Kako prihraniti denar v 7 sistemih

Kazalo:

Kako prihraniti denar v 7 sistemih
Kako prihraniti denar v 7 sistemih

Video: Kako prihraniti denar v 7 sistemih

Video: Kako prihraniti denar v 7 sistemih
Video: CS50 2013 - Week 9 2023, Oktober
Anonim
Dejansko je sedem sistemov, ki jih lahko uporabite za začetek prihranka denarja danes. So:
Dejansko je sedem sistemov, ki jih lahko uporabite za začetek prihranka denarja danes. So:
 1. Nastavite cilj varčevanja
 2. Povečanje podračunskih računov
 3. Uporabite metodo ovojnice
 4. Uporabljajte samo denar
 5. Plačajte svoja posojila
 6. Pogajati svoje račune
 7. Zaslužite več denarja

Z uporabo sistemov, ki jih želim predstaviti, vam lahko prihranim na stotine dolarjev na mesec, da boste bolj zavedajoč se porabe, IN vas bo 1000x vroče proti nasprotnemu spolu.

Resno. Delal je zame.

Ampak najprej, mentalni model, ki ga uporabljam za prihranek denarja …

Kako hitro prihranite denar

V klasičnem IWT slogu bomo z BS prekinili te sisteme za varčevanje z gotovino. To pomeni, da ne bo predavanj o "ohranjanju mesečnega proračuna" ali kako morate "prenehati kupovati kosilo in lattes vsak dan." Namesto tega vam bomo dali dejanski sistemi, ki jih lahko uporabite, da boste dobili rezultate.

Ker tipičen nasvet o tem, kako prihraniti denar grozno. Zadeva v točki:

Finančni čudaki, kot je tip zgoraj, vam pravijo enako utrujen nasvet, pri čemer ignorirajo eno stvar: Svetovanje pri varčevanju z denarjem, ki temelji le na volji nikoli dela.

To je zato, ker moramo sprejeti odločitve, kot so opustitev lattes in kosil … Vsak. Samski. Dan. In zavračamo stvari, ki jih ljubimo, prekomerno omejujemo našo omejeno voljo.

Rezultat tega je nekaj takega:

Želim si, da bi lahko uživali v stvareh, ki so vam všeč, in se ne počutite krive (prihranite na stotine dolarjev letno).
Želim si, da bi lahko uživali v stvareh, ki so vam všeč, in se ne počutite krive (prihranite na stotine dolarjev letno).

Tukaj so sistemi za začetek danes.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 1: Nastavite cilj varčevanja

Določitev cilja, koliko želite shraniti, vam bo pomagal, da boste ostali osredotočeni, povečali možnosti za njegovo uresničitev in vam pomagali zaslužiti denar za velike nakupe v življenju.

Moja najljubša taktika: SMART cilji.

SMART pomeni specifičen, merljiv, dosegljiv, ustrezen in časovno usmerjen, in dober cilj bo vseboval elemente vseh teh stvari.

So odlična alternativa vsem nejasnim, nesmrtnim ciljem, ki jih običajno postavljamo kot "Želim si kupiti avto enega dne" ali "Želim biti bogat".

Oglejte si te primere, kako se normalni cilji primerjajo s cilji SMART:

LAHKO CILJ: Želim se upokojiti bogato.

SMART CILJ: X% svoje plače bom vložil v nizkocenovni, raznoliki indeksni sklad, dokler ne bom imel 60 let.

LAHKO CILJ: Hočem hišo.

SMART CILJ: Vsak mesec bom dal $ XXX dolarjev na podračun za hranjenje, dokler nimam dovolj za plačilo v hiši.

LAHKO CILJ: Želim potovati.

SMART CILJ: Prebral bom Ramitov članek o "Kako potovati poceni", Izberite destinacijo, jo cenovno izmerite in spoznajte, kako lahko poleti potujem na proračun.

Ko postanete neverjetno specifični glede tega, kar želite, in poznate merilo, s katerim ga boste dosegli, boste lahko dosegli svoje cilje. Prav tako psihološko pomaga, saj zdaj delate za nekaj konkretnega.

Ko v varčevalni račun položite 100 evrov, ne mislite, da je to samo 100 evrov. Namesto tega ste 100 $ bližje novemu avtomobilu. Spreminja vaše motivacije.

KORAK AKCIJE: Nastavite cilj varčevanja

Vprašajte si nekaj vprašanj, ki bodo pripomogla k ustvarjanju varčevalnega cilja:

 • Je kaj za kaj shranjujete?
 • Kdaj ga želite?
 • Koliko lahko prihranite vsak mesec?
 • Kako boste vedeli, da ste na pravi poti?

Prihranek z mislijo, da vse vaše odločitve usmerijo v središče.

Kasneje vam bomo pokazali natančne korake o tem, kako avtomatizirati vaši finančni viri bodo dosegli vaše varčevalne cilje neboleč in zelo enostaven.

Za več informacij o tem, kako ustvariti popoln SMART cilj za vaše prihranke cilje, se prepričajte, da odjavite moj članek na temo.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 2: Povečanje podračunskih računov

Mnogi ljudje to ne zavedajo, morda pa boste morda lahko ustvarili pod-varčevalne račune skupaj s svojimi običajnimi varčevalnimi računi.

Te podračune lahko uporabite za:

 1. Odloži denar proti svojim varčevalnim ciljem
 2. Prihranite denar, ko avtomatizirate svoje finance

Ko sem prvič odkril sub-varčevalne račune, sem ga ustvaril in ga poimenoval "Down Payment" za a plačilo za hišo. Z denarnimi sredstvi sem redno prenašal denar na podlagi mojih varčevalnih ciljev.

Ko so mesece minile, je bil znesek na tem računu vse večji in večji, in sem se počutil zelo ponosen na moj dosežek.

V tem času je eden od mojih prijateljev samo slepo odlagal denar na račun, ki ga je duševno namenil za nejasne cilje.

Čeprav smo morda imeli enako količino shranjene proč, je razlika med nami psihično je bilo čudno. Kje se je počutil obup, da bi poskušal prihraniti denar, sem bil motiviran.

Zame nisem delal 20.000 dolarjev za plačilo. Prihranil sem 333 dolarjev na mesec v petih letih - popolnoma dosegljiv cilj, še posebej, ko sem sledil napredku.

Sčasoma je moj prijatelj odprl svoj podračun. Povedal mi je, da je to spremenilo celotno perspektivo pri varčevanju denarja na bolje.

KORAK AKCIJE: Nastavite podhranjen račun (in ga avtomatizirajte!)

Pojdite na spletno stran banke in odprite podhranjen račun. Lahko ga tudi imenujete, da odražajo vse, za kar ste varčevali.

Prihranite za avto? Poimenujte ga "Novi avtomobil".

Prihranite za svojo poroko? Poimenujte jo "Poroèni sklad".

Prihranite za čisto zlato jahto? Poimenujte "slabe odločitve".

Ko to storite, se prepričajte, da avtomatizirate svoje finance, tako da v vsakem mesecu pasivno vnašate denar.

Avtomatizirane finance so najboljše zdravilo, da nikoli ne vedo, koliko imate na vašem računu za preverjanje in koliko lahko porabite.

Ko prejmete svojo plačo, se vaš denar usmeri na točno tisto mesto, kamor je treba iti - ne glede na to, ali gre za vaše pripomočke, najemnine, Roth IRA, 401k ali vaš varčevalni račun.

Oglejte si moj videoposnetek spodaj, da natančno ugotovite, kako ga nastavite danes.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 3: Uporabite sistem ovojnic

Želite vedeti enega najboljših načinov, kako se zavedati svoje porabe? Uporabite sistem ovojnic.

To vključuje dodeljevanje denarja za nekatere stvari, kot so nakupovanje, plin, jedo ali kaj drugega v ovojnicah. Ko ste za ta mesec porabili vsa sredstva v ovojnici, to je to. Ne moreš več preživeti.

Seveda, če je v sili, lahko potopite v druge ovojnice - za ceno manj denarja to kategorijo.

Ni vam treba uporabljati fizičnih ovojnic. Eden od mojih prijateljev, ki so začeli slediti njeni porabi nekaj časa, je imel odličen sistem: vzpostavila je ločen bančni račun z debetno kartico.

Na začetku vsakega meseca je v njej prenesla okoli 200 dolarjev. Torej, ko gre ven, porabi ta denar. In ko je izginila, je izginila. To je fantastičen sistem, ki ji pomaga pri zavedanju, kaj porabi.

Ne glede na sistem, ki ga želite uporabiti, se morate odločiti, koliko ste pripravljeni porabiti v vsaki kategoriji (in to je odvisno od vas).

KORAK AKCIJE: Nastavite svoj sistem ovojnic

Vaš sistem ovojnice lahko nastavite v treh korakih.

 1. Odločite se, koliko želite porabiti v vsaki večji kategoriji vsak mesec.
 2. Vložite denar v vsako kuverto (npr. 200 USD za živila, 150 USD za prehranjevanje, 60 USD za zabavo).
 3. Preživite denar - toda ko so ovojnice prazne, to je za mesec.

Če nastavite debetni račun, se obrnite na svojo banko in jim povejte, da NE želite, da vam omogočajo, da porabite več, kot ste v računu (to je znano kot zaščita za prekoračitev). Če tega ne storite, boste morda naleteli na tono pristojbin za prekoračitve.

(Mimogrede: če se zdrsnete in se obrnete na nekaj taks, tukaj je priročen vodnik za njihovo odpoved.)

Nasvet za varčevanje z denarjem # 4: Uporabljajte samo denar (za zdaj)

Ste že kdaj opazili, koliko je lažje porabiti veliko denarja, če namesto gotovine uporabljate kreditno kartico? Obstaja znanstveni razlog za to.

Raziskovalci v Carnegie Mellon študija kjer je bilo 26 udeležencem namenjenih 20 $. Predmeti kupujejo za izdelke, medtem ko leži v MRI skener (comfy!).

Raziskovalci so opazili, da območje, ki dejansko boleče prižgal ko so subjekti kupili izdelek z gotovino.

Ker je nakup s kreditnimi karticami precej bolj neboleč.

Iz študije:

"Kreditne kartice učinkovito anestezirajo bolečine plačevanja. Potegnete kartico in se vam ne zdi, kot da bi dali kaj, da bi ga kupili, za razliko od plačila gotovine, kjer morate predati račune."

Povprečni izvajalci bodo videli to in mislijo, da je čudno ali smešno. Toda vrhunski izvajalec, kot ste vi, lahko izkoristite to znanje, da boste prihranili denar. Seveda ne želite večno uporabljati gotovine - to ni samo pametna finančna poteza. Kako drugače boš dosegel nekaj fantastičnega potovanja in nagrade? Ampak uporaba gotovine deluje kot prijetna "ponastavitev", ki vam pomaga pri izsiljevanju nekaterih svojih navadnih navad.

KORAK AKCIJE: Uporabite samo denar za 15 do 30 dni

V naslednjih nekaj tednih uporabite samo denar za vse vaše nakupe, če lahko to pomagate. Seveda bodo stvari, kot so varčevanje, vlaganje, plačevanje računov in dajanje najemnine izjema. Toda ko gre za vse ostalo, samo uporabite denar.

Ko je v povezavi z metodo ovojnice, lahko ugotovite, da ste prihranili več sto ob koncu meseca. Morda ste drastično podcenjevali, koliko porabite.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 5: Odplačaj dolg

Ena od največjih zmage, ki jo lahko kdajkoli prej, je, da se izogne dolgu. To je številka ena ovira za življenje Rich Life in to je razlog, da mnogi ljudje ne morejo rešiti.

Če želite, da bi lahko prihranili več denarja, boste najprej morali izstopiti iz dolga.

Če želite vedeti, kako se znebiti dolga kreditne kartice, imam fantastičen sistem za to v mojem članku Kako hitro izterjati dolg.

In če imate dolg, kot so študentska posojila, ki jih je treba skrbeti, poraba več na tem, da jo boste plačali, vam bo dala več denarja za preživljanje stvari, ki jih imate radi pozneje.

Preverite, koliko lahko prihranite tako, da porabite več (ob predpostavki, da imate 10 000 dolarjev dolga za študentsko posojilo z obrestno mero 6,8% in 10-letnim obdobjem odplačevanja):

Celo samo še 50 $ na mesec lahko naredi veliko razliko.
Celo samo še 50 $ na mesec lahko naredi veliko razliko.

KORAK AKCIJE: Izklopite dolg, kakor hitro je mogoče

Če potrebujete pomoč, se prepričajte, da preverite moje vire o tem, kako priti iz dolga spodaj:

 • Kako hitro izterjati dolg
 • Izplačajte dolg vaše kreditne kartice, slog IWT
 • Kako plačati študentsko posojilo brez razmišljanja o tem

Slišal sem nekaj časa, ko sem zmanjšal dolg. Preverite to spodaj.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 6: Pogajati svoje račune

Namesto zmanjšanja stvari, ki jih imamo radi, lahko prihranimo denar za stvari, ki jih sovražimo. Na primer, se lahko pogajate o vaši mobitel, avtomobilsko zavarovanje, obresti na kreditne kartice, in bančne provizije.

Enkratni 5-minutni klic vas lahko prihranijo vsak mesec. Če prihranite samo 25 dolarjev na vaš račun za mobilni telefon na mesec (zelo smiselno), boste pokrivali polovico vaših jutranjih letov za leto - ne bo potrebna volja.

Preprosto je tudi - imate samo tri stvari, ki jih morate storiti, da se s temi podjetji pogajate o pristojbinah in cenah:

 1. Pokliči jih.
 2. Povejte jim: "Jaz sem odlična stranka in ne bi rada odšla zaradi preproste izdaje denarja."
 3. Vprašajte: "Kaj lahko storite zame, da znižate moje cene?

Morda se zdi, da bodo rekli ne, vendar vam obljubim, da boste presenečeni nad tem, kako enostavno jim rečejo da, ko vedo, da ste bili dobri kupci in da bi morda potencialno zapustili svoje podjetje, ker vaše mere so previsoke.

Za bonusne nasvete za čim večje prihranke pri kreditnih karticah, tukaj je brezplačno poglavje moje knjige, ki pokriva optimizacijo kreditnih kartic, tako da prihranite denar za odplačila in obresti.

KORAK AKCIJE: Pogajati svoje račune

Uporabite zgornji skript za pogajanje o računih. Če potrebujete več pomoči, tukaj je videoposnetek, ki pojasnjuje, kako se jih pogaja.

Nasvet za varčevanje z denarjem # 7: Zaslužite več denarja

Zaslužek več denarja vam daje svobodo porabiti več, ne da bi se počutili krive za nakup stvari, ki jih imate radi.

Zato je moja ekipa in jaz trdo delali, da ustvarimo vodnik za pomoč pri krmarjenju po vseh sistemih, ki vam bodo danes pomagali zaslužiti več denarja: Najboljši vodnik za denar.

V njej sem vključil svoje najboljše strategije, da:

 • Ustvarite več tokov prihodkov zato vedno imate dosleden vir dohodka.
 • Začnite svoje podjetje in pobegnite od 9 do 5 za dobro.
 • Povečajte svoj dohodek na tisoče dolarjev na leto s stranskimi vrvicami, kot so freelancing.

Prenesite BESPLATNO kopijo Ultimate Guide danes, tako da vnesete svoje ime in e-pošto spodaj - in začnite pihati svojo neto vrednost danes.

Priporočena: