Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga

Kazalo:

Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga
Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga

Video: Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga

Video: Nasveti za reševanje študentskih posojil in izplačilo dolga
Video: Wir haben unser Leben verändert! Warum und wie, darüber wird in diesem Video berichtet. 2023, September
Anonim
Čitalec Breanne sprašuje:
Čitalec Breanne sprašuje:

"Moj mož ima 83.000 dolarjev v zveznem dolgu študentskega posojila. On je na načrtu odplačevanja kontingenta, ker njegov dohodek kot učitelj s krajšim delovnim časom trenutno ni dovolj, da bi v celoti plačal posojila. Upa, da bo dobil polni delovni čas in se kvalificiral za program odpuščanja posojil. Ampak, če ne, kako lahko kdaj izstopimo iz dolga?"

Današnji diplomanti so obremenjeni z velikimi zneski dolga študentskega posojila, medtem ko morajo trpeti težko delovno mesto. Zadolženost za študentsko posojilo je sedaj v ZDA višja od 1 bilijona dolarjev, kar je več kot dolg iz naše kreditne kartice. Čeprav ni nobene ene formule, ki bi se znebila zadolževanja za študentsko posojilo, vam bom dala 5 nasvetov za pametno upravljanje.

Kliknite tukaj, da se naročite na tedenski avdio podcast podcast-a je brezplačen!

Nasvet št. 1: nikoli ne zamudite plačil

Mnogi ljudje ne vedo, da so študentsko posojilo drugačna vrsta dolgov, ker so kot ščurki zgrajeni, da preživijo! Običajno ne morete stresati študentskega posojila, celo z razglasitvijo stečaja.

Vlada in zasebni posojilodajalci vam lahko kadarkoli vloži tožbo za pobiranje neplačanih študentskih posojil, in vam zaračunajo pristojbine za zbiranje, sodne stroške in odvetniške honorarje. IRS lahko prestreže vašo državno in zvezno vračilo davka na dohodek, zarašča del vaše plače in celo zadrži omejen znesek določenih zaslužkov, dokler se študentska posojila ne plačajo v celoti.

Poleg tega lahko s privzeto neplačilom študentskega posojila onemogočite pridobitev določenih poklicnih licenc ali pridobitev študentske pomoči v prihodnosti. Prav tako vam onemogočajo določene programe, ki ponujajo odpis dolga, ki ga bomo pokrivali. In, seveda, zamujena plačila so ena najbolj škodljivih elementov, ki jih imate na vaši kreditni datoteki. Torej, za vse te zelo resne razloge, se prepričajte, da vedno plačujete študentsko posojilo svojo najvišjo finančno prednost.

Sorodna vsebina: 7 korakov za preverjanje in popravljanje kreditnega poročila

Nasvet št. 2: poznajte svoje možnosti odplačevanja

Če imate težave pri plačevanju študentskih posojil, se prepričajte, da čim prej razumete vse vaše možnosti. Zvezna posojila na splošno ponujajo veliko več fleksibilnosti odplačil kot zasebna posojila. Ampak ne prevzemaj ničesar; pojdite na telefon in se pogovorite s predstavnikom posojila, preden imate tveganje za manjkajoče plačilo.

Standardno odplačilo za zvezne študentske kredite je fiksno plačilo za 10 let. Toda različna posojila imajo različne načrte odplačevanja. Tukaj je 6 možnosti oprostitve posojila, za katere se lahko kvalificirajo:

  1. Razširjena odplačila: podaljša standardni posojilni rok na 25 let. Vsak mesec lahko plačate fiksni znesek ali se odločite za postopna plačila, ki se začnejo z nizko in se poveča vsakih 2 leti.

  2. Diplomirana vračila: ohranja prvotni 10-letni rok odplačevanja, vendar se plačila začnejo zniževati in povečevati vsaka 2 leti.

  3. Prihodki od kontingenta: vsako leto prilagaja mesečna plačila na podlagi dohodka, velikosti družine in celotnega zneska dolga do 25-letnega roka odplačevanja.

  4. Povračilo na podlagi dohodka: prilagaja mesečna plačila na podlagi obdobja, ko imate finančne težave. Če izpolnjujete določene zahteve, se posojilo lahko podaljša čez 10 let ali celo prekliče.

  5. Tišina: vam nudi začasno pomoč, če doživite bolezen, finančne težave, vojaško mobilizacijo ali začnete medicinsko prakso ali stalno prebivališče. Na primer, morda imate nekaj plačil ali plačil več mesecev. Za posojilo mora biti veljaven na vašem posojilu.

  6. Odlog: odloži plačilo posojila, če ste trenutno na plačilih, vendar ste brezposelni, imate finančne težave, se vrnite v šolo, aktivno vojaški dolžnosti ali postanite invalidi.

Nikoli niste vključeni v eno možnost, ker lahko spremenite načrt odplačevanja študentskega posojila, če se obrnete na svojega posojilodajalca. Ker je mož Breanne na načrtu prihodkovnega kontingenta, bi bila ena od možnosti, da bi ugotovili, ali bi načrt za odplačilo, ki temelji na dohodku, ponudil več olajšav.

Nasvet št. 3: Razmislite o programih odpuščanja posojil

Mnogi zvezni študentski krediti vam omogočajo, da opravljajo storitve v zameno za zmanjšanje dolga ali preklic celotnega zneska. Za kvalifikacijo običajno opravite prostovoljno delo, vojaško službo, poučevanje šole ali prakso ali medicino v nerazvitih skupnostih za določeno časovno obdobje. Na primer, prostovoljci Peace Corps imajo lahko določene vrste zveznih posojil odložene ali preklicane do 70% v celoti.

Kot je Breanne omenil, postanete učitelj s polnim delovnim časom lahko izpolnite pogoje za odpuščanje študentskega posojila. Na primer, če poučujete v osnovni ali srednji šoli, ki služi študentom z nizkimi dohodki ali invalidi.

Oddelek za izobraževanje ZDA vzdržuje bazo podatkov, imenovano "Directory of Low-Income Directory", ki je seznam šol, kjer učitelji izpolnjujejo pogoje za preklic posojila. Ameriška zveza učiteljev na aft.org vzdržuje tudi zbirko podatkov o financiranju, ki navaja programe odpuščanja za učitelje.

Če želite poiskati programe, za katere se lahko kvalificiramo, opravite spletno iskanje z uporabo ključnih besed "odpuščanje študentskega posojila". Nikoli ne smete priti do dobre možnosti za delo, da se lahko odzovete na program odpuščanja posojila, vendar je lahko pametna možnost glede na vaš položaj in strokovno področje.

Nasvet št. 4: Prijavite se za avtomatska plačila

Lahko se vpišete v program elektronskega bremenitev (EDA), ki pooblašča vašo banko, da samodejno izvede plačila za študentska posojila.To je odličen način za zagotovitev, da so vaša plačila poslana pravočasno, plus dobite 0,25-odstotno znižanje obrestne mere.

Nasvet št. 5: Pridobite drugo službo

Če prinašate dodaten dohodek, ga lahko uporabite za povečanje mesečnega plačila za študentsko posojilo, hitrejšo plačilo in plačilo manj skupnih obresti. Če imate dodatno izobrazbo, bi vam morali ponuditi drugo zaposlitev ali pridobiti delo, ki plača nadpovprečne plače.

Končni Quick & Dirty Nasvet za posojilojemalce z več zveznimi študenti posojila je, da razmislite o konsolidaciji posojila, ki združuje več posojil v eno. Konsolidacija omogoča povračilo ugodnejše in običajno podaljšuje obdobje odplačevanja, kar zmanjšuje mesečna plačila. Ogovorite se svojemu posojilnemu serviserju in obiščite loanconsolidation.ed.gov - imajo kalkulator, imenovan Zvezni neposredni konsolidacijski kreditni kalkulator, ki vam lahko pomaga pri krčenju številk v vaši situaciji.
Končni Quick & Dirty Nasvet za posojilojemalce z več zveznimi študenti posojila je, da razmislite o konsolidaciji posojila, ki združuje več posojil v eno. Konsolidacija omogoča povračilo ugodnejše in običajno podaljšuje obdobje odplačevanja, kar zmanjšuje mesečna plačila. Ogovorite se svojemu posojilnemu serviserju in obiščite loanconsolidation.ed.gov - imajo kalkulator, imenovan Zvezni neposredni konsolidacijski kreditni kalkulator, ki vam lahko pomaga pri krčenju številk v vaši situaciji.

Vedno se spomnite, da ko izkoristite možnosti odplačevanja, ki podaljšujejo dolžino posojila ali zmanjšajo plačila, dobite kratkoročno pomoč, vendar na koncu na koncu plačate veliko več v obresti na dolgi rok. Torej poskušajte povečati svoj dohodek in zmanjšati stroške, tako da se lahko izognete plačevanju več za vaše študentsko posojilo, kot ste nujno potrebni.

Več člankov in virov, ki vam bodo morda všeč:

Izplačilo študentskih posojil 6 načinov plačila dolga kreditne kartice Finančni nasveti za nove diplomante Make kvantni preskok v vaših osebnih financah Get Out of Credit Card Dolg ali Save-Kateri je boljši?

Get More Money Girl!

Obstaja velik arhiv preteklih člankov in poddaj, če vnesete tisto, kar želite izvedeti v vrstici za iskanje na vrhu strani. Tukaj so številna mesta, s katerimi se lahko povežete z mano, izvedite več o osebnih financah in vprašajte svoje vprašanje o denarju:

Kliknite tukaj, da se prijavite za brezplačni novic o denarju!

Prenesite prosta poglavja o pametnih premikih denarja za rast, ki so bogate

Če želite izvedeti več o tem, kako prihraniti denar in ustvariti bogastvo, dobite kopijo moje knjige Smart Girl's Moves to grow rich. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas obogatil s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com! Več nasvetov iz denarja

Priporočena: