10 načinov, kako priti Zen v vaš dom (ne da bi se spremenil v studio joge)

Kazalo:

10 načinov, kako priti Zen v vaš dom (ne da bi se spremenil v studio joge)
10 načinov, kako priti Zen v vaš dom (ne da bi se spremenil v studio joge)

Video: 10 načinov, kako priti Zen v vaš dom (ne da bi se spremenil v studio joge)

Video: 10 načinov, kako priti Zen v vaš dom (ne da bi se spremenil v studio joge)
Video: Избегайте этих 20 туристических ошибок при посещении Канкуна и Мексики 2023, Oktober
Anonim

Poiščite center brez klišeja.

Zen dekor je tako kot bogato elegantno in industrijsko moderno eden od tistih oblikovalskih trendov, ki se zlahka občutijo na klišeju. Faux-starodavne kipi, notranje fontane, orhideje in minimalistični dekor imajo nesrečen učinek, da notranjost izgleda kot notranjost zdravilišča.

Če želite ustvariti mirno vibriranje v vašem domu, obstaja nekaj načinov, kako doseči svoj cilj, medtem ko še vedno držite lastnega sloga, ne glede na to, ali ste doma v Atlanti, GA ali najem v Seattlu, WA. Od pomirjajočih barvnih shem do rezanja kaosa z odpravo nereda so rezultati presenetljivo preprosti - in dostopni.

Pojdite za pomirjujoče barve

Barva je najmočnejši način za vzpodbujanje občutka miru v naših domovih in najpreprostejši način za barvo prostora je barvanje sten. Toda mnogi od nas odložijo izbiro barve barve, ker so možnosti resnično neskončne. Izkazalo se je, da barve, ki jih verjetno povezujete s mirno - zeleno in modro - vztrajajo z razlogom. "Bluze in zelenice v različnih odtenkih so sproščujoče za oči in seveda nevtralne", pravi Katie McCarthy, višja oblikovalka pri Interiors Marika Meyer v Washingtonu. Močnejše različice teh odtenkov so idealne za spodbujanje pomirjujočega občutka in so lahko usklajene z barvami do rjavih, sivih in drugih nevtralnih snovi.

Izberite mirne rastline

Čudoviti cvetovi ali bujna zelenjava prinašajo dobrodošel element narave v naše domove. Nekateri houseplants pa imajo več prednosti kot pa videti dobro. "Ne samo, da so vrtnice prijetne očesu in znano je, da imajo številne hranilne učinke na srce in cirkulacijski sistem, [vendar] so tudi zelo dobre pri pomirjujočih živcih", pravi McCarthy. "Druga cvetoča rastlina, znana kot NASA-ova rastlina, je mirna lila, ki pomaga filtrirati škodljive toksine. Te rastline hranite v senčnem mestu in tedensko zalivanje je vse, kar potrebujejo."

Prikroji skladnost

Tudi najbolj nepoškodovani "grdi tip" lahko cenijo nenavadno zadovoljevanje občutka, da popolnoma navdušuje dodatke. (Pomislite na omarico, napolnjeno z ujemajočimi obešalniki, usklajenimi vaze, nameščenimi na ognju, ali foto galerijo vseh črnih okvirov.) "Veselost je resnično prišla skozi podrobnosti", pravi Patty Morrissey, strokovni organizator. Težava? Z naravnimi nesrečami, ki jih prinaša lepe pripomočke, se lahko znebita razpoloženja. "Pogosteje kot ne, ljudje že imajo veliko stvari, ki prinašajo radost v svoje domove, vendar jih ne morejo uživati, ker so njihovi prostori napolnjeni s stvarmi, ki jih odvajajo. Da bi uživali v malih stvareh, je pomembno, da najprej zavržemo vse, kar ne povzroča veselja. "Čas, da začnete urejati!

Dodajte nadstropne blazine

Udobne talne blazine so klasični Zen dodatki in vas vabijo, da se sprostite in počitek. Na žalost imajo tendenco, da izgledajo, kot da spadajo v študentski dom. "Trik je, da so talne blazine izdelane z bolj prilagojenim videzom," pravi McCarthy. "Tisti, ki ste jih videli v preteklosti, niso imeli strukture." Če ne morete iti po meri, vam hitro iskanje po spletu za "prilagojene talne blazine" vodi do številnih že pripravljenih možnosti - nekaj takega, kot je ta dragulj jute pouf ima čisto obrobljeno silhueto in lahko naredi dvojno dolžnost kot stransko mizo ali otomanski.

Zamenjajte trde žarnice

Intenzivne nadbodne luči lahko osvetlijo vaš prostor dobro, vendar so nasprotni od prijetnega. "Ključ do zadostne osvetlitve, ki deluje tako funkcionalno za naloge, vendar je prijeten za oči je, da upoštevate namizne svetilke, talne svetilke in viseče napise!" Pravi McCarthy. Torej, namesto da bi uporabili en obesek z najsvetlejšo žarnico, lahko greste nekoliko mehko, ne da bi žrtvovali vidljivost z več svetlobnimi viri. Prav tako svetuje, da svoje luči na dimmer stikalo prilagodite raven osvetlitve v vaše razpoloženje.

Misli simetrično

Simetrija poziva čustva reda, ki se za mnoge ljudi sklicujejo na pomirjujoč občutek. To je smiselno za um, «pravi McCarthy, pri čemer opozarja, da njene stranke raje simetrično uredijo pohištvo nad asimetrijo. Še bolje, ne stori ničesar, da bi uredili pohištvo. En brezčasen dogovor za uravnoteženje velikega kavča v dnevni sobi je postaviti dva naglašena stola na drugi strani mizice. V manjših sobah se lahko namesto naglašenih stolov uporabita dve zgoraj omenjeni talni blazini, saj jih je mogoče preprosto premakniti, da se razprostrejo.

Oživite vstopno pot

"Ustvarjanje občutka miru v vsakem prostoru je izpolnjevanje njegovega cilja, cilj vstopne poti pa je prestopanje od doma, da je na svetu, in obratno," pravi Morrissey. "V svetu z manj omejitvami med domačim in delovnim življenjem moramo biti bolj preudarni glede tega prehoda." Eden od načinov za to je, da najprej napišete svojo vstopno točko, nato jo definirajte s pripomočki, ki navdihujejo srečo - pozdravno podlogo, kavelj, in celo pladenj za ključe.

Organizirajte nočno omarico

Knjige, telefon za polnjenje telefona, vodni kozarček in nekaj potrdil dodajajo do ene velike nereda na nočni omarici.Takšna nereda ne bi smela biti prva stvar, ki jo vidite zjutraj (in zadnja stvar, ki jo vidite, preden zaprete oči). "Knjige in dokumenti so skupni konec dneva nereda," pravi Morrissey. "Knjige, ki jih obdržimo, pošiljajo subliminalna sporočila - na primer, knjiga o strastni poroki je lahko boljša izbira kot ena o bolj depresivnih temah. Voditi morate dokumente na enem mestu in določiti čas za obravnavanje dokumentov, ki zahtevajo ukrepanje. «Priporoča tudi, da sledite vodji Arianne Huffington, ki je predlagal vodenje fotografije ljubljene osebe, knjige in nekaj živega na vašem nočnem razstavnem prostoru.

Pojdi nevtralno pod nogami

Ko gre za pomirjujoče prostore, nič ne bije preproste lepote lesenih tal. Vendar to ni edini material, zaradi katerega se soba počuti tiho. Ključ je, da izberete talne obloge, ki ne bodo odvrnile od dekorja. "Preproga in ploščica lahko čisti videz, če sta izbrana v bolj nevtralni paleti," pravi McCarthy. Če ste obtičali z zasedenimi tlemi, ga lahko zlahka pokrijete s preprogo v velikosti v majhni barvi.

Demotežite svoj televizor

To se dogaja ves čas: začeli ste čistiti svojo kopalnico ali se sprostiti z dobro knjigo in namesto tega vas zasukali v ure, ki je trajala dolgočasen ogled družine The Real Housewives. Morrissey je del krivde na razširjenosti zaslona v naših domovih. "Razumem, ljubimo naše predstave, toda TV je postal osrednji del naših domov," pravi. "Namena naših igralnic in dnevnih sob je [živeti] in igrati, ne porablja najnovejše Netflixove vsebine. Demonstrirajte TV tako, da ga premaknete v manj pomembno sobo, kot je den v kleti. Če to ni mogoče, shranite televizor v kos pohištva z vrati, da ga skrijete, ko se ne uporablja."

Priporočena: