Uporabite kreditno kartico, ki vas zaščiti pred vsemi slabimi

Kazalo:

Uporabite kreditno kartico, ki vas zaščiti pred vsemi slabimi
Uporabite kreditno kartico, ki vas zaščiti pred vsemi slabimi

Video: Uporabite kreditno kartico, ki vas zaščiti pred vsemi slabimi

Video: Uporabite kreditno kartico, ki vas zaščiti pred vsemi slabimi
Video: 🔥 GO NEWS 11/2021 | Только для настоящих фанатов инструмента! 2023, September
Anonim
Ne razumem ljudi, ki ne uporabljajo kreditnih kartic. Ne samo, da dobite posojilo brez obresti za 30 dni, dobite tudi nagradne točke. Morda še pomembneje, boste dobili goljufije in zaščito konfliktov.
Ne razumem ljudi, ki ne uporabljajo kreditnih kartic. Ne samo, da dobite posojilo brez obresti za 30 dni, dobite tudi nagradne točke. Morda še pomembneje, boste dobili goljufije in zaščito konfliktov.

V "Ko varčevanje z denarjem ni več vredno svojega časa, vendar pa to storite tako ali tako", sem poklical svojo družbo s kreditnimi karticami, da bi izpodbila mojo $ 35 Walgreenovo zaračunavanje, ker sem se počutil, da me je farmacist zavedel. Namesto kreditne kartice podjetja, ki vlagajo spor, so mi preprosto knjižili denar nazaj 35 dolarjev, brez vprašanj.

Pridobivanje nagradnih točk je odlično, toda resnično mi je všeč pri kreditni kartici potovalno zavarovanje. Odkrijte Ponuja avtomatsko zavarovanje potnih nezgod, povračilo stroškov, če je vreča izgubljena ali zamuja, pokritost odpovedi potovanja in odgovornost za goljufijo v višini 0 evrov. Ko sem na počitnicah ali potovanje za posel, je zadnja stvar, ki jo želim poudariti, je sranje, ki je zunaj mojega nadzora.

Namesto da bi preživljala ure, ki bi sprožila obtožbe ali povrnila izgube, bom samo poklicala družbo s kreditnimi karticami, da bi se zoperstavila in okrevala zame. Starejša in bogatejša dobite, manj pa želite znojiti majhne stvari.

KAKO KREDITNA KARTICA NAPREDNO JE PREVAČILA DENAR IN PRIJATELJSTVO

Imam prijatelja, ki ima problem porabe. Navajen je k bolj finim življenjskim stvarem, vendar ne ustvarja ravni dohodka, ki bi omogočal takšno razkošje. To je klasična težava v Ameriki, ki ljudem povzroča drobljenje dolga. Torej, kaj boste storili, če boste maksimalno izplačali svoje kreditne kartice in si lahko privoščite le plačilo najnižjega zneska? Uporabite kreditno kartico prijatelja, seveda!

Približno leto dni pred tem incidentom sem svoji prijateljici dal svojo kreditno kartico, medtem ko je potoval, da bi kupil nekaj "potreb", ker je bila njegova kartica zavrnjena. Ko sem vedel, da je moj prijatelj dober za plačilo nazaj, sem mu poslal podatke o svoji kreditni kartici. Moj prijatelj mi je plačal mesec dni kasneje in vse je bilo dobro.

Nato v enem finem mesecu sem preveril izjavo o kreditni kartici, da si ogledam plačilo v višini 468 $ v eni najboljših restavracijskih obratih v Los Angelesu. Zmeden sem poklicala družbo s kreditnimi karticami, da navedem, da nikoli nisem taka plačala. Nisem se zelo zaskrbel, da bi bil 468 dolarjev zahvaljujoč zgodovini moje kreditne kartice, da skrbim za mene. Kot pisateljica me je zanimala zgodba.

Podjetje za kreditne kartice je odprlo preiskavo in omenilo, da ne bi bilo treba plačati pristojbine, dokler niso ugotovili, kaj se je zgodilo. V tem času sem naredil nekaj Sherlock Holmesing sam s tem, ko sem videl, kdo je bil na socialnih medijih v Los Angelesu na dan obtožbe. Lo in glej, moj prijatelj, ki je pred letom dni izposodil kreditno kartico, je na Facebook objavil čudovito delovno mesto in tri ženske, ki so jedli brunch v ustanovi na ta datum!

Sveto shitake gobo! Ne morem verjeti, da je moj prijatelj dejansko uporabil mojo kreditno kartico, da bi pojedel 468 dolarjev in plačal obrok z mojo kreditno kartico. Samo da bi se prepričal, da je moj prijatelj res storilec, sem poklical restavracijo, naj vpraša o plačilu. Niso mi dali imena, vendar so potrdili, da je kartico uporabljala oseba, ki ustreza opisu mojega prijatelja, in se opravičila za to, kar se je zgodilo. Ker sem imel precej dobro predstavo o tem, kdo je uporabil mojo kartico, sem jim rekel, naj ne pritisnejo na stroške, ampak da vsaj vrnejo kartico nazaj, ker nisem odobrila obtožbe niti nisem bila takrat v restavraciji.

Restavracija mi je povedala, da so morali najprej preiskati in se vrniti k meni v nekaj dneh. Ko so se vrnili k meni, so rekli, da ne želijo nobenih težav in da se moja zadeva obrne. Ko sem jih vprašal, kako bi lahko zaračunali svojo kreditno kartico, ko nisem fizično prisoten in brez mojega dovoljenja, so rekli, da je očitno pokrovitelj dober prijatelj z enim od svojih natakarjev. Navadil je natakar svoje podatke o kreditni kartici (se spomniš, da moj prijatelj fizično ni imel moje kreditne kartice, samo informacije) in natakar je šel naprej in udaril v moje številke.

Takšno ravnanje je popolnoma nesprejemljivo v restavracijskem podjetju, če se sprašujete. Da bi se kreditna kartica zaračunala brez kartice ali osebe, ki je fizično prisotna, je splošna praksa faksirati kopijo kartice s pismom lastnika, ki dovoljuje plačilo s podpisom.

ČAS POVRAČANJA

Restavracija se je opravičila z menoj, obrnila stroške, odpustila natakar in ponudila, da mi kupim kosilo, ko sem v mestu. Vsekakor jih bom prevzel in ponudil nekaj mojih prijateljev. Poleg tega nikoli nisem porabila več kot 100 dolarjev za brunch, zato bi morala biti precej vesela doživetja. Šampanjec in kaviar za vsakogar!

Svojim prijateljem sem ustrelil besedilo in ga vprašal, kako je bil njegov brunch v LA restavraciji. Takoj je vedel, kaj je bilo in se opravičilo, in še enkrat dejal, da je bila njegova kreditna kartica zavrnjena. Verjel sem, da so njegove kreditne kartice vse zavrnile, ker stalno porablja več kot on. Ima veliko ponosa, in ko imajo fantje velik ponos in željo po vtisih gospe, poraba veliko denarja postane nepomembna, še posebej, če to ni tvoj denar!

Moj prijatelj je rekel, da mi bo poslal ček za stroške. Mene me je skušal sprejeti s svojim preverjanjem, kar bi pomenilo, da sem za mojo težavo plačal 468 dolarjev, in prisilil bi ga plačati za to, kar je kupil. Ampak sem mu rekel, naj pozabi na to in nikoli več ne bom uporabil moje kreditne kartice, ne da bi me najprej vprašal.Rekel je, da bo poslal pošto na pošto, da bi mi kupil kosilo, da bi popravil vse težave. Dobro, gremo naprej. Ček ni prišel.

Kaj je storil moj prijatelj, je šel nazaj v restavracijo in poravnati celoten račun z gotovino. Prepričan sem, da je bilo neprijetno izkušnje, ampak nekaj, kar je bilo potrebno za gradnjo značaja. Spoštujem ga za lastno situacijo, čeprav se počutim slabo za natakarja, da se spustim. Posebno sem prosila restavracijo, da je med svojim preiskavom milostna vsakemu osebju. Povedal sem jim, da je vse verjetno samo "velik nesporazum." Ampak žalost, restavracija ni poslušala.

KREDITNA KARTICA RAZPRAVA STRES

Jaz sem zelo odpuščena oseba, ker sem v življenju zmedel ton. Razumem pohlep, izkoriščam prijatelje, krajem, lažem, želim narediti dober vtis, čeprav je bil ponarejen, in prikazujem, ker sem pred tem odraščal vse te stvari. Šele ko sem začel študij, sem se resnično pomiril in se osredotočil na to, da sem bil bolj izstopajoč državljan. Pravkar me ni bilo mar, ko sem od nekega razloga odraščal.

Zavedam se, da so nekateri ljudje samo pozni bloomers. Samo poglejte, koliko ljudi še vedno živi s starši v svojih 20-ih in 30-ih danes. Odlašanje odraslih odlašamo predvsem zaradi naraščajočih stroškov poučevanja in nastanitve. To je občutek, da živite s starši več let po šoli, da bi prihranili na najemnino, da bi kupili kraj ali odplačali študentska posojila.

Morda resnični prijatelji ne delajo, kar je storil moj prijatelj. Ampak to je edini čas, ko se je takšna incidenca kdaj zgodila. Vsi drugi časi so bili dobri, in ne pričakujem, da se bo to še enkrat zgodilo, ker sem spremenil številko kreditne kartice. Precej bolj bi imela harmonijo v mojih razmerjih, ki se spopadajo.

Čeprav je moj prijatelj zaračunal 468 $, sem z absolutno zanesljivostjo vedel, da ne bi imel denarne izgube, ker bi moja kreditna kartica varovala. Trik je bil, da sem upravljala družbo s kreditnimi karticami, da bi FBI preiskovala preiskavo, da bi moj prijatelj ne bi bil v težavah z zakonom. Poznavanje je boljše kot sploh ni znano.

Ne glede na to, ali gre za nakup novega izdelka, odhod na počitnice ali zaščito pred goljufivimi stroški, uporaba kreditne kartice ni absolutna. Nagradne točke so odličen bonus, vendar je resnična korist mir v mislih.

PRIPOROČILA

Iščete odlične potne nagrade kreditne kartice? Oglejte si kartice Chase Sapphire Preferred® in druge. Svojo Chaseovo kreditno kartico uporabljam za vse moje poslovanje in porabo za potovanje, da dobim točke za več brezplačnih potovanj, zavarovanja v primeru izgube torb ali mojega poleta in več zavarovanja za okvarjene izdelke, ki jih kupim in želim vrniti. Vsak mora imeti kreditno kartico za brezplačen 30-dnevni kredit. Prepričajte se, da vsak mesec v celoti plačate svojo kreditno kartico! Preverite nekaj prednosti:

  • Zaslužite 50.000 bonus točk, ko porabite 4.000 $ za nakupe v prvih 3 mesecih od odprtja računa. To je ~ 650 dolarjev.
  • Namenjen je najboljši kreditni kartici za nagrade za potovanja po reviji MONEY.
  • Dobiš 2 x točke za potovanje in jedilnico v restavracijah in 1 točko na dolar, porabljen za vse druge nakupe.

Track Your Net Worth Brezplačno: Da bi povečali neto vrednost, je pomembno temeljito razumeti podrobnosti vaše neto vrednosti. Takoj, ko sem pred 12 leti začel spremljati svojo neto vrednost s pomočjo dokumenta Excel, sem lahko optimiziral svoj denar za največje donose. V letu 2012 sem se prijavil na brezplačno finančno nadzorno ploščo osebnega kapitala, ki sledi vaši neto vrednosti za vas, ko povežete vse naše račune, analizirate portfelj svoje naložbe za pretirane pristojbine, mesečno analizirate denarni tok in pomagate napovedati svojo upokojitev.

Tam najboljše dve funkciji sta njihov 401k Fee Analyzer, ki je pokazala, da sem plačeval 1.700 $ letno v pristojbinah, ki jih nisem imel pojma, da sem plačeval. Naslednje odlično orodje je njihov kalkulator načrtovanja pokojnin, ki uporablja vaše dejanske podatke, povezane z oceno vaše upokojitvene prihodnosti. To je brez brainerja in popolnoma brezplačna uporaba!

Refinanciranje študentskih posojil: SoFi je fantastično podjetje za socialno posojanje, ki zagotavlja stopnje tako nizke, kot 1,9% spremenljivke s samodejno plačo in 3,5% popravljeno s samodejnim plačilom. Razlog, zakaj lahko ponudijo nižje tarife kot ostalo, je, ker vas analizirajo na podlagi zaslug, kakovosti zaposlitve in izobraževanja, poleg samo kreditnih točk in finančnih rezultatov. Obstaja nič izvira in predplačilo. Ponudbe so od 5, 10, 15, 20 let v fiksni in spremenljivi obliki. Tako zasebna kot javna študentska posojila se lahko refinancirajo.

Poleg nizkih stopenj, ena od njihovih najboljših lastnosti so njihove brezposelnosti. Če izgubite službo pri odplačevanju posojil, vam ni treba plačati posojila do 12 mesecev, medtem ko iščete novo službo! Obresti se bodo še vedno pojavljale, vendar je ta prelom denarnih tokov ogromna korist. Prav tako nudijo službo za pomoč pri delu. Lahko se prijavite za refinanciranje ali zaprosite za novo študentsko posojilo tukaj.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: