Turn Panic v davčne dobičke

Kazalo:

Turn Panic v davčne dobičke
Turn Panic v davčne dobičke

Video: Turn Panic v davčne dobičke

Video: Turn Panic v davčne dobičke
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim
Današnja tema je način za dejansko pridobivanje od upada finančnih trgov s pretvorbo tradicionalne IRA v račun Roth, če ste upravičeni.
Današnja tema je način za dejansko pridobivanje od upada finančnih trgov s pretvorbo tradicionalne IRA v račun Roth, če ste upravičeni.

Tradicionalni proti IRA Roth

Eno od glavnih razlik med tradicionalno in Roth IRA je, da Roth računi zahtevajo, da vlagajo denar po obdavčitvi. Nimate vnaprej davčne olajšave kot pri tradicionalni IRA. Toda, ko so davki prvotno plačani, vam nikoli več ni treba plačati davkov na sredstva na računu Roth. Dokler ste imeli Roth vsaj pet let, ko začnete s kvalificirano distribucijo po 59. letu starosti, nič ne plača stricu Samu. To je lepo pokojnino!

Oglejte si Srebrno podlogo

Če imate tradicionalno IRA, je verjetno, da se je njegova vrednost v letošnjem letu zmanjšala zaradi nestanovitnega trga vrednostnih papirjev. To je pravzaprav dobro, ko gre za pretvorbo v Roth. To je zato, ker morate plačati davek od dohodka od zneska, ki ga pretvorite, ki ni bil prej obdavčen. Koliko davka, ki ga plačate, je odvisno od vašega davčnega razreda in celotnega zneska, ki ga boste pretvorili v Roth.

Malo davkov je vedno boljše

Morda se sprašujete: "Zakaj bi zdaj želel obdavčiti davek?" Dejstvo je, da je treba davek na koncu plačati za ta denar. Če ostane v tradicionalni IRA, preprosto odložite davke do trenutka, ko začnete deliti distribucije v prihodnosti. Kaj pa, če so davčne stopnje zdaj nižje kot v prihodnosti? Ali kaj, če boš v višji davčni skupini ob upokojitvi, kot si zdaj? V obeh primerih bi bilo smiselno plačati manj davkov, kot pa, da v prihodnosti čakajo in plačajo več.

Roth IRA prednosti in omejitve

Poleg časov obdavčitve je druga razlika med tradicionalnimi in Roth IRA-ji, kaj se zgodi z denarjem, ko dosežete starost 70½ let. S tradicionalnimi IRA-ji morate začeti z obveznimi porazdelitvami iz računa v tej starosti. Vendar pa z Roths nikoli ni obveznih porazdelitev, ne glede na starost. To pomeni, da lahko prispevate k računu mlajših od 70 let in tam pustite denar do svoje smrti. Ta funkcija omogoča Roth IRAs veliko denar za denar, ki ga želite prenesti na vaše dediče.

To je nekaj prednosti, ki Roth IRA predstavljajo eno najbolj priporočljivih vozil za upokojitev za tiste v srednjem razredu. Edina omejitev je, da ne morete vložiti preveč denarja. Ne morete ustvariti več kot 100.000 dolarjev za davčno leto, ki ste se odločili za pretvorbo Rotha. In ko imate Roth v mestu, vaš dohodek ne sme presegati letnih omejitev, ki jih določa IRS in še vedno prispevajo. Za leto 2008 je ta omejitev dohodka 169.000 $, če ste poročeni in vložite skupaj. Če vložite davke kot eno osebo ali vodjo gospodinjstva, je omejitev dohodka 116.000 USD.

Tukaj je nasvet, če začnete vlagati v Roth IRA, vendar ugotovite, da kasneje vaš dohodek presega dovoljene meje. Preprosto pustite Rothu, da še naprej raste, vendar odprite novo tradicionalno IRA in začnite vlagati vanj.

Dopustni prispevki za IRA

Letni najvišji znesek, ki ga lahko prispevate k tradicionalnemu IRA, Roth IRA ali obema, je omejen z vašim obdavčljivim dohodkom, do 5000 USD za leto 2008. Torej, če ste študent in na primer v letu 2008 ustvarite samo 3000 USD, vaši prispevki IRA ne smejo presegati 3000 USD. Če pa ste do konca leta 2008 vsaj 50 let, lahko prispevate dodatnih 1000 dolarjev kot dodatek za največ 6.000 dolarjev. In ne pozabite, da lahko prispete do tradicionalnih ali Roth IRA do 15. aprilath po davčnem letu.

Kako pretvoriti v Roth IRA

Pretvorba Rotha se opravi s prenosom ali prevračanjem. S prenosom usmerite svojega skrbnika IRA, da premaknete sredstva do določenega datuma. Če opravite prevračanje, prejmete preverjanje distribucije iz tradicionalne IRA in ga pošljete v nov Roth račun. To je treba storiti v 60 dneh ali pa boste morali plačati davke in dodatno kazen za zgodnjo razdelitev. Distribucija IRA je obdavčljiva v letu, ko ga prejmete. Torej, če ste prejeli distribucijo zadnjega dne leta 2008 in zaključili preklic v 60 dneh do konca februarja 2009, bi bila transakcija obdavčljiva v letu 2008.

Če ste upravičeni do pretvorbe tradicionalne IRA v Roth letos, upoštevajte prednosti in neposredne davčne posledice. Če počakate, da se bo trg začel obnoviti, lahko zamudite priložnost, da dobite velik popust na vaš račun za davek na starostno pokojnino.

Upravno

Ali je finančno zlom zapustil svet vprašanj? Na LivePerson.com lahko klepetate v živo na spletu s tisoči strokovnjakov, ki imajo odgovore, ki so pomembni. Zdaj.

Nepremičnina; vzajemni skladi in naložbe; 401ks; sprememba kariere in svetovanje; nadaljujte s pisanjem; podjetništvo, ustanavljanje podjetij in zbiranje kapitala; računovodstvo; zapiranja in svetovanja na dolgu.

Vesel sem, da poslušaš. Poiščite prepis te predstavitve na MoneyGirl.quickanddirtytips.com. In vaši e-poštni komentarji ali vprašanja so vedno dobrodošli na [email protected].

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Ker je finančni položaj vsakega posameznika drugačen, je ta podcast samo za izobraževalne namene in ni namenjen za nadomestilo za iskanje osebnega, strokovnega svetovanja.

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: