Kaj poznajo strokovnjaki za mreženje, ki jih ne

Kazalo:

Kaj poznajo strokovnjaki za mreženje, ki jih ne
Kaj poznajo strokovnjaki za mreženje, ki jih ne

Video: Kaj poznajo strokovnjaki za mreženje, ki jih ne

Video: Kaj poznajo strokovnjaki za mreženje, ki jih ne
Video: CS50 2015 - Week 9, continued 2023, Oktober
Anonim

Ko sem bil na današnjem predavanju pred nekaj leti, sem sedel pred pripravo nekaj minut pred časom v zraku. Približno 45 sekund, preden smo šli v živo, je prišel Meredith Viera. Pogledala je na tematski list, nato pa se je dotaknila vseh rok. V naslednjih 30 sekundah je vprašala par vprašanj, da nas spoznajo, nato pa smo začeli segment.

Očarljivo je bilo, da je v teh 30 sekundah bila tako privlačna, da smo takoj začutili povezavo z njo (»Wow, tako prijazna je!«). In spoznal sem, da so mojstri - kot vodilni svetovni televizijski sidri, politiki in poslovni vodje - najboljši z razlogom. Ena od njihovih sposobnosti je neviden talent, da se lahko takoj poveže z nekom. Bill Clinton, na primer, je legendaren za to.

Kako je bilo mogoče Meredith takoj povezati z vsemi nas? Je bilo o besedah, ki jih je uporabila? Jezik telesa, ki jo je zaposlila? Ali je bilo kaj še globlje?

Gradnja mehkih veščin in globokih osebnih odnosov je skrivnost za večino nas. In kar ne razumemo, smo skeptični.

Zato smo skoraj vsi skeptični glede "mreženja" in "vzpostavljanja odnosov." Vsi smo slišali besedne zveze, kot so "Večina delovnih mest je mogoče najti z osebnimi stiki." Toda kako to dejansko deluje? Kako odhajaš od vedenja tvojih prijateljev, da to spremeniš v delovna mesta?

Ne razumemo, kako to deluje, zato ustvarjamo lažne dihotomije, kot …

  • "Karkoli, mreženje je za tufe"
  • "Nisem dober pri prodaji"
  • "Raje bi dobil službo, ki temelji na KAJ, kar vem, namesto WHO vem"

Pravijo, da v peklu ni nobenega besa, kot je ženska prezirala. Dodal bom Ramitov Maxim # 38: Hell nima besa, kot anonimni internetni komentator, ki vidi, da se nekaj dogaja, ki ga ne razume. Prepričajte se jeznih komentarjev na mojo delovno mesto Lifehacker od včeraj.

Skeptični smo glede stvari, ki jih ne moremo takoj razumeti. Vidimo ljudi, ki počnejo neverjetno impresivne stvari (kot moji učenci zaslužijo več deset tisoč dolarjev), in ne razumemo, kako je mogoče, da to počnejo, vendar ne moremo. Torej začnemo metati besede, kot je "Ugh, samo mrežnik / slimeball / ponaredek." To je za ljudi, ki jih še nismo spoznali, vendar smo prepričani, da morajo biti … drugače, kako bi to počeli tako dobro?

Če želimo nekaj storiti v zvezi s tem, iščemo sijoče taktike, da zaslužimo več in poiščemo svoje delo v sanjah. Mi jih preizkušamo - kot pri prilagajanju našim novostim in iskanju nove spletne strani za delo - vendar nismo prepričani, katere naključne tehnike bodo delovale, in ki jih ne bodo. V bistvu streljamo v temi, nikoli ne zavedamo celotne igre, ki se jo igra okoli nas.

Milijonarska dolar: nekaj najboljših nasvetov, ki sem jih kdaj dobil

Pred nekaj leti sem se seznanil s starejšo osebo v podjetju, ki je zelo podobna IWT - razen, če so zaslužili 40 milijonov dolarjev na leto. Zanima me, kakšne vpoglede so imeli na poti.

"Ramit", mi je ta ženska rekla: "Vaša taktika je super, ampak sčasoma postanejo blago. Toda, ko se lahko povežete s psihičnimi in čustvenimi ovirami ljudi, jih lahko močno pomagate."

Moja prvotna reakcija je bila zanikanje: "Ne razumete … moja taktika je res dober." Toda nekaj dni po tem klicu sem začel razumeti.

Zdaj, leta kasneje, mislim na to preprosto stavko skoraj vsak teden. Če ste že več let brali svoje spletno mesto, ste včasih videli spremembe - sem zamrznil mojo idejo, da vam zagotovim najboljšo taktiko, da zaslužite več, prihranite več in si zagotovite življenje, Tudi v železniškem prometu so se začeli ukvarjati z "iskalci informacij", ki preprosto želijo še eno taktiko … ne da bi se kdajkoli potrudili v svoje psihološke ovire.

Pravzaprav bi vam lahko dal najboljšo taktiko na svetu in če imate psihološke ovire, preprosto ne bo pomembno. Obstaja neskončno število brezvrednih blogerjev, ki vam bodo dali "Top 10" sezname … vendar smo že vedeli, da bi morali porabiti manj, kot smo zaslužili. Vemo, da bi morali biti mreženje. Vemo, da bi morali delati.

Pa vendar ne. Zakaj?

Točen odgovor na to vprašanje je, zakaj sem dobil rezultate za bralce IWT, kot je ta - in zakaj večina "strokovnjakov" še naprej piše še eno brezvredno delo na 5 načinov varčevanja na živilih - ali neuporabni poklicni nasvet.

In ravno tisto, kar bomo danes preplavili - pogled za tančico - na območju, ki je bilo eno najbolj vplivnih področij v mojem življenju.

* * *

Kaj želimo v primerjavi s tem, kar potrebujemo

Veliko ljudi pošiljam v e-pošto, sprašujem se, kako sem razvijal svoj blog ali zaslužil denar ali pa ga dobil na televiziji. Ali včasih samo želijo vedeti o sebi, kako lahko bolje razumejo ali najdejo svojo strast.

Kaj hočejo je sijoča taktika, kot so dejanske e-poštne skripte, s katerimi sem prišel do ljudi. Izgubi radi taktike.

Tisto, kar potrebujejo, je razumeti strategijo, ki je za sabo.

Spoznal sem, da mesta, ki zagotavljajo samo taktiko, hitro postanejo neumnost neuporabnih, seznamov top 10 najboljših strani, ki jih grozljivo porabijo sijoče poraženci, ki iščejo taktike.

Vendar pa spletna mesta, ki zagotavljajo "strateški nasvet", so pogosto tako visoka, da jih ni mogoče storiti.

Želim vam dati oba, ampak vam pokazati, kako delata skupaj. Pred tem tednom sem vam dal dejanske e-poštne skripte, ki jih lahko uporabite za srečanje zelo zasedenih ljudi.

Danes gremo globlje. Oglejmo si strategijo in psihologijo graditve odlične mreže - skupine ljudi, ki vam želijo pomagati. Skupina ljudi, ki pazi na delovna mesta in dejansko lahko dobite na delovnih mestih, ki še niso javna. Vsi lahko imajo prijatelje in poslovna razmerja, kot je ta - in nobena od njih ne pomeni, da so mračni, napojni ali prevara.

Naj vam pokažem kako.

Kako se ločiti od Scammy Networkers

Michael Ellsberg v Forbesu je napisal dolg del o gradbenih odnosih in pomen blogov z enim avtorjem. Dolgo me je citiral:

Sem vprašal Ramit vprašanje milijonov dolarjev: recimo, da ste identificirali tega blogerja Sveti Grail. Kako priti na njegov radar?

"Tu je najslabši način. Najslabši način je, da pošljete en e-poštni naslov s tono vsebine, ki pravi: »Hej, rad bi, da boste pregledali svoj izdelek. Mislim, da je super. Mislim, da bi si ga bralci resnično všeč ", in potem je to samo gobavost tržnih stvari.

Ugani kaj? Vsak velik blogger dobi vsaj 50 od teh na teden. Želim si, da bi lahko odgovorili na vse, vendar jih samo izbrišejo. Najučinkovitejši način je dolgoročen pristop. Resnična nesreča je, da to nihče drug ne. Tako bodo ljudje klimali in rekli: 'Ja, res bi moral to storiti', potem pa ne.

"Želite, da se osredotočite na idejo," bom s tem časom dodal vrednost. "Prva stvar, ki jo lahko naredite, je pustiti nekaj premišljenih komentarjev na svojem blogu. Nato jim lahko pošljete nekaj sporočil: »Hej, to je bilo res super, toda mislil sem, da si lahko zamudil to točko. Tukaj je zanimiv članek z drugačnim pogledom na to. «Če si pomislil na to in naredil nekaj raziskav, bo avtor mislil:» Vau, hvala hvala! «In ne zahtevaš ničesar.

"Nenadoma ste se najprej razlikovali, tako da dodate vrednost. Ne greš direktno za ubijanje. Sčasoma bi lahko prišli in rekli: »Hej, to je nekaj stvari, ki sem jih opazil, da delaš to, kar mislim, da bi lahko pomagal. Rad bi te povezal s to osebo itn. «Potem lahko na koncu vprašate:» Če je v redu, želim te samo vprašati približno 60 sekund, «in jih vprašati o svoji stvari in reči:» Ali ste imaš kakšen nasvet? "in" Ali mislite, da je to morda zanimivo za vaše občinstvo?"

Brez pritiska. Ena napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da imajo pogosto »en strel in storjeno« odnos glede tega: »Če ne dobim mojega smola in jim ni všeč, je konec.« Napačno. V resnici gre za dolgoročno povezavo. Sliši se kot veliko dela? Dobro! Ker to ne bo storilo 99% ljudi. Zato bodo poslali eno e-pošto, zavrnili se bodo in pritožili se bodo: »Oh, ta blogger ni prijazen,« ali »Oh, preveč je težko dobiti medije. Če bi imela le povezave, bi si želel doseči te ljudi, ne gre za srečo ali čarobnost, temveč o tem, da bi bili zelo premišljeni in sistematični, kako jim lahko pomagate najprej. «

Sedaj razstavimo, kaj se dogaja tam.

5 ovir, da postanete glavni spojnik

Mreženje je ena od tistih stvari, ki jih klimo, spominjajo in rečejo: "Ja, to moram ugotoviti." Ampak ne vemo:

Ironično, pri iskanju taktike postajamo vse manj možnosti, da ukrepamo. Rečemo stvari, kot so: "Ne vem, kje naj začnem." Pred dvema dnevoma sem vam dal skripte in močne taktike, da bi začeli srečevati ljudi, da bi se lahko naučili iz svojega strokovnega znanja in prečrtali učni cikel po mesecih ali letih. Koliko vas je dejansko storilo?

Namesto tega nenehno iščemo več taktik. In predpostavljamo, da so ljudje, ki se povezujejo, slepi, itd. Na spletu je lahko skeptičen.

Vse to so predpostavke, vendar jih nikoli ne testiramo. Nekateri od mojih resničnih dobrih prijateljev, kot je Tim, so odlični omrežni operaterji, a če ste jih srečali osebno, bi jih radi radi, ker so kul in zabavne.

Izkazalo se je, da imamo globoke psihološke ovire pri mreženju. In ker je to tako nevidna umetnost - brez jasne formule po korakih, je preprosto dovoliti, da nas ovire preplavijo.

Oglejte si ta videoposnetek, kjer razčistim te zelo psihološke ovire:

Na podlagi naših raziskav 20.000 ljudi, tu so nekatere od top psiholoških ovir okoli omrežja. Ne pozabite, brez razumevanja lastnih ovir, nobenih taktičnih zadev.

  • " Ne gre za to, kar veste, gre za WHO, ki ga poznate." Ta stavek je gnusno izpljunil nešteto brezposelnih Brooklynskih hipsters, ki me želijo vzeti njihovi plaid Keffiyehs in jih potegniti … nikoli ne moti. Veš kaj? Prav imaš! Bolj ko napredujete v svoji karieri, bolj pomembni so odnosi - včasih celo večji od vaših tehničnih veščin.Tako lahko bodisi: (1) Whine o tem, kako je svet zgrajen in se pritožuje nad predsednikom / davčno politiko / geopolitičnimi zadevami in zakaj nimate pravih povezav ali (2) se naučite spretnosti pri izpolnjevanju pravice ljudje, jim pomagajo in se naučijo nevidne igre, ki se igra okoli vas.
  • " Nisem oseba, ki bi se lahko povezala. Sovražim sebe. " Nevidni scenarij tukaj je "samo naravno znanje o omrežju" in "nisem takšna oseba." Napačna, narobe, narobe. Ko spoznaš ljudi, ki so se naučili zgraditi dolgoročne odnose, se zavedaš, koliko prakse so jo vložili v to. Tukaj je sekundarni neviden skript: ljudje, ki uporabljajo to besedno zvezo, ponavadi nima nobenih pozitivnih vzornih vzorcev kot primerov etičnih omrežij. To ni mračno ali poševno. Pravzaprav je to visina, ki služi drugim ljudem - tako kot je moj prijatelj dobil 20.000 dolarjev svojega časa.
  • " Ne bi vedel, kaj naj rečem." Seveda ne bi - tega še niste storili. Pogledam nekaj mojih zgodnjih e-poštnih sporočil za srečanje z ljudmi in bili so grozni. Toda študirate velikane, vadite in postanete boljši. Če ste kdaj slišali otroka, ki pravi: "Ampak ne vem kako voziti s kolesom!", Bi se smejal, ga potepal po glavi in se potegnil na to kolo. Ne bi mu dovolil, da uporabi "ne vem, kako" kot pavšal … do konca svojega življenja. Še enkrat ne morem čakati, da sem azijski starš.

3 Študije primerov: učenje trenutnih mehkih spretnosti

Pred kratkim sem zagnal program, imenovan "Dream Job Elite," osredotočen tečaj, kjer sem učil majhno skupino študentov nekaj mojih najdražjih materialov o iskanju Dream Jobs, intervjujev, pogajanj in mehkih veščin.

Povabila sem jih v New York in preživela ure in ure, ki so jim pokazala subtilna poteza, kako izboljšati svoje pripovedovanje zgodbe, prepričljive spretnosti in jezik telesa. Kolikor želim, da bi lahko vsakomur pomagal enega na enega, je bil to elitni program, ki znaša 12.000 dolarjev, namenjen dokazovanju, da lahko vsi hitro dosežemo z uporabo subtilnih mehkih znanj.

Želim vam pokazati te primere, ker so ljudje enaki kot vi - ki so znatno povečali svojo sposobnost povezovanja z ljudmi.

" Mislil sem, da sem bil zelo dober pri mreženju, toda … mi je pokazalo, kaj sem bil novinec …"

Mislil sem, da sem bil zelo dober pri mreženju, toda ta modul mi je pokazal, kaj sem bil novinec.

Vedel sem, da so bili pomembni ljudje vedno zaposleni, toda nikoli nisem vzel časa, da razmišljam o tem, kaj se počutijo na koncu in kako jih narediti vtis, tako da jim olajšajo življenje.

Dosegel sem 5 ljudi, ki so neposredno povezani ali posredno povezani z mojo prvo izbiro in s snovjo za drugo zaposlitev. Metode v modulu 4 sem uporabil za obvladovanje e-poštnih sporočil, ki so bila kratka, vendar učinkovita s posameznimi časi, zato je lažje reči, da … Čakam, da bom slišal od treh, druga dva pa sta se že odzvala, vendar delamo skozi razporejanje konfliktov. Moral bi imeti kavo z njimi nekje okoli Thanksgiving. " - "Jessica," diplomant Dream Job Elite

" Od petih e-poštnih sporočil sem dobil 4 odgovorov. 3 ponujeno, da se odzove …"

"Resnično mislim, da to [seveda] daje več strukture in smernice, kako se približujem mreženju.

Multi-touch strategija je odličen način, da ostane v stiku, ne da bi ga vzeli in nikoli ne bi dajali nazaj. To je tudi lažji način spremljanja po prvem sestanku, s katerim sem vedno imel težave, in mi daje navodila za to, kaj naj počnem po prvem sestanku.

Ta teden sem dosegel 5 ljudi. Vse so bile mrzle e-pošte ljudem, s katerimi nimam povezav. Od petih e-poštnih sporočil sem dobil 4 odgovorov. 3 ponujeno, da se odzove na vprašanja in komunicira prek e-pošte. " - "Steve," diplomant Dream Job Elite

" Iskreno, nikoli nisem niti razmišljal o tem …"

"[Zelo sem se naučil, kakšni bi morali biti cilji teh začetnih srečanj s strokovnjaki o mojih potencialnih delovnih mestih v sanjah. Pred lekcijo sem razumel splošno idejo, da bi se moral spoznati s strokovnjaki o določenih naslovih delovnih mest, zdaj pa točno vem, kaj sem jaz: 1) "Ali bi rad to delo delal?" 2) "Lahko Dobim to službo in kako naj to storim?"

[Naučil sem], da je svetovanje strokovnjakom način, kako jim dodati vrednost. (Tega ne bi nikoli upošteval). Vedno sem vedel, kako priskrbeti vrednost strokovnjaku, ki mi je pomagal. To me vedno spremeni v oviro in se ne strinjam dolgo časa. In vedno sem domneval, da so bili njihovi nasveti, da bi se preprosto vrnili in tiho izvedli sami. Torej, odlično je razumeti, da vrhunski izvajalci resnično želijo, da vidijo njihov nasvet v praksi in vedo, da je nov stik uspešen.

Dosegli so do šestih UI Designers v Apple do zdaj REZULTATI: 50% stopnja odgovora = 1 IM klepet, 1 e-poštno sporočilo z odgovori na moja vprašanja, 1 ponudba za odgovore na moja vprašanja o Quora. " - "Lance," diplomant Dream Job Elite

Mimogrede - dejansko imam pred in po videoposnetkih, ki prikazujejo dejansko uporabljene teardowns in tehnike. Presenetil se boš, ko jih boš videl. In kmalu vam bom dal dostop do nekaterih.

Kako lahko uporabite to DANES?

Všeč mi je, da opozarjam, da na stebrih vedno obstajajo več sto komentarjev, na katerih lahko ljudje zgolj nekaj čutijoobjave, kjer jih prosim, naj naredijo nekaj konkretnega. To je klasičen primer uporabe majhnih ovir za preprečevanje kooksov.

To ste videli prejšnji teden, ko so ljudje porabili veliko časa za pisanje e-poštnih skriptov … a koliko vas je dejansko poslalo po e-pošti in vzpostavilo srečanje s kavo?

Danes vas pozivam, da poskusite to uresničiti v praksi.

Priporočena: