Wealth Secret # 1 za začetnike vlagatelje

Kazalo:

Wealth Secret # 1 za začetnike vlagatelje
Wealth Secret # 1 za začetnike vlagatelje

Video: Wealth Secret # 1 za začetnike vlagatelje

Video: Wealth Secret # 1 za začetnike vlagatelje
Video: Earn $1000 In 10 Minutes, Quotex Trading Strategy For Beginners | Binary Option Trading 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je bogastvo tajno # 1 za začetnike. Ko sem zaključil šolanje, tako kot mnogi gradi, sem bil obremenjen s študentskim dolgom in res sem bil resnično nestrpen, da sem ga plačal. Počutil sem se kot težo na mojih ramenih. Bil sem navdušen, da sem začel zaslužiti polni delovni čas, ko sem končal šolo. Kot študent sem bil navajen, da živim z zelo malo denarja, in sem nadaljeval s tem, ko sem začel delati. Živel sem precej pod svojimi sredstvi in čim hitreje sem odplačal študentska posojila. Ko sem jih plačal, sem nadaljeval živeti pod svojimi sredstvi in bil navdušen, ker sem lahko vložil razliko. Bil sem sposoben zaslužiti denar na dva načina, od lastnega dela in tudi od naložb.

Preživite manj, da zaslužite več

Razlika med tem, kar zaslužiš in porabiš, je tvoja zlata gos. To je tvoj vzvod. To je denar, ki ga imate na voljo, da shranite in investirate. Morda se zdi povsem očitno, vendar bogastvo, ki je za prvih investitorjev, je namenjeno manj kot zaslužite. Dosledno poraba manj, kot si zaslužite, je najpomembnejša finančna navada za razvoj bogastva. To je prvi korak pri ustvarjanju finančnega obilja v vašem življenju. Nekateri ljudje tega prvega koraka ne uporabljajo. S tako preprostim dostopom do kreditnih kartic se mnogi ljudje ne morejo upreti skušnjavi, da bi preveč plačali. Ugotovijo, da je na koncu njihovega denarja vedno več mesecev. Dolgujejo in postanejo tehtani z mesečnimi računi s kreditnimi karticami. Toda ne dovolite, da ste to vi! Od množice se lahko ločite, tako da razlikujete med tem, kar zaslužite in kar boste porabili čim več. In če vaš vzvod ni tako velik, kot bi si želel zdaj, imate dve preprosti izbiri: lahko zaslužite več ali porabite manj. Ampak pravim, zakaj ne bi šla oboje? Ali obstaja način, kako povečati svoj dohodek? Bi lahko zahtevali povišanje? Bi lahko osvetlili? Bi lahko sprejeli nekaj strateških ukrepov za rast vašega podjetja? In, če porabite 5 dolarjev na dan na Starbuckovem Frappuccinu in čokoladi, zakaj ne izrežite kalorij in kofeina ter namesto tega shranite 5 $? Ta $ 5 na dan je 150 dolarjev na mesec, kar je 1.800 $ letno. Dodaja se! In to je denar po obdavčitvi. Koliko ur je trajalo, da si zaslužiš te $ 1800 dolarjev po obdavčitvi? Kateri stroški bi lahko zmanjšali, da bi v svojo finančno prihodnost vložili več denarja? Ali lahko preklopite na cenejšo storitev mobilnega telefona? Bi lahko jedli malo manj?

Najprej plačaj se

Ena pomembna strategija, ki jo lahko uporabite za življenje v okviru svojih sredstev, je, da se najprej plačate. ' Z denarjem, ki ga zaslužite, vsak mesec plačajte določen znesek za svoje varčevanje in vlaganje. Vzemite 10% (ali več, če lahko) z vrha zaslužka in ga shranite, nato pa uporabite preostanek za vaše življenjske stroške. Če imate dolg po kreditnih karticah z visokimi obrestnimi merami, določite nekaj konkretnih ciljev, da jih boste plačali. Eden od načinov, kako motivirati in se pripraviti na naslednjo stopnjo, je dvig vašega finančnega IQ in izobraževanje o naložbah. Ko boste plačali dolg po visoki obrestni meri, boste želeli ustvariti sklad za nujne primere, ki bo enak tri do šest mesecev življenjskih stroškov. Na tej točki lahko naredite zares razburljiv prehod: od varčevalca do investitorja. Namesto da varčujete z denarjem vsak mesec, da boste poravnali svoj dolg ali zgradili svoj sklad za nujne primere, boste imeli ta denar za vlaganje. Torej spravite se v položaj in razvijte miselnost investitorja. Vstavite se v izobraževanje o gradnji bogastva z branjem knjig in pogovorom z ljudmi, ki so finančno uspešni. Če želite postati bogati, potem preučite bogastvo in postavite, kaj se učite v akcijo. Strokovnjak za poslovno uspešnost Jim Rohn pravi: »Formalno izobraževanje vas bo oživilo; samo-izobraževanje vam bo prineslo bogastvo. Jaz sem absolutno všeč, da citat!

Upravno

Danes bom dal dve kopiji Jim Rohnovih 7 strategij za bogastvo in srečo. Dobitniki tega tedna so Jason v Falls Church, Virginia in Linda M. Čestitke, Jason in Linda! Preverite svoj e-poštni nasvet za navodila. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na naslov [email protected]. In medtem, ko ste na strani QuickAndDirtyTips.com, vzemite si trenutek, da vzamete raziskavo občinstva z denarjem. Resnično cenim to! Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si Podcast podcastov Modern Manners Guy, da dobite nasvete za bolj prijazno življenje. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: