Kako prihraniti denar (in se zabavajte pri tem)

Kazalo:

Kako prihraniti denar (in se zabavajte pri tem)
Kako prihraniti denar (in se zabavajte pri tem)

Video: Kako prihraniti denar (in se zabavajte pri tem)

Video: Kako prihraniti denar (in se zabavajte pri tem)
Video: ПОТЕРЯННОЕ СОКРОВИЩЕ ИСКУССТВА | Заброшенный особняк миллионеров знатной венецианской семьи 2023, Oktober
Anonim
Ljudje pogosto povezujejo mojo nepriljubljenost z ultra-varčnim nasvetom in pennyom, ki se ščurejo z življenjskimi slogi, ne da bi prihranili denar, kar pa ne more biti več od resnice.
Ljudje pogosto povezujejo mojo nepriljubljenost z ultra-varčnim nasvetom in pennyom, ki se ščurejo z življenjskimi slogi, ne da bi prihranili denar, kar pa ne more biti več od resnice.

Pravzaprav sem tukaj, da rečem, da je varčevanje bistven temelj življenjskega bogastva. Omogoča nam, da investiramo in pomagamo rasti svoj denar, pa tudi stvari, ki jih hočemo v prihodnosti (npr. Šolanje za svoje otroke, vstop v vesolje z Jeffom Bezosom, plačilo na domu, stroški poroke itd.).

Pogovorili se bomo o 8 načinih prihranka denarja

Psihologija varčevanja z denarjem Najboljši način za prihranek denarja Prihranek pri denarju št. 1: Avtomatizacija Prihranek pri denarju št. 2: Pogajanja Prihranek pri denarju # 3: Metoda A La Carte Prihranek pri denarju št. 4: znižajte najemnino Prihranek denarja št. 5: Predplačilo dolga Naslednji koraki: Kako izvesti velike zmage

Kaj mi pravzaprav ne maram (preberite: sovražim z belo vročo strastjo tisoč soncev) je mazohistična "nasvet", ki ljudje pogosto najdejo pri iskanju taktike za varčevanje z denarjem.

Nekaj primerov:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ja. To so ACTUAL varčevalni nasveti, ki jih ljudje očitno izvajajo.

Poleg dejstva, da bi porabili dve uri na teden, ki ločuje toaletni papir z roko, bi lahko postali zavezani k mentalni ustanovi, obstaja še kakšna težava s takšnim nasvetom - in jo najdemo v naši psihologiji.

Psihologija varčevanja z denarjem

To je enostavno, da se zasvoji z vsemi hrupa prijateljev, družine, objav v blogih in strokovnjakov, ki kričijo na vas, da "ohranite proračun!" Ali "zmanjšajte porabo!"

Kot ta čudak:

Kolikor dobro mislijo, veliko nasvet je ravno grozen. In zahvaljujoč Googlu in SEO, je pogosto težko ločiti dober nasvet od slabega.

Vendar pa je način, kako prepoznati prevare, zapomniti eno stvar:

Slabo varčevanje z denarjem je odvisno samo od volje.

Na kaj mislim? Na primer, kupite lattes; sladko, okusno $ 4 lattes, ki so jih ustvarili ljubeče roke liberalne umetnosti major / igralec.

Veliko skromnih "strokovnjakov" vam bo povedal, da nehate kupovati lattes / espressos / kavo / karkoli zjutraj, tako da lahko prihranite 3 $ ali 4 $ na dan - v višini približno 700 $ na leto.

Čeprav se ta nasvet zdi kot dober način za varčevanje z denarjem, je to dejansko popolna nesmrtna sranja.

Iz dveh razlogov:

 1. To izbiro morava opraviti vsak dan. Ne glede na to, koliko ljubimo Starbucksove karamelne dvojne lete, zavestno zavračamo sami, se počutimo pod stresom ali če vozimo kavarno na poti do dela, moramo uporabiti naše omejena volja prva stvar zjutraj, vsak dan, za vedno. Rezultat tega izgleda nekaj takega:
Image
Image
 1. Tudi če smo "uspešni", ne vlagamo denar, ki smo ga shranili. Čestitke! Vsak dan ste preskočili jutranjo kavo 365 dni. Imate še 700 dolarjev, kajne? Verjetno ne. 3 $ / dan ni dovolj pomembno, da boste prihranili konec meseca. Razen če fizično ne izgubite 3 $ vsak dan - dodajanje več dela in stresa v tvoje življenje.

Kar nas pripelje nazaj na točko # 1. In tudi če shranite 3 USD na dan, kako ga vlagate? V katerem računu ste ga dali? Preprosto je videti, kako to postane veliko bolj zapleteno kot postavljanje razlogov v vašo kavo.

Dobra novica je, ti lahko prihranite denar - veliko več kot $ 700 / leto - brez krivde in vsakodnevnih frustracij.

Najboljši način za prihranek denarja

Ko demoniziramo majhne stvari v življenju, ki jih uživamo, prezremo velike zmage kjer lahko shranimo in zaslužimo največ.

Če želite prihraniti denar brez demoniziranja majhnih stvari v življenju, ki jih resnično uživate - kot lattes ali Uber vožnja - obstajata dve stvari, na katera se morate osredotočiti:

 1. Avtomatiziranje vaših financ - odpraviti stres pri odkrivanju, kaj storiti s svojimi prihranki
 2. Zaslužek Big Wins - to je lažje zaslužiti dodatnih 30 $ na dan, kot prihraniti 3 $ / dan

Brez dvoma so ti dve največji izmenjevalci igralcev, ko gre za varčevanje z denarjem - ne zaokroževanje kuponov ali vožnja po mestu, da bi našli cenejšo bencinsko črpalko ali karkoli.

Ko avtomatizirate svoje finance in se osredotočite na velike zmage, boste v trenutku opazili eksplozivno rast prihrankov in zaslužka. In najboljši del: vse te stvari lahko naredite v nekaj urah in potem nikoli več ne smete razmišljati o njih.

Tukaj je 5 zmag, ki vključujejo enega ali oba vidika.

Prihranek pri denarju št. 1: Avtomatizirajte svoje finance

Eden od razlogov, zakaj ne prihranimo redno, je zaradi bolečine dajanja denarja na naše varčevalne račune vsak mesec.

In tako, tako kot izrezovanje sodeč, popolnoma penasto 12 vogali Lattes, lahko enkrat ali dvakrat odložimo denar za prihranke, toda če moramo sprejeti odločitev VSAKO plačo, se sami odločimo, da ne bomo uspeli.

Zato Samodejno financiranje dela tako dobro. Z vašim sistemom lahko začnete prevladovati nad svojimi finančnimi sredstvi pasivno naredite pravo stvar za vas. Namesto da razmišljate o vsakodnevnem varčevanju - nastavite in pozabite.

Če želite to narediti, potrebujete samo eno uro danes, da sledite tem korakom:

1. korak: Nastavite svoje račune, tako da vam bodo poslani 1. v mesecu

To predpostavlja, da ste plačani 1. v mesecu. Če ne, samo ustrezno prilagodite dan.

Pokličite svojo kreditno kartico, električno podjetje, ponudnik internetnih storitev, Netflix, ne glede na to, in jih na ta datum zaračunali. To poenostavlja postopek in vam omogoča, da veste, kdaj natančno morate plačati svoje račune. Ker se vaši računi prilagajajo, lahko pride do nekaj mesecev neplačanega zaračunavanja, vendar se bo po tem.

2. korak: dajte denar v svojo 401k

Preden vaša plača prispeva v vaš račun za preverjanje, se prepričajte, da imate svoj delovni paket 401k, ki ste ga določili pri svojem delodajalcu, in da vsaj vnesete dovolj denarja, da zberete delodajalsko ujemanje. To v bistvu pomeni, da bo za vsak (pred davkom!) Dolar prispevalo tudi vaše podjetje tudi pet centov, deset centov itd.).

To zagotavlja, da v celoti izkoristite, kar je v bistvu brezplačen denar od vašega delodajalca. Naj vam pomagajo prihraniti več denarja za upokojitev.

3. korak: Avtomatizirajte račun za preverjanje

Ko bo vaša plača dejansko prisla v vaš račun za preverjanje, bo denar zdaj prešel na 4 različna mesta:

 • Roth IRA: Kot vaš 401k, boste želeli, da bi to čim več. Količina, ki jo lahko prispevate, se občasno poviša. Trenutno lahko prispevate do 5.500 $ letno.
 • Prihrankit: Tukaj, uporabite "račune za varčevanje" za dolgoročne cilje, kot so vaša poroka, dopust ali plačilo na vaši hiši (več o tem kasneje). Mnoge banke ponujajo možnost ustvarjanja manjših podračunov v običajnem varčevalnem računu - kot nalašč za nastavitev ciljev.
 • Kreditna kartica: Naredite samodejna plačila za ponavljajoče se storitve, kot so članstvo v Netflix, Birchbox in telovadnici, ki uporabljajo kreditno kartico. Tudi, če ste maxxing iz svoje 401k in Roth IRA, boste imeli veliko brez krivde za porabo denarja tukaj za stvari, kot so občasni večer ali zabavne nakupe, ki jih želite. Logirajte se na spletno mesto vaše kreditne kartice in z računom za preverjanje nastavite samodejna plačila, tako da se vsak mesec plača račun za kreditno kartico. Lahko ste prepričani, da boste v svojem preverjanju imeli dovolj denarja, ker ste že nastavili samodejna plačila z vsem drugim.
 • Razno. računi: To so računi, ki jih ni mogoče izplačati s kreditno kartico, kot so najemnina, električna energija, voda in plin.

Nastavite tako, da vaš račun za preverjanje samodejno pošilja sredstva na ta štiri področja na svoji spletni strani banke - ali pa lahko pokličete svojo banko in jih naredite za vas. Ali bi lahko osebno odšli v banko, uredili svoje račune in narediti novega prijatelja.

Za podrobnejšo razlago lahko preverite moj 12-minutni video o tem, kako avtomatizirati svoje finance tukaj.

Bonus: Napisal sem ogromen, brezplačen vodnik za osebno financiranje in kako upravljati s svojim denarjem, ki se še bolj podrobno opira na opisane strategije.

Image
Image

Prihranek pri denarju št. 2: pogajati o svojih računih

Ko ste samodejno avtomatizirani, je naslednji korak v pogajanjih za nižje cene na računu.

Tako je. S samo enim samim 5-minutnim telefonskim klicem lahko mesečno prihranite za toliko mesecev:

 • Avtomobilsko zavarovanje
 • Načrt mobilnega telefona
 • Članstvo v telovadnici (manj verjetno, a še vedno mogoče)
 • Kabel
 • Kreditna kartica

Preprosto je tudi - obstajajo samo tri stvari, ki jih morate storiti, da se s temi podjetji pogajate o pristojbinah in cenah:

 1. Pokliči jih.
 2. Povejte jim: "Jaz sem odlična stranka in ne bi rada odšla zaradi preproste izdaje denarja."
 3. Vprašajte: "Kaj lahko storite zame, da znižate moje cene?"

Seveda boste želeli prilagoditi to formulo za katero koli podjetje, ki ga kličete. Preveri moj video o pogajanjih o računih za več o tej temi.

Bonus: Za natančne besedne skripte, s katerimi sem se pogajal o mojih računih, prenesite Končni vodnik za osebne finance.

Prihranek pri denarju # 3: Izvedite A La Carte metodo

To je GREAT metoda za prihranek denarja za storitve, za katere imate naročnino, kot so:

 • Netflix
 • Članstva v telovadnici
 • Spotify
 • Amazon Prime
 • Revije

"Ampak Ramit, kako naj odidem svoj račun Netflix ali Amazon Prime ?!"

No, verjetno ste, da ste vseeno preveč plačali za te stvari.

Pravzaprav, to dokazuje konzervativna ocena Za naročnine porabimo več kot 1.800 $ na leto sam.

Udobje je nesporno - naročnine so avtomatizacija v najčistejši obliki in vsi vemo, da imam rad avtomatizacijo več kot karkoli, ker sem praktično robot.

Toda v tem primeru avtomatizacija dela za THEM in ne za VAS.

Kdaj ste nazadnje pregledali svoje mesečne naročnine in preklicali enega?

Verjetno nikoli. Vendar primerjate to s katerim koli časom, ko ste šli v nakupovanje, videli nekaj, kar vam je všeč, vendar ga niste kupili.

Ponovno preberite. To je ključ do zmanjšanja porabe preko naročniških elementov, za katere verjetno ne boste dobili veliko vrednosti.

Zato predlagam metoda A La Carte.

Osnovna ideja tega sistema je, da prekličete vse vaše diskrecijske naročnine - revije, Spotify, Netflix - in kupite tisto, kar potrebujete a la carte.

 • Namesto da bi plačevali tono filmov in predvajanj, ki jih ne boste nikoli gledali na Netflixu, ampak samo prikaze, ki jih želite gledati na Amazon ali iTunes za $ 1.99.
 • Vsakič, ko greste, kupite dnevno vstopnico za telovadnico (okoli $ 5 - $ 10).
 • Kupite pesmi, kot želite iz Amazon ali iTunes za $ 0.99 vsak.

To STRINJA, da se zavedate svoje porabe - kot moj prijatelj, ki porabi 21.000 dolarjev na leto. Z uporabo enakih načel, ki omogočajo odlično avtomatizacijo vaših financ, boste morali aktivno razmišljati o vsaki bremenitvi, ki jo naredite pri nakupu skladbe ali televizijske oddaje.

Seveda to ni za vse. Spodbujam vas, da to uporabite, če se vam zdijo kratki za denar in se sprašujete, zakaj ne morete prihraniti več denarja vsak mesec.

Če po približno dveh mesecih poiščete dovolj denarja za te postavke, da bi upravičili naročnino, ga znova dvignite. Če ne, potem ste si prihranili nekaj večjega denarja.

Prihranek pri denarju št. 4: znižajte najemnino

Ne pozabite: vaša najemnina ni fiksna in ne presega pogajanj. Tako kot vaše račune, lahko najemnino pogaja in spustite preveč. To je ena največjih napak, ki jih ima najem.

Ključ do tega se dogaja v pravo miselnost in pripravo.

Tukaj je pet korakov, ki jih lahko začnete danes, da znižate najemnino:

1. korak: Določite natančno znižanje najemnine, ki ga želite

Preden pokličete svojega lastnika, se prepričajte, da imate cilj v mislih - naj bo to določena cena ali odstotek, ki bi ga radi videli v pogajanjih.

Ko veš, kaj hočeš, ne samo, da lahko to hvalo komunicirate s svojim lastnikom, ampak lahko tudi pokažete, ZAKAJ bi morali sprejeti manj.

2. korak: bodite pripravljeni v zameno

Ne morete samo povedati svojemu lastniku, "želim si vzeti 200 $ mesečno iz mojega najema" in pričakujem, da jih NE smejati v obraz … moraš biti pripravljen ponujati nekaj v zameno.

Zakaj bi lastnik vašega najemnika izkoristil svojo znižano najemnino?

Tukaj je nekaj stvari, ki jih bodo mnogi najemodajalci srečno znižali najemnine za:

 • Predplačilo mesecev vnaprej
 • Podpišite razširjeno najem
 • Ponuditi podaljšanje odpovednega roka s 30 dni na 60 ali 90 dni
 • Ponudite, da se odrežejo svojemu parkirnemu prostoru, če nimate avtomobila
 • Obljubite, da ne bo kadil v stanovanju, s čimer boste prihranili lastnika denarja, ko se boste premaknili
 • Obljubite, da ne hranite hišnih ljubljenčkov, tudi če je dovoljeno.
 • Poskrbite za napotitve, če imajo nizko zasedenost

Če veste, kaj želijo in jim lahko ponudijo, se vaše možnosti za uspeh v pogajanjih znatno povečajo.

Korak 3: Prakse. Praksa. Praksa.

Če mislite, da ste novi v pogajanjih, ne poskušajte iti proti nepripravljenem najemodajalcu - še.

Pogajanje je spretnost, in tako kot katera koli druga veščina, morate vaditi, da se dobro obrneš na to. Predlagam, da se pogovorite s kreditno kartico in računom, preden se lotite tega.

Ko ste pripravljeni, me lahko dobite Tukaj so pogovori o najemu besed o besedah.

Prihranek pri denarju št. 5: Predplačilo dolga, da shranite na tisoče

Če imate študentsko posojilo, lahko dejansko prihranite na tisoče dolarjev vsako leto - s porabo več vsak mesec.

"Uh, Ramit. Kako morem prihraniti več, če porabim več?"

Recimo, da imate študentsko posojilo v višini 10.000 USD, po obrestni meri 6,8% in 10-letnem obdobju odplačevanja.

Če obiščete standardno mesečno plačilo, boste plačali približno 115 USD / mesec.

Ampak preverite, koliko lahko prihranite na leto, če ste mesečno plačali samo še 100 $:

Celo predplačilo v višini 20 USD na mesec vam lahko prihranijo velike zneske.
Celo predplačilo v višini 20 USD na mesec vam lahko prihranijo velike zneske.

Če lahko predplačate celo majhno količino več na mesec, so lahko koristi pomembne. Oglejte si sami, tako da izračunate svoje prihranke z uporabo tega kalkulatorja.

Kaj je naslednje?

Torej imate vse osnove prihrankov, ki so jih zbrale - avtomatizirali svoje finance, znižali račune, se pogajali o najemu … kaj storite potem?

Najprej, čestitam!

Pri svojih osebnih financah ste pred 90% vaših vrstnikov. Ampak to ne pomeni, da bi morali biti samozadovoljni.

Dejstvo je, od tukaj bi predlagal dve stvari:

 1. Nastavite 10-letno strategijo varčevanja
 2. Osredotočite se na velike zmage

10-letna strategija varčevanja

To je naslednja raven varčevanja - tista, ki vas bo pripeljala od amaterskega penija-pincherja do pr saver. Ko dobite osnove, ki ste jih poskrbeli, lahko zdaj začnete izvajati 10-letno strategijo.

To vključuje spraševanje ljudi, ki so deset let starejši od vas oni bi želeli, da bi jih shranili - in začeti varčevati za to.

To se zdi očitno, vendar dejansko zahteva priznanje, da - kljub vašemu vrhunskemu finančnemu pomenu - še vedno boste imeli enake stroške kot vsi ostali.

Ja, lepo si predstavljati, da boš nekega milijonarja milijonar, s pijačo koladas s plaž, medtem ko vaše naložbe zaslužijo denar za vas … ampak resničnost bo pripravljena, da te razbije na glavo s stvarmi, kot so:

 • Stroški poroke: In sploh ne začnite poskušati mi povedati nekaj, kot je: "Samo želim imeti majhno preprosto poroko." Utihni. Vaša poroka bo lepa in draga bo kot vsi ostali.
 • Otroci in njihovi stroški: Če nameravate imeti enega otroka en dan, lahko stavite, da boste na njih spustili veliko denarja.
 • Nadomestilo za hišo: Za to boste vsekakor želeli shraniti, če načrtujete, da boste nekega dne imeli svoj dom.

Se spomniš, ko sem govoril o podračunih v glavnih varčevalnih računih? No, začeli boste nastavljati podračune za vse in vse te cilje.

Nato boste avtomatizirali svoj račun za preverjanje, tako da bodo sredstva nakazovali v račune takoj, ko prejmete plačilo.

To se morda zdi preprosto - in to je - vendar se ne morete zgibati pri tem, ker je preveč preprosto in ne storite ničesar. Izzivam vas, da zavestno izberete 1 od treh možnosti za to danes:

 1. To bom naredil v tednu
 2. Ne bom storil tega, ker bom znotraj tedna naredil še eno strategijo
 3. Nisem še v tej fazi … grem poberi svojo knjigo (ali drugo knjigo ali pa samo to storite) in pojdite tja

7 velikih zmag

Naslednjič, ko slišite iste stare utrujene nasvete o varčevanju z denarjem - vodenje proračuna ali zmanjšanje za 3 $ lattes - se vprašajte: Ali je to res delalo za milijone ljudi, ki so ga poskusili?

Ali se resnično ne "dovolj trudijo"?

Ali pa obstaja morda sistemski problem, ki od ljudi zahteva, da izgubijo svojo omejeno voljo na skoraj brezpredmetnih nalogah z malo nagrado?

Ali bi se morali namesto tega osredotočiti na območja z visokim vzvodom, ki bodo povzročili velike izplačila?

V življenju je le nekaj velikih zmag, kjer - če jih preprosto dobite - skoraj nikoli ne morate skrbeti za majhne stvari. Če se lahko osredotočite na 5-7 Big Wins, namesto na 50 malih stvari, lahko v življenju imate nepremostljivo prednost.

Tukaj je 7 zmag, ki vam predlagam, da se lotite ASAP-a in smo jih že pokrili.

 1. Avtomatizirajte svoje finance
 2. Začnite vlagati zgodaj
 3. Izboljšajte svoj kreditni rezultat
 4. Položite svoje delo sanj
 5. Pogajati na dvig
 6. Zaslužite denar na strani

Postavite drug način - kako se lahko osredotočimo na uporabo Big Wins, da lahko prihranimo denar … IN nadaljujemo z delom stvari, ki jih resnično ljubimo?

Priporočena: