtjem brezplačnega računa Osebni kapital. So odlično spletno orodje za upravljanje premoženja, ki vam pomaga spremljati svojo neto vrednost, upravljati svoj proračun in analizirati svoje pokojninske portfelje zaradi nepotrebnih plačil in tveganj. Sem jih že tri leta in najdem orodje zelo koristno, da sem na poti do mojih finančnih ciljev. Ročno sem moral spremljati več kot 28 finančnih računov na osmih različnih platformah. Zdaj lahko na enem mestu spremljam vse in ugotovim, kje najbolje optimiziram svoje bogastvo.

Kalkulator načrtovalca upokojevanja za osebni kapital. Ali ste na poti? Kliknite, če želite izvedeti.
Kalkulator načrtovalca upokojevanja za osebni kapital. Ali ste na poti? Kliknite, če želite izvedeti.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: