Vrhunske finančne odločitve za novo leto

Kazalo:

Vrhunske finančne odločitve za novo leto
Vrhunske finančne odločitve za novo leto

Video: Vrhunske finančne odločitve za novo leto

Video: Vrhunske finančne odločitve za novo leto
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, September
Anonim
Koliko izmed vas je doseglo lanskoletne resolucije? Koliko vas še vedno spominjaš, kakšne so bile zadnje letne resolucije? Če ne napišete svojih ciljev, lahko več kot verjetno pozabite.
Koliko izmed vas je doseglo lanskoletne resolucije? Koliko vas še vedno spominjaš, kakšne so bile zadnje letne resolucije? Če ne napišete svojih ciljev, lahko več kot verjetno pozabite.

Tukaj je hiter povzetek mojih uradnih pet resolucij za leto 2013, napisanih konec leta 2012. Le dva sta finančno povezana.

1) Brezplačno v živo. Čeprav je podjetje Corporate America odšlo leta 2012, mi je dovolilo, da sem potoval prosto, vendar sem se odločil, da bom zmerno pristopil zaradi neznane nevarnosti, da ne bom več plačal.

Rezultat: Pass. V letu 2013 je bilo veliko več, kako sem mislil, da bi bilo prosto življenje v primerjavi z letom 2012, ker so bili vsi gradniki že postavljeni. Daljši čas brez prihodka, bolj prepričani ste, da ne potrebujete službe za preživetje. 12 tednov potovanj in nastavitev mojega časovnega načrta se je počutila odlično. Zdaj, ko sem že več kot leto dni doživel absolutno svobodo, sedaj razmišljam, da bom delal s krajšim delovnim časom za začetek ali celo polni delovni čas, če bi se dobro prilegal.

2) prinesite družino bližje. Moja takojšnja družina živi v 5 urah od poletja. Načrtujem, da bomo izkoristili moje finance, internet in skupni interes za potovanja, da bi ohranili naše odnose.

Rezultat: Delo v teku. Prepričala sem, da bo moja sestra pozvala starše, naj jo lansko leto obiščejo v zahvaljujočem poklicu, saj je zmaga, saj živijo 11 ur z odletom in njeno stanovanje ne udobno sprejme štiri osebe. Ima živahno življenje in moji starši ne želijo vdirati. Zelo sem hvaležen, da sem se poletil na mestu moje sestre 10 dni. Imeli smo neverjetne življenjske pogovore, o katerih se ni več razpravljalo že več kot 10 let. Nazadnje, več člankov o FS je pomagalo odpreti nekaj odkritega dialoga med mojimi starši in jaz, kar je vedno ena od mojih namenov.

3) Grow net vreden hitreje kot S & P 500. Ena stvar je, da je delež delnice vaše mreže vrednejši od S & P 500, druga stvar pa je, da vaša skupna neto vrednost presega indeks. Povečanje neto vrednosti v višini 9% bi moralo biti izvedljivo, če bi moje zaloge in nepremičninski kapital rasli hitreje kot 11% (70% neto vrednosti), da bi nadomestili moje CD-je in brez tveganja, ki se bodo povečali le za približno 4% (30% Neto vrednost).

Rezultat: Prestopi, vendar se je zaradi pohlepa 32% razočaral, saj se je v letu 2013 vse povečalo. Razumem, zakaj zaposleni ljudje cenijo, da svojim denarjem zapustijo svoj denar. Dobro se zaveda, da nekdo skrbi za svoje denarne manire, ko greš na svoje podjetniške cilje. To je moja glavna finančna rešitev, ki sem jo imel 10 let.

4) Put My Finance na avtopilot. Uporabljam preglednico Excel z več kot 50 postavkami, da bom v preteklih treh letih ročno spremljal vse moje stroške, sredstva in obveznosti. Še vedno uživam pri ohranjanju mojih financ, vendar želim porabiti manj časa, ko se osredotočam na gnilobo, saj so vzorci porabe, varčevanja in vlaganja precej narejeni. Namesto tega uporabljam tehnologijo, ki ostane na žogi. Da bi manj skrbeli za svoje finance, morate najprej veliko skrbeti za svoje finance.

Rezultat: Pass. Po odločitvi o cilju varčevanja, mesečni porabi omejitev, udobno neto vrednost dodelitve, in potovanja proračun za leto, to je bil. Uživam v preverjanju, kako delujejo moji fantje, da bi se prepričali, da se obnašajo, vendar nimam več obsedenosti, zaradi česar se tehnologija zahvaljujoč drugim prijetnim stvarem.

5) Nasmeh še veliko več. Ko sem bil mlajši, me je vzdignil moj prijatelj, "Nasmeh", ker sem se vedno smejal in sploh ne vem. Jaz bi šel tujcem na ulici, ki bi se vedno čudno nasmehnil nazaj. Ko sem vstopil v resnični svet dela, račune, diplomo in finančno odgovornost, mislim, da so mi osmešeni bledi. Želim obnoviti to naravno razpoloženje in razširiti nekaj navijanja.

Rezultat: Neodločeno. Ko sem si z njo udaril obraz, da sem se v eni noči od preveč zabaval, sem si morda mislil, da gre zaradi mojega nasmeha zaradi velike luknje v ustnici. Toda zdravnik me je dobro zasidral in domnevno brazgotina bledi čez eno leto. Toda ta cilj v resnici ne gre za fizični videz. Gre za srečo, da niste seznanjeni s pozitivnimi fizičnimi manifestacijami, ki se zgodijo, kar prinaša več veselja tistim okoli vas.

TOP FINANČNE RESOLUCIJE ZA NOVO LETO

Tukaj je seznam 10 finančnih resolucij / ciljev, ki jih boste morda želeli razmisliti o tem, kako podjetje resnično gradi svoje bogastvo. Spodbujam vas, da izberite samo 3 da povečate možnosti za uspeh.

1) Nehajte razmišljati, da vam kdorkoli dolguje. Trdno verjamem, da je pravilno razmišljanje ključ do prvega ključa za gradnjo bogastva s časom. Takoj ko izkoreninite upravičenost, nehate ostati grenak nad uspehom drugih ljudi. Vaše nezadovoljstvo usmerite k izboljšanju samega sebe, tako da delate pametnejše, težje in bolj kreativno, da boste dosegli svoje cilje. Pomembno je, da se ne zanašate na svoje starše, bogato teto ali vlado, ki skrbijo za vas, ker jih dejansko želijo, če jih pustite! Če dobite osnovno pomoč, nikoli ne boste mogli doseči svojega celotnega potenciala. Soroden: Zakaj ne bi samo poskusili težje dobiti?

2) Povečajte svojo stopnjo varčevanja na 50%. Če lahko živite s 50% vašega prihodka po davku, potem vsako leto delate eno leto prihrankov v banki. Za tiste, ki so dovolj srečni, da bi bili v določenem odnosu, poskusite rešiti prihodke partnerja nižjega dohodka.Za tiste, ki ste samski in se plačate dvakrat na mesec, je enostaven trik, če želite poskušati prihraniti eno celotno plačo. Če se zgodi, da dobite bonus na leto, poskusite prihraniti tudi 50-100% tega zneska. Če menite, da ne morete več prihraniti, potem postopno znižajte stopnjo varčevanja za 1% ali 2% na mesec, dokler ne boli. Če vaš znesek varčevanja ne boli, ne prihranite dovolj. Sorodni: Koliko bi morala biti prihranka prihranka po starosti?

3) Pregledajte svoje finance, kot je CIA. Težko je pripraviti načrt, če ne natančno določite trenutnega finančnega položaja. Ugotovite, ali ste zadovoljni z dodelitvijo delnic in obveznic. Ocenite celotno dodeljeno neto vrednost in si oglejte, kje želite prerazporediti glede na vašo toleranco za tveganje. Ne zanima me, če uporabljate preglednico Excel, osebni kapital ali pa najamete finančnega strokovnjaka, da bi sedel z vami, se prepričajte, da preživite dober dan, ki poteka prek vaših financ, da bi razumeli, kaj je šlo dobro, in kaj ni šlo tako dobro v zadnjih 1, 3, 5 in 10 let. Bolje razumevanje, ki ste ga imeli pri financah, boljše odločitve, ki jih boste sprejeli. Če imate partnerja, se obrnite na javnost z njim. Veste, da ste na vrhu svojih financ, ko ste zapomnili bilance za vsak račun, ki ga imate!

4) Delo na vašem X Factor. Vi ste več kot samo vaše delo. Se spomniš, ko si odraščal, kako kreativen in aktiven si bil? Poskusite se vrniti v dneve, ko življenje ni bilo samo zaradi zaslužka iz dnevnega dela, ki ga ne ljubite. X Factors prihaja v vseh oblikah in velikostih. Nikoli ne boste vedeli, kaj bo udarilo. Bral sem profil o tem, kako pekovski kuhar zmanjkalo peciva za njeno polnjenje kreme, zato se je odločila, da bo pustila prazne školjke školjk. Zdaj ona in njen mož imata svoje podjetje v New Yorku, imenovano Stuffed Artisan Cannolis! Preživite 10 minut dnevno sanjarenje o divjih in norih stvareh. Potem zožite svojo pozornost in svoje X Factor pustite iti!

5) Pregledajte svojo voljo. Imate voljo, če se vam nekaj kaj zgodi? Stavim za tiste, ki imajo volja, je že dolgo, odkar ste pregledali, kaj je bilo napisano. Morda mali Johnny ni več vaš najljubši vnuk, ker nikoli več ne pride na obisk. Morda so vaša sredstva narasla nad 5 milijonov dolarjev za davčno brez dedovanja in poskrbite, da boste pospešili svoja darila, medtem ko ste še vedno živi. Mogoče imaš novo vnuko in bi si želela zagotoviti, da bo imela dovolj denarja za kolidž v 20 letih. Poskrbite, da bo vaša posodobitev posodobljena. Sorodni: Povprečni zneski dediščine po državah

6) Začnite z ustvarjanjem pasivnega dohodka. Najboljši čas za ustvarjanje pasivnih dohodkov je včeraj. Pomemben pasivni dohodek zahteva izjemen čas za ustvarjanje. Zato je najbolje, da začnete čim mladega, da boste do takrat, ko boste izgoreli z dela, imeli dovolj pasivnega dohodka, da bi vas zadržali, dokler ne boste našli nekaj boljšega. Prvotno sem dobil 18 let dela do 40 let in z mojim pasivnim dohodkom se odpravil na sončni zahod. Lahko bi trajal le 13 let v financah, na srečo pa imam dovolj pasivnega dohodka za preživetje in X Factor za delo. Ampak začel sem z ustvarjanjem pasivnega dohodka v letu 1999. Prišla je tista prelomnica, kjer se bodo vaša nabavna sredstva začela vračati več kot vaš letni dohodek. Prizadevajte si za ta dosežek. Sorodni: Pasivni dohodek za finančno svobodo

7) Ustvarite Punt Portfolio. Eno največjih tveganj pri rasti vašega bogastva je samozadovoljstvo. Ko ste zadovoljni s tem, kar imate in živite v življenju za preživljanje prostega časa, zagotovo ne iščete naslednje investicije v domovini. Spodbujam vsakogar, da oblikuje Punt Portfolio, ki je enak vsaj 5% vaše neto vrednosti. Glavni namen Punt Portfolio je vlagati v večje tveganje, višje nagradne ideje. Vsak bi moral biti sposoben preživeti 5-10% zadetka v neto vrednosti. Z portfeljem Punt boste lahko zadovoljili vaša nora prepričanja in omejili količino "bi lahko, bi lahko, bi" od misli v vašem življenju, ko gre za vlaganje. Imam dva punt portfelja, enega z Motif Investingjem, kjer kupim košarico 30 delnic hkrati za samo 9,95 $ (motiv) za vlaganje v zamisli in eno z Fidelity. Motif Investiranje je poceni in učinkovit način za pridobivanje idej. Obstaja več kot 150 profesionalnih motivov za nakup ali več kot 70.000 motivov, ustvarjenih z motivom, ki vlaga družbo. Motiv je bolj zabaven in cenejši od posredovanja borznoposredniške družbe, kot je E * TRADE.

8) Ustvarite Blackout sklad. Ko izračunate svojo neto vrednost, razveljavite portfelj Punt in ugotovite, kakšen je vaš proračun, je čas, da rezervirate denar za Blackout sklad. Vaš Blackout sklad je denar, ki ste ga imeli za takšen fantastičen čas, ko ste izpadli! Če varčujemo z več denarja, se počutimo srečnejše, vendar je več kot verjetno, da boste umrli s preveč denarja, če ste resni pri izgradnji bogastva. Vsako leto prihranite denar za brezplačno preživljanje. Vsako leto piha nekaj denarja, da boste preprečili ogromno trošenje, ki bi lahko nekega dne resnično škodilo vašim financam. Za rezervacijo potovanja, konferenc in nekaterih novih elektronskih naprav sem namenil 25.000 $.

9) naredite karierno potezo. Dnevni prihodek od dela je daleč največji vir dohodka za večino ljudi. Glede na to dejstvo je zaskrbljujoče, zakaj več ljudi ne pride najprej, zapusti zadnje, delovne vikende in postane odličen igralski igralec s čudovitim odnosom na delovnem mestu. Tudi če vam ni všeč vaši kolegi in mislite, da je vaš šef velikan, zruši svoje zobe in opravlja dobro delo.Če ne morete podrediti svoje službe, potem morate premakniti. Pritožba je za poražence in niste zguba! Narediti eno stvar, kot da prihajajo v prvi več kot celo leto, bo naredil čudeže za svojo kariero. Druga najljubša priporočila je, da enkrat na mesec vzamete eno višjo osebo na kosilo. Če v svoji karieri uresničite samo eno novo navado, boste plačani in napredovali hitreje, kot če se niste spremenili. Kdaj je bil nazadnje ves čas vlekel ves nož? Če je že minilo, ste zaostali za osebo, ki jo želi več. Povezano: Nikoli ne zapusti, postavi se!

10) delajte na svojih komunikacijskih veščinah. Ni pomembno, kako pameten si, če komunicirate kot Golem Gospodar prstanov. Ljudje, ki so najbolj oddaljeni, so tisti, ki so sposobni, da se ljudje počutijo lahkotno. Del ljudi, ki se počutijo sproščeno, ima tako globoko bančno bazo znanja, da se lahko povežete s čim se govori druga stranka. Razvijte svoje razumevanje političnih, športnih, financnih in revij v revijah. Naučite se dobro govoriti drug jezik in potovati v tujino, da bi razumeli nove kulture. Bodi neizprosen bralec. Pridružite se. Vsak dan postanite navaden pisati predloge. Ob dobrih pisnih in ustnih komunikacijskih spretnostih vas bo dalo dlje kot kateri koli možganski možgani.

ZA BOLJ JUTRA

Imeti ustrezno finančno miselnost je vse, da gradimo bogastvo na dolgi rok. Zelo enostavno je, da se znebite več denarja, ki ga nabirate, ker se soočate z več skušnjavami. Ko združite dobre finančne navade in samozavest, je zelo malo, kar vas bo preprečilo doseči vaše finančne cilje.

Naslednja tema bo razprava o ciljih rasti neto vrednosti, ki jih ne želite zamuditi!

ZAČETEK ONLINE POSLOVANJA

Že približno šest let sem že začel, zdaj pa sem dejansko zaslužil dober pasivni in aktiven tok prihodka. Največ 1% vseh delovnih mest na spletu generira 31% celotnega prometa. Povprečna starost prvih 1% delovnih mest je 2,3 leta. Z drugimi besedami, po tem, ko je v urah pisanja nekaj zelo mesnatih vsebin pred več kot dvema letoma, 10 objav dosledno ustvarja mesečni ponavljajoči se tok prihodka, ki je povsem pasiven.

Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Toda z začetkom enega finančnega kriza v letu 2009 dejansko naredi več kot moj celoten pasivni dohodek, ki je potreboval 15 let za gradnjo. Če uživate v pisanju, ustvarjanju, povezovanju z osebami na spletu in uživanju več svobode, poglejte, kako lahko nastavite spletni dnevnik WordPress v 15 minutah, kot je moj. Nikoli ne veš, kje boš potoval!

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: