Načini ravnanja s pasivno agresivnimi sostanovalci

Kazalo:

Načini ravnanja s pasivno agresivnimi sostanovalci
Načini ravnanja s pasivno agresivnimi sostanovalci

Video: Načini ravnanja s pasivno agresivnimi sostanovalci

Video: Načini ravnanja s pasivno agresivnimi sostanovalci
Video: Йога для ЗДОРОВОЙ СПИНЫ и позвоночника от Алины Anandee. Избавляемся от боли. 2023, Oktober
Anonim

Govoriti o vprašanjih sostanovalca je težko, vendar lahko mirno sobivajo brez grdih zapiskov.

Komunikacija je ključna. Naslednjič poskusite z neposrednim pristopom namesto zapustiti opombo. (Slika prek PassiveAggressiveNotes.com)
Komunikacija je ključna. Naslednjič poskusite z neposrednim pristopom namesto zapustiti opombo. (Slika prek PassiveAggressiveNotes.com)

Bodimo popolnoma iskreni med seboj - to je velika laž, o kateri govorimo na začetku vsakega sobnega odnosa, vključno s tistim, ki sem jo imel z Debbie (ne njenim resničnim imenom). In ta zagon ni uspel takoj, ko sem vklopil televizijo v našem stanovanju.

Jaz sem lastnik televizije, vendar se radovedno odločil, da je v dnevni sobi vsakdo užival. Debbie se je takoj začela pridružiti meni, ko sem gledal moje najljubše oddaje - Škandal, Bob's Burgers, in Igra prestolov, da navedem nekaj - in to je bilo tako nerodno. Potem je začela izdelovati toliko pripomb. Med njimi: "Noben od teh znakov ni smiseln"; "Ne razumem, zakaj se ta oddaja šteje za smešno"; in "Zakaj vam ni všeč kakšna dobra predstava?"

Po zadnji opombi se spomnim, da sem na kavču vlekel daljinec in se spustil v svojo sobo. Kaj nisem vedel potem je, da sem ji dal točno tisto, kar si je želela: TV je vse do sebe. Njen komentar je bil njeno pasivno-agresivno orožje v tem, kar bi postalo tekoča vojna kavčevega krompirja.

"Ko imaš pasivno agresiven sostanovalec, se ukvarjate z nekom, ki ima poštene težave," pravi strokovnjak za odnose April Aprilin Ask of April. "Namesto, da bi bil vnaprej s tem, kar moti sostanovalca, bo on ali ona spremenila žalitev v šalo, kar je pasiven način agresivnosti."

Pasivno-agresivna sostanovalka s cimerjem ni nova - pravzaprav je zgodba, ki je stara kot prijazno sobivanje. (Priljubljena spletna stran Passive-Aggressive Notes ima celotno kategorijo, namenjeno komunikaciji s sostanovalci.)

Toda strokovnjaki pravijo, da obstaja veliko načinov, da vašemu sostaniku jasno poveste, naj naredi svoje jedi, ohrani glasnost in v mojem primeru omenjaš, da bi radi gledali televizijo.

Razorožite se s poštenostjo

Namesto, da bi se spustili v svojo sobo in se prebudili Hulu, da bi gledali najnovejšo avanturo Olivie Pope, pravijo strokovnjaki, bi se moral takoj odzvati z besedami: "Ali pravite, da moje televizijske oddaje niso tvoja vrsta in bi radi gledaš kaj drugega?"

"Na splošno občutek, da se počutite od posameznika, ki deluje pasivno-agresivno, vam lahko ponudi nekaj informacij o tem, kaj poskušajo komunicirati; vendar je cilj, da se ne briga z branjem v implicitno sporočilo, "pravi poročna in družinska terapevtka Lisa Bahar. "Ideja je, da komercialno komuniciramo. V bistvu se izogibajte tezkam, hladnim ramenam, huffing in puffing."

Hailey, ki je zavrnila njeno polno ime, je ugotovila, da je ta pristop delal, ko je povabil prijatelja, naj ostane - in ena njena sostanovalca je polna in sodeluje s svojo tretjo sostanovalko.

"Ugotovil sem, da je najboljše, da se pogovarjam z njimi o tem, da bi lahko prišli k meni, če bi imeli težave, in poskušal sem se z njimi pogovoriti o svojih vprašanjih, ne pa pustiti opombe," pravi.

Uresničite razloge za to

Ko sem živela in nenadoma gledala televizijo z Debbiejem, sem kmalu izvedela, da je odraščala v gospodinjstvu, napolnjenem s tremi brati, ki ji nikoli niso dovolili, da bi imela svojo družinsko televizijo. To je naredilo, da sem njen posesotnost malo več - le malo. Mimogrede, še vedno je bila moja televizija in potrebovala sem jo, ko sem jo potrebovala, da bi videla, kaj se dogaja v Westerosu.

"Eden od razlogov, zakaj ljudje delujejo pasivno-agresivno, je posledica iracionalnih prepričanj o neposrednem izražanju jeza," pravi psihoterapevt Aimee Martinez s sedežem v Los Angelesu. "Najverjetneje je ta prepričanja, da je jeza nesprejemljiva, nevarna in se jim je treba izogibati, ko so odraščali. Torej, kot strategija spoprijemanja, oseba skuša skriti jezo za poraščenjem pasivno-agresivnega vedenja."

Za Alana Abela je ugotovil, da je bila pasivna-agresivna pot edina, ki je delal s svojo sostanovalko Greg (ne njegovo pravo ime). Abel se je preselil v stanovanje Manhattan, vendar je nekdanji najemnik Greg potreboval več časa, da bi našel še eno mesto, Abel pa se je strinjal, da mu bo dovolil, da ostane - dokler ni ujel Grega, ki ga pije in spi z cigareto,

"Iztegnil sem tanko zaveso in vzel cigareto iz njegovih ust," pravi Abel. "Naslednji dan smo imeli konfrontacijo. Rekel sem, da ga ne želim moj stanovanje pronto. Zavrnil je in rekel, da bom moral iti na sodišče."

Abel je moral z lastnikom nahajati izselitveni sistem, ki je končno - in pasivno - pripeljal Grega, da se je izselil. Abel je spremenil ključavnice in ves čas živel srečno. Kar se tiče Grega, je Abel slišal, da še vedno začne požare. (Yikes.)

Ste že pred tem ravnali s pasivno agresivnimi sostanovalci? Delite svoje strategije za uspeh v komentarjih.

Priporočena: