Nasveti za izbiro davčnega proračuna

Kazalo:

Nasveti za izbiro davčnega proračuna
Nasveti za izbiro davčnega proračuna

Video: Nasveti za izbiro davčnega proračuna

Video: Nasveti za izbiro davčnega proračuna
Video: Как за 2,5 минуты убрать тошноту, тяжесть в желудке и запустить пищеварение 2023, Oktober
Anonim

Priprava lastne davčne napovedi je lahko dolgotrajen in lahkoten doživetje. Torej, pojdimo na to: kako veste, kateri davčni strokovnjak je pravi za vas?

Kako izbrati dober davčni pro

Obstaja več vrst davčnih strokovnjakov. Izbirate lahko med davčnimi pripravljavci, nacionalnimi davčnimi franšizami, neodvisnimi davčnimi podjetji, CPA-ji, vpisanimi zastopniki in davčnimi odvetniki. Dala bom pregled vsake vrste, tako da boste lahko ugotovili, katera je najboljša za vaš osebni položaj.

Davčni pripravniki

Pripravljavec davka je nekdo, ki vam je v pomoč pri dokončanju svoje davčne napovedi. Vsakdo lahko zažene oglas ali natisne vizitko in sebe imenuje davčnega pripravljavca. Lahko imajo ali ne smejo imeti specializiranega davčnega izobraževanja ali izkušenj. Zato je ključnega pomena, da poskrbite, da bo nekdo, ki trdi, da je davčni pripravljavec resnično usposobljen ali prihaja zelo priporočljivo. Nikoli ne delajte z neznanem davčnemu zavezancu, če je vaša davčna situacija zapletena zaradi lastništva malega podjetja, najema nepremičnin, naložb na borzo ali dela zunaj Združenih držav, na primer.

Nacionalne davčne franšize

Nacionalne davčne franšize, kot na primer H & R Block ali Jackson Hewitt, na primer imajo na tisoče uradov v ZDA. Zaposlujejo davčne strokovnjake z različnimi stopnjami izobrazbe in izkušenj. Tukaj je hiter nasvet za delo z davčnimi franšizami - vedno zahtevajte delo z najsodobnejšim davčnim pripravljavcem v svoji pisarni. Ne bo več vas stalo, vendar bi vam morali priti do dela z bolj začinjenim strokovnjakom. Če so vaše davčne razmere nekoliko zapletene, se prepričajte, ali lahko zagotovijo specializacijo, ki jo potrebujete.

Neodvisne davčne družbe

Neodvisne davčne družbe so računovodska podjetja v lokalni lasti, ki delujejo s posamezniki in podjetji. Ponavadi imajo računovodje na osebju z vrsto davčne specializacije in izkušenj. Če imate precej zapleteno davčno situacijo, je lahko lokalna družba najboljša možnost. Po mojem mnenju lahko neodvisna podjetja spoznajo vaše potrebe in ponujajo visoko raven svetovanja in storitev za stranke.

CPA

"> Vpisani zastopniki

Vpisani zastopniki so še ena vrsta licenčnih davčnih strokovnjakov. Tako kot CPA in odvetniki lahko predstavljajo davkoplačevalce pred IRS v primeru revizije ali spora. Morajo opraviti strog izpit in so usposobljeni za pripravo davčnih napovedi za posameznike in podjetja. Izvajati morajo stalno izobraževanje in upoštevati kodeks poklicnega ravnanja. Lahko delajo za davčne franšize ali neodvisno davčno podjetje. Več lahko preberete na spletni strani Nacionalnega združenja vpisanih agentov naea.org.

Davčni odvetniki

Davčni odvetniki so odvetniki, ki so se odločili za delo izključno v davčnem pravu. V državni lasti so bili sprejeti z izpitom za licenco. Davčni odvetniki so potrebni za zapletene pravne zadeve, kot so spori, ki potekajo pred davčnim sodiščem ZDA. V posebnih primerih lahko pripravijo ali pomagajo pri izjemno zapletenih davčnih napovedih za podjetja ali posameznike.

Davčne ugotovitve

Če bi morala biti vaša davčna napaka enostavna, je za vas lahko hitra in poceni možnost kvalificirani davčni pripravljavec ali urad za davčne olajšave. Ampak, če je vaša davčna napoved zapletena, morda nimajo strokovnega znanja za čim večje možne odbitke. Uporabite CPA ali vpisano sredstvo za upravljanje zapletene situacije in znižajte davčno obveznost.

Vedno preuči, ali bo kdorkoli, ki pripravlja vašo davčno napoved, v prihodnosti posloval, če boste potrebovali pomoč pri razlagi podatkov o vrnitvi v IRS. Ne glede na to, ali se odločite za pripravo lastnega vračila ali najeti nekoga, da to storite za vas, ne pozabite, da je oseba, ki je na koncu odgovorna za njegovo natančnost, ti!

Naslednji teden se mi pridružite, če želite več o pripravi davkov. Delil bom pomembna vprašanja, ki bi jih morali vprašati od davčnega strokovnjaka, rdeče zastavice, ki jih je treba paziti, in najboljše davčne programske opreme za izvajanje lastnih davkov.

Davčna strokovna slika, ki jo je izdal Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: