Kako naj "živite mala" (tudi če nimate majhne hiše)

Kazalo:

Kako naj "živite mala" (tudi če nimate majhne hiše)
Kako naj "živite mala" (tudi če nimate majhne hiše)

Video: Kako naj "živite mala" (tudi če nimate majhne hiše)

Video: Kako naj "živite mala" (tudi če nimate majhne hiše)
Video: 🛍 HAUL 2020 |Smarties Reviews 2023, September
Anonim

Živeti veliko ne pomeni, da živijo z veliko stvari.

Drobno domovsko gibanje je postalo priljubljeno, ker ljudem omogoča sanje o svobodnem življenju - od dragih stanovanjskih stroškov, nereda in včasih tudi sosedov. (Konec koncev je hrupni soseda veliko lažje rešiti, če je vaš dom droben in mobilen, da ga lahko prevzamete in vlečejo nekje drugje.) Če pa niste pripravljeni drastično zmanjšati kvadratnih posnetkov, lahko še vedno uporabite etos osebe, ki živi v majhni hiši, da vpliva na svoje mesto, ne glede na njegovo velikost. Primer: Ne glede na to, ali si najemite ogromno hišo v predmestju ali kupite tristopenjsko hišo, imate verjetno, da ste navdihnili, da odklonite in zmanjšate svoje stvari, si ogledate majhne domove za navdih in nekaj trikov o tem, kako živeti ta minimalističen življenjski slog. Tukaj je nekaj nasvetov od najemnikov in lastnikov stanovanj, ki so živeli drobno življenje iz prve roke, ki se lahko uporablja za vsak prostor, velik ali majhen.

Don ’ Nehajte kupiti “organiziranje izdelkov “

Vsaj ne takoj, pravi Felice Cohen, strokovni organizator, ki je na kratko dosegel internetno slavo po videzu njenega 90-kvadratnega metra New Yorka, NY, stanovanje postalo virusno. (Od takrat je bila nadgrajena v prostorno enosobno stanovanje z 490 kvadratnimi čevlji.) "Ena napaka, ki jo ljudje naredijo, ko želijo organizirati svoj prostor, je, da gre v The Container Store in najprej kupijo veliko zalog," pravi. "Toda zakaj organizirati ali shraniti stvari, ki jih ne potrebujete? Poiščite samo blago po vse si iztrebel."

Zmanjšajte svojo garderobo

Cohen pravi, da je mala majhna omaro v njenem starem stanovanju dobro delovala, ker jo je prisilila, da zoži svojo garderobo, kar je resnično ljubila. "Ko imajo odjemalci težave pri oddajanju, jih bom vprašal, zakaj," pravi. "" Bilo je drago, bilo je darilo, kaj če izgubim težo "… vedno obstaja razlog. Toda oblačila, ki jih ne nosite, si vzamejo dragocene nepremičnine. In če bi za njih porabili dober denar, se ne bi počutili bolje, če bi jih nekdo nosil? «Pomislite na darila za oblačila kot priložnost, da pomagate drugim - ne dajejte ničesar. Če v tem času na koncu opustite svojo omarico in razkrijete, kaj se lahko počuti kot vsakdanji opomin cilju, ki ga še niste dosegli? Vse bolje.

Prekleti nered, pronto

Francis Camosse iz Tiny Household živi v meri meri dom, ki znaša 155 kvadratnih metrov, ki mu omogoča, da živi sanje o potovanju z lahkoto. Ugotovil je, da je eno presenečenje - drobna hiša ni sinonim za "nizko vzdrževanje", kar zadeva naloge. "Največja prilagoditev, ki sem jo moral narediti, je bilo stalno vzdrževanje drobnega življenja," pravi. "Vaša hiša lahko zelo hitro izgleda tako dobro ali tako hudo. Da, je zelo enostavno očistiti, vendar je zelo težko ustvariti območje nesreče v tako majhnem prostoru. Moral sem razviti navado, da takoj odložim vse stvari. Pometanje in sesanje zelo pogosto (obdržite) omejenem prostoru, ki ga imate lepo in čisto. "Nesreča lahko poveča stres in se znebite presežnih stvari je ena od velikih privlačnosti drobnega domačega življenja - sproščujoče, ne glede na velikost vašega doma.

Izkoristite zunanji prostor

V tesnih prostorih lahko zračen pobeg zunaj vaših vrat naredi čudeže - še posebej za zabavo. "Imeti prostor za zabavo je praktičen," pravi Camosse. "V moji hiši ni nobenih iluzij za gostoljubnost večerjo, toda to ne pomeni, da ne morem imeti prijateljev in družine za BBQ." Študija po študiji je pokazala, da lahko preživljanje prostega časa na prostem pomaga pri boljšem spanju, ohranjanje ravni stresa in izboljšanje splošnega zdravja. Toda tu je še ena prednost, vljudnost tistih, ki živijo v majhnih domovih: ključ do zabave velikih strank je, da se zunaj zabavi, pravi Camosse. Kdo ne ljubi kopitarja?

Imaš strategijo shranjevanja kuhinje

Kerri Fivecoat-Campbell, blogger in avtor Živeti veliko v naši mali hiši: Uspešno v 480 kvadratnih stopalih s šestimi psi, možem in enim oddaljenim, se je prepričala, da ji majhna kuhinja ustreza njenemu življenjskemu slogu. Ima vgradne zgornje omare in shrambo za maksimalno skladiščenje. "Naš načrt je vključeval čim več prostora in omare, kot smo se lahko prilegali, z Lazy Susan v kotu, tako da ni nobenega zapravljenega prostora," pravi. "Obstaja tudi posebna omara za piškotke za visoke piškotke in majhne naprave (kot so mešalniki in sekire). Vgrajeni so ključ do dobrega dizajna v drobni hiši. Tudi mi nismo namestili pomivalnega stroja. Res nam je, da sta dva. Ročno pranje posod z roko lahko opravljamo in mi je dalo še več prostora v kabinetu. "Seveda, če najemite, morda ne boste mogli (ali želite) vlagati v preoblikovanje kuhinje ali dodati vgrajene predmete. Toda to ne pomeni, da ne morete postaviti ideje o strategiji shranjevanja Fivecoat-Campbell-a: Obstaja veliko začasnih načinov, kako dodati skladiščenje v koristnem prostoru, kot je kuhinja ali pralnica, od vlaganja v košare in kontejnerje, da izkoristite prednosti stenskega prostora in polaganja police.Ni presenetljivo, da je organizacija in načrtovanje še posebej pomembno v teh prostorih, velikih ali majhnih.

Pomni spomine, ne stvari

Izziv razdvajanja s sentimentalnimi predmeti je bil tudi pravočasen za Fivecoat-Campbell, ker je njena mati umrla pet mesecev preden se je preselila v njen trenutni prostor. "V vsem svojem življenju sem mislil, da bodo v moji hiši prikazane številne njene dragocene starine," pravi Fivecoat-Campbell. "Namesto tega sem držal samo tisto, kar sem ljubil in kaj lahko vgradim v hišo. Fotografiral sem ostale in imam spomine na te stvari v mojem srcu. Res je bila preobrazba, ki je spoznala, da mama in očka niso določili stvari, ki so jih imeli. «Lekcija za ostale nas? Če želite živeti drobne domače življenje, ohranite tisto, kar resnično ljubite in spustite tisto, česar ne. Boste počutili lažje, vaš dom se bo počutil bolj odprto, in, upajmo, boste napolnjeni z občutkom za spoštovanje, ko pogledate vaše skrbno kurjene stvari.

Priporočena: