Nasveti o plačevanju kolegija

Kazalo:

Nasveti o plačevanju kolegija
Nasveti o plačevanju kolegija

Video: Nasveti o plačevanju kolegija

Video: Nasveti o plačevanju kolegija
Video: О ЧЁМ МЕЧТАЛИ ПРОРОКИ 2023, Oktober
Anonim

V nekaj trenutkih vam bom povedal, vendar najprej dobim odlično e-pošto od Williama, ki je dejal:

Skoraj tisti čas leta, ko študentje nabirajo ramenske rezance, zategnejo pasove in zatirajo zobe za leto posvečenega študija. Prav tako je čas, da začnemo ugotoviti, kako financirati to grozno travmo. Ker sem izbrala zelo cenjeno in dobro plačano kariero srednješolskega učitelja naravoslovja, ne bom mogel plačevati posojil tako hitro kot drugi strokovnjaki. Kakšne vrste posojil, odplačila posojila, pomoč študentom, davčne olajšave ali druge lončene lončke imate v sebi rokav?

Hvala, William! Ne glede na to, ali ste mladi študent ali izkušeni strokovnjak, ki se je odločil, da se vrnete v šolo, je sprejetje v odličen program le polovica bitke - druga polovica je ugotovila, kako plačati za to!

Nasvet št. 1 Uporabite Darila in delodajalec Povračilo šolnine

Torej začnimo z najbolj očitnim načinom, da zmanjšamo stroške izobraževanja - kdo drug plača za to! Če imate družino ali delodajalca, ki je pripravljen plačati za vse ali del svojega pouka, menite, da ste zelo srečni. Če nameravate ostati zaposleni, ko se vrnete v šolo (kot sem naredil, ko sem šel za mojo MBA), se obrnite na svojega delodajalca o upravičenosti do povračila šolnin.

Nasvet št. 2 Shrani v načrt 529

Če vi ali član družine nameravate financirati celoten ali del svojega šolanja, je tip številka dva, da shranite denar v načrtu 529. 529 je račun z davkom, ki je postal najbolj priljubljen način prihranka za visokošolsko izobraževanje. Samo poskrbite, da bo šola, ki jo boste udeležili, upravičena sprejeti 529 sredstev. Vsakdo lahko prispeva k 529; 529 sodelavcev ali študentov, ki uporabljajo ta sredstva, ni omejitev dohodka ali starosti. Poleg tega ni letnih omejitev, koliko lahko prispevate. Sredstva v 529 se obdavčijo le, če umik s računa presega skupni znesek vaših stroškov izobraževanja. Kvalificirani stroški vključujejo šolnine, honorarje, knjige, zaloge in opremo, ki so potrebni za naloge. V letih 2009 in 2010 so stroški računalniške opreme, tehnologije in dostopa do interneta vključeni tudi, če jih uporablja študent, ki je upravičen do 529 načrtovanih sredstev. Za več informacij poslušajte številko 108, ki je podrobneje opisala 529. Na spletno stran denarnega spletnega dnevnika moneygirl.quickanddirtytips.com bom vključil povezavo na priročno orodje za primerjavo načrtov 529 in iskalno orodje za 529 primernih šol.

Nasvet št. 3 Pridobite zvezno študentsko finančno pomoč

Nasvet številka tri se uporablja za zvezno študentsko finančno pomoč. To bi lahko potekalo v obliki programa posojila, donacije, štipendije ali programa dela. Pred začetkom šolanja ali med trenutnim študentom morate zaprositi za finančno pomoč. Kot je William navedel v svojem elektronskem sporočilu, obstaja nekaj okoliščin, v katerih lahko dobite pomoč pri odplačevanju obstoječih posojil v obliki odpuščanja posojila. Takrat vlada ukine ali izplača vse ali del študentskega dolga v zameno za prostovoljno delo, vojaško službo, delo vlade, pravno delo, poučevanje ali zagotavljanje zdravstvenih storitev v nekaterih skupnostih, na primer. V nekaterih primerih je oproščeno posojilo celo izključeno iz vašega obdavčljivega dohodka. Na voljo je na stotine programov, zato vas bom na oddelku finaid.org, ki je nagrajena spletno stran, poln informacij in orodij, povezanih s študentsko finančno pomočjo, predstavljam oddelek za odpuščanje posojil.

Tudi če mislite, da si zaslužil preveč, da bi se kvalificiral za študentsko pomoč, priporočam, da v vsakem primeru pošljete prijavo. Morda boste ugotovili, da imate več možnosti, kot si mislite. Pošljite vladno spletno brezplačno aplikacijo za zvezno pomoč za študente na naslovu fafsa.ed.gov. Vnaprej se lahko prijavite, preden ste uradno sprejeti v šolski program.

Nasvet št. 4 Pridobite šolsko pomoč

Če ne izpolnjujete pogojev za zvezno pomoč za študente, je številka štirje tip vprašati vašo šolo, če ponujajo katero koli vrsto finančne pomoči. Hitro se obrnite na direktorja vaše institucije o finančni pomoči, ker se te možnosti ponavadi razdelijo po načelu prvega predplačila.

Nasvet št. 5 Pridobite nizkocenovno zasebno financiranje

Če ne morete dobiti kakršne koli vrste pomoči ali morate izposoditi dodatni znesek, da bi lahko plačali vašo izobraževalno knjigo, tip št. 5 je, da razmislite o nizkocenovnih zasebnih sredstvih. Na TuitionU.com je vedno večje spletno omrežje, ki uvaja študente v skupnost edinstvenih in poceni financiranja alternativ, kot so medsebojna posojila, neprofitne kreditne zadruge, sponzorji, dobrodelni donatorji, pa tudi tradicionalni posojilodajalci.

Nasvet št. 6 Zahtevajte American Tax Credit Davek

Zdaj, nazaj k varčevanju denarja na stroške šolanja. Nasvet številka šest je, da znižate svoje davke, tako da vzamete novo izobraževalno ugodnost, imenovano American Tax Credit Credit. To spreminja, kar se je nekoč imenovalo kredit Hope, ki ga je dalo na voljo več davkoplačevalcem. Omejitve dohodka za kvalifikacije so bile povečane na 90.000 $ za posameznike in 180.000 $ za tiste, ki prijavijo davke skupaj. Kredit plača do 2.500 dolarjev za šolnine in s tem povezane stroške, kot so knjige, zaloge in oprema, ki ste jih kupili v letu 2009 in v letu 2010. Ameriški prilożnostni davćni kredit je prav tako delno vraćljiv, kar pomeni, da tudi će ne dolgujete davka, lahko še vedno dobite del svojega upravičenega kredita kot vračilo davka. To zahtevate s predložitvijo obrazca IRS 8863 z vašo davčno napovedjo.

Nasvet št. 7 Vzemite izplačilo davka na šolnine in prispevke

Nasvet številka sedem je, da se šolnine in pristojbine odbitka, ki lahko zmanjša vaš obdavčljiv dohodek za celo 4.000 $. Ta odbitek je namenjen stroškom vpisa in knjigami, zalogami in opremo, ki se nanašajo na tečaj. Lahko ga vzamete, tudi če ne odbijete odbitka pri vaši davčni napovedi, vendar pa obstajajo omejitve dohodka za upravičenost - 80.000 ameriških dolarjev za singla in 160.000 dolarjev za poročene pare, ki vložijo skupaj. Zahtevate odbitek šolnin in pristojbin s predložitvijo obrazca 8917 IRS. Upoštevajte pa, da tega odbitka ne morete uporabiti, če v istem letu zaprosite tudi za davčno olajšavo za izobraževanje. Izbrati morate odbitek ali kredit za stroške izobraževanja - IRS vam ne omogoča dvojnega povečanja davčnih ugodnosti. Davčni odbitki ponavadi ponujajo več davčnih prihrankov kot davčne olajšave. Izračunajte svoje davke na dva načina in nato izberite možnost, ki znižuje vaše davke.

Nasvet št. 8 Vzemite študijsko odtegnitev obresti za študentske kredite

Moj končni namig, številka osem, velja, ko začnete odplačati študentsko posojilo. Obstaja davčna olajšava, ki vam jo lahko odobri za obresti, ki jih plačate za študijska posojila vsako leto - da, to se imenuje odbitka davka obresti študentskega posojila. Vaš obdavčljivi dohodek lahko zmanjša za kar 2.500 ameriških dolarjev. Upravičeni ste do uveljavljanja odbitka, če vaš prilagojeni dohodek ne presega 70.000 USD ali 145.000 USD, če ste poročeni in vložite skupno davčno napoved. Izračunate lahko tudi odbitek obresti študentskega posojila, tudi če ne obračunavate odbitkov ob vrnitvi. Če želite to zahtevati, samo vnesite dovoljeni znesek na vašo davčno napoved - ni posebnega obrazca, ki ga morate predložiti. Poiščite delovni list v obrazcu IRS 1040 ali obrazcu 1040A, ki vam bo pomagal pri izračunu odbitka.

William, upam, da so ti dovolj lonci za zlato, da boste razmišljali o vseh mnogih načinih, kako bi dobili cenovno ugodnejše izobraževanje! V nasprotnem primeru si lahko vedno s svojimi hitrimi vrvicami čim bolje izkoristite svoje odkupne liste.

In imam celotno epizodo, namenjeno finančnim nasvetom za nove diplomante, zato se prepričajte, da jo preverite.

Upravno

Če imate vprašanje o denarju, mi ga pošljite na naslov [email protected].

Vesel sem, da poslušaš. Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov:

https://www.savingforcollege.com

529 Upravičene institucije

IRS Publication 970 - Davčne ugodnosti za izobraževanje

Davčni dobropis za izobraževanje

Konsolidacija študentskih posojil - Podcast iz denarja

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: