Nasveti za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami

Kazalo:

Nasveti za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami
Nasveti za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami

Video: Nasveti za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami

Video: Nasveti za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami
Video: ПРИВОЗ. ОДЕССА МАМА. Рецепт САЛО. ОБЗОР НОЖЕЙ 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je nasvete za ustvarjanje dolgoročnega bogastva z nepremičninami. Pred nekaj leti, ko je moj dedek umrl, sem videl izjavo o preizkušnji njegove posesti. Do konca svojega življenja v zrelih starostih skoraj 90 let je bil porabljen večino njegovih upokojitev. Kje je bilo njegovo bogastvo, ko je umrl? V njegovem Westportu, Connecticutovi hiši, ki sta jo s svojo babico imela več kot 40 let. V času svojega poklicnega življenja kot kemični inženir in kasneje po upokojitvi, je njegova hiša tiho delovala proč, s čimer se je sčasoma pogajala in ustvarjala precejšen kapital. Lekcija, ki jo je treba vzeti iz te zgodbe, je preprosta in zelo pomembna: sčasoma se nepremičnine dvignejo v vrednost in dolgoročno se lahko dvigne veliko! Čeprav se je apreciacija v ZDA v zadnjem času upočasnila, je lastništvo nepremičnin na dolgi rok mogoča močna strategija izgradnje bogastva. Kot stara beseda pravi: "Ne čakajte, da kupite nepremičnine; kupite nepremičnine in počakajte."

Zakaj je lastnik doma?

V povprečju imajo lastniki stanovanj višje neto vrednosti kot najemniki. Po podatkih US Federal Reserve's Survey of Consumer Finances je povprečna neto vrednost najemnikov 54.000 USD, povprečna neto vrednost lastnikov stanovanj pa je 625.000 $! (1) Več kot 11-krat več. Če še nimate svojega lastnega doma, menite, da je cilj kupiti. To je lažje, kot si mislite. Na voljo je veliko posojilnih programov, ki omogočajo nizko (in v nekaterih primerih celo ne) plačilo za domače kupce. In ne pozabite, vam ni nujno, da živite v domu, ki ga kupite. Če živite na draga območja in si ne morete privoščiti ali ne želite kupiti tam, razmislite o nakupu doma v drugem mestu, kjer so cene nižje, najemnine in gospodarstvo so močni in prebivalstvo raste. Izposodite hišo z uporabo storitev dobrega lastnika. Po ceni, ko jo cenimo, ga lahko proda ali refinancirate z uporabo refinanciranja z gotovino, da sprostite sredstva, ki bi jih lahko uporabili kot plačilo v drugem domu. [AdMiddle] Če že imate svoj dom, razmislite o nastavitvi prihodnjega cilja nakupa drugega. Lahko se premaknete vanj in najemite svoj prvi dom. Ko se to ponovi, je to lahko trdna strategija za bogastvo, še posebej, če živite na območju, kjer so najemnine dovolj visoke, da pokrijejo hipoteko in druge stroške lastništva nepremičnine.

Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete z davčnim ali finančnim svetovalcem. Danes bom dal še en izvod Vlaganje v nepremičnine Gary Eldred, odlična knjiga o naložbah v nepremičnine. Če ste mi poslali e-pošto ali ste ga objavili na spletnem dnevniku, ste samodejno vnesli v darilo. In zmagovalec je Adam v Cambridgeu v Massachusettsu. Čestitam, Adam! Preverite svoj e-poštni nasvet za navodila. Za izdajo knjige za naslednji teden imam trivialno vprašanje. Prva oseba, ki me pokliče ali mi pošlje s pravilnim odgovorom, bo zmagal naslednji teden. Tukaj je vprašanje: Kateri tri države v ZDA naraščajo najhitreje? Pošlji odgovor na [email protected]. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate trenutek, bi rad resnično cenil, če bi objavili pregled v iTunes. In velik hvala tistim, ki ste že objavili enega! Money Girl je del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si še druge uporabne podcaste Quick and Dirty Tips, kot so Legal Lad in The Mighty Mommy. Hvala za poslušanje! Reference

1. "Nedavne spremembe v družinskih financah v ZDA: dokazi iz ankete o potrošniških financah iz leta 2001 in 2004", Bucks, Kennickell in Moore. Federal Reserve Bulletin, vol. 92 (februar 2006). Povprečna družinska neto vrednost je 54.100 $ za najemodajalce in 624.900 $ za lastnike stanovanj. Mediana (ali srednja) družinska neto vrednost je 4.000 USD za najemnike in 184.400 $ za lastnike stanovanj.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: