Skupni stroški lastništva in zakaj Indijanci sovražijo kemično čiščenje

Skupni stroški lastništva in zakaj Indijanci sovražijo kemično čiščenje
Skupni stroški lastništva in zakaj Indijanci sovražijo kemično čiščenje

Video: Skupni stroški lastništva in zakaj Indijanci sovražijo kemično čiščenje

Video: Skupni stroški lastništva in zakaj Indijanci sovražijo kemično čiščenje
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, December
Anonim

Pred časom sem pisal o drugačnem pogledu na porabo, imenovano TCO, ali skupne stroške lastništva. TCO poskuša vplivati na skupaj stroški nakupa, ne samo cene nalepk. Podjetja to počnejo zato, ker so pametne in imajo veliko ljudi, ki lahko ves dan umirijo matematiko. Na žalost, večina posameznikov ne, zato si poglejmo samo ceno, ne pa prave in polne stroške predmeta.

Kot sem že napisal:

Šla sem na križarjenje z mojo družino pred nekaj meseci … V desetih minutah po vkrcanju smo z naslovom Coke Deal predstavili 5 ločenih delavcev v križarjenju. "Posel" je bil, da boste dobili neomejeno Koksa za 27 $ (na osebo) za 7-dnevno križarjenje. Brez tega bi morali plačati približno 2,50 USD / pijačo za križarjenje …

Ugotovil sem, da je zanimivo, ker je pokazal, kako so skupni stroški nekaj pogosto WAY višji od cene nalepke.

Kupite novo hišo in prodajati morate pri dražji trgovini. Kupi lepe hlače in jih boste morali obrezati. In naprej in naprej.

Po pogovoru v Detroitu pred nekaj tedni sem se sestal s prijatelji v Ann Arboru in šel ven. Tam je še vedno kajenje v barih tam, tako da so se moje obleke odvrnile nadležno in sem jih vzel, da se suho očistijo.

Image
Image

Poglej, koliko stane. Skoraj sem se onesvestila.

Najprej naj rečem, da indijci sovražijo dve stvari več kot karkoli: plačati za suho čiščenje in, po nepotrebnem, plačati za ladijski promet po pošti. Menim, da je kemično čiščenje precej samoumevno, saj "sem že plačal za ta prekleti plašč zdaj, zakaj bi moral imeti plačati več. a-Bounce-sheet-in-the-pocket-and-let-it-sit-outside "mentaliteta. Ampak za ladijski promet, res nimam pojma. Prisežem na boga, prosil sem od staršev, da mi pošiljajo t-majico, ki jo potrebujem, ali nekaj papirjev, in postanejo najbolj nerodni ljudje na zemlji. Naredili me bodo 25 polnih obrokov ali ur za vožnjo, da bi se udeležili nekega naključnega dogodka, vendar HATE plačajo za ladijski promet. Po 24 letih še vedno ne razumem, zakaj.

Kakorkoli že, ko sem kupil ta oblačila, nisem nikoli upošteval, da jih moram očistiti. Pravkar sem rekel: "Oh, stane 50 dolarjev za to majico!" To sem ravno gledal na ceno nalepke, ne TCO. Ko kupujete avto, ali ste pošteni pri faktoringu v nujnih popravilih, ki jih boste morali narediti? (Tisti, ki so, naključno, res dragi?) Kaj pa za vašo hišo? Ali tudi za stroške nove soseske, v katero se premikate?

Ne gre samo za neposredne finančne stroške za vas. Na primer, dostavna ustekleničena voda ima nevzdržne stroške za okolje. "Samo oskrbovanje Američanov s plastičnimi steklenicami vode za eno leto porabi več kot 47 milijonov galonov nafte, kar je dovolj za 100.000 avtomobilov s ceste in 1 milijarde funtov ogljikovega dioksida iz ozračja", je zapisal Chronicle.

Skupni strošek lastništva je res težko in ponavadi ne uspe pri tem. Toda, ko poskušate nepričakovane stroške novega nakupa od 1. dne dalje, lahko natančneje ugotovite, koliko res stroške.

Ali imate kak drug primer TCO?

Priporočena: