Upravljanje s časom za "zasedene" ljudi

Kazalo:

Upravljanje s časom za "zasedene" ljudi
Upravljanje s časom za "zasedene" ljudi

Video: Upravljanje s časom za "zasedene" ljudi

Video: Upravljanje s časom za "zasedene" ljudi
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2023, Oktober
Anonim
Bi se strinjali s katero koli od teh izjav?
Bi se strinjali s katero koli od teh izjav?
 • "Jaz sem bolj zaposlen kot večina ljudi"
 • "Kadarkoli poskušam upravljati svoj čas, se nekaj zgodi, da se uniči celoten sistem"
 • "Poskušal sem programsko opremo za upravljanje s časom in aplikacije, vendar nikoli ne delujejo"

Všeč mi je, da mislimo, da smo posebni snežinke, ko gre za upravljanje s časom, toda resnica je, da se skoraj vsaka lahko nanaša na večino zgornjih citatov.

Torej, kako se zdi, da nekateri ljudje dobijo veliko količino opravljenih stvari … medtem ko se ostali borijo samo, da bi preživeli dan?

TRUTH # 1: Vsi imamo enako količino časa. Nekateri bolje upravljajo svoj čas.

PRIČA # 2: Upravljanje s časom ni v zvezi z nadnaravno taktiko ali fancy aplikacijami. Gre za svojo miselnost in preprosto - a močno - premikanje v tem, kako se približujete svojemu telesu.

Želim vam dati pet preprostih sistemov, ki jih lahko danes uporabite za nadzor nad vašim časom.

Nastavite jih enkrat in koristi boste večno. Najboljši del je, da nobeden od njih ne potrebuje posebne aplikacije ali programske opreme.

 • Sistem 1: naredite neumno enostavno reči "Ne"
 • Sistem 2: Čiščenje drobnih časov
 • Sistem 3: če ni na vašem koledarju, ne obstaja
 • Sistem 4: informacije iz možganov in v delovanje
 • Sistem 5: Odločite se. In pojdi naprej

Na stotine mojih študentov so uporabili te sisteme. Naredite eno od 5 lahko prihranite čas vsak teden. Vseh 5 vam lahko prihrani vsaj 10 ur na teden.

Razmislite o tem. To je več kot 40 ur vsakega vsakega meseca (celotna delovna nedelja časa!).

Priporočam, da začnete s tistim, ki vam najbolj ustreza, in v prihodnjih tednih delate na seznamu. Nato pazi, da presežek izgine.

Sistem 1: naredite neumno enostavno reči "Ne"

Kolikokrat v tem mesecu imajo tvoji prijatelji (ali celo ti!) Rekli nekaj podobnega …

 • "Oprosti, nekaj je prišlo. Naslednjič te bom ujel."
 • "Ne vem, ali lahko to storim. Tako sem preplavljena pri delu, veš?"
 • "Preveč sem zaposlen, da to naredim zdaj. Dobil bom kasneje"

Vsi nas - direktorji, politiki, doktorji kandidatov, matere 2 - imajo enake 24 ur na dan. V redu je, če prepoznamo, kdaj "ni časa" je dejansko odložen izgovor, ker ne delaš nekaj, kar ne želiš storiti.

Ko se znajdete povedati katerega od zgornjih stavkov, ustavite in ocenite, zakaj.

Morda vam trenutno ni prednostna naloga. Mogoče si res ne želite storiti. Obe misli sta popolnoma v redu. Vsem bomo prihranili veliko časa in truda z prepoznavanjem (in delovanjem), kaj se res dogaja.

KORAK AKCIJE: Naslednjič, ko vam nekdo ponudi vabilo, namesto da bi rekel "nimam časa", bodi iskren z njimi in samim sebi. Ta natančen skript lahko uporabite celo: "To se mi zdi zelo zanimivo, vendar bom šel skozi, da se lahko osredotočim na nekaj drugih stvari, ki jih resnično želim narediti."

To bo:

 1. Naj drugi cenijo svoj čas in obveznosti
 2. Prisilite se, da ste sami odkriti, kaj je pomembno
 3. Sprostite svojo duševno energijo, da skrbite za stvari, ki jih dejansko skrbite

Sistem 2: Čiščenje drobnih časov

Vsi se vsak dan soočamo z vsakodnevnimi motnjami v našem življenju, ki so tako majhne, skoraj neugodno govorijo.

 • Oh, bog, moram zaviti moje sušilce za lase in ga postaviti v kabinet medicine?
 • Za moj plašč nimam dovolj obešal, zato jih moram shraniti v dveh ločenih omarah. Waahh ….
 • Moje smetišče je nekako grdo. Prav tako se sovražim, da se moram ovirati, ga potisniti nazaj in se z njim približati, da zaprejo omarico

Ampak te majhne motnje seštejejo. To je kot na plaži in hojo v roj komarjev. Ena ni tako slaba, če pa jih že precej stisne, imate resen problem.

Nadaljujemo s temi motnjami iz dneva v dan, ne da bi prepoznali nevidne stroške vsakega posameznika nadležnosti. Nikoli ne povezujemo teh 50 majhnih neprijetnosti … in BIG stvari, za katere se vedno zdi preveč utrujeno.

Toda te majhne motnje so kot motivacijski komarji. Sesijo ti suho po eno ugriz naenkrat.

Pravimo, "potrebujem motivacijo," a imamo že dovolj. Problem je, da ga porabimo za eno unčo naenkrat, na drobnih BS težavah.

KORAK AKCIJE: Naredite seznam vsakega majhnega motenja v vašem dnevu (tukaj je moj).

 • Mogoče imate samo 2 kavlji, zato morate vsako jutro piti
 • Morda potrebujete novo zaveso za tuširanje, vendar ste nazadnje odšli na Target, vsi so bili razprodani
 • Mogoče je polovica tvojih hlač v tvoji omari in polovica je v vašem predalu, zato moraš vsako jutro iti naprej in nazaj

Ni plitvo, če želiš imeti gladek dan. Dejstvo je, vrhunski izvajalci gredo iz svoje poti prepoznati te motivacijske komarje - tiste majhne motnje, ki odtajajo vašo duševno rezervoarje - in čiščenje s predsodki.

Zdaj, moj najljubši del!

One-by-one, razporedite pravočasno, da določite vsako izmed njih. V koledar postavite dejansko sestanek, da naročite novo zaveso, uredite obleko ali kupite kul nove kozarce.

Nato v koledar postavite ponavljajočo se postavko, da ugotovite, kakšne so nove motnje, ki jih povzročajo sesanja, in se jih znebite vsako četrtletje.Presenečeni boste nad tem, kako se vaš dan spremeni, ko majhne težave izginejo.

Sistem 3: če ni na vašem koledarju, ne obstaja

Moj prijatelj me je vprašal, kako upravljam z mojim do-dosom. Zbral sem svoj koledar in mu pokazal, kako točno vodim svoje življenje: Če ni na mojem koledarju, ne obstaja.

Oglejte si ta element:
Oglejte si ta element:
To je naključno opravilo, ki bi ga običajno postavil v hrbet moje glave … in tega nikoli ne bi bilo mogoče storiti. Namesto tega sem jo dodal v svoj koledar, tako da se vedno zgodi.
To je naključno opravilo, ki bi ga običajno postavil v hrbet moje glave … in tega nikoli ne bi bilo mogoče storiti. Namesto tega sem jo dodal v svoj koledar, tako da se vedno zgodi.

KORAK AKCIJE: Nehajte dodajati stvari na svoj seznam opravil. Namesto tega določite trenutni čas za njih. Tukaj je nekaj stvarnih elementov iz koledarja:

 • Pokličite kabelsko družbo
 • Čista neumna škatla dokumentov
 • E-poštno pismo prijatelju

Napredni nasvet: Lahko nastavite tedenske, mesečne in četrtletne "to-dos" za stvari, kot so pregledovanje vaših sistemov, načrtovanje letnih pogajanj ali celo preverjanje vašega razmerja.

Sistem 4: informacije iz možganov in v delovanje

Zdaj hočem pokazati preprost sistem, ki ga uporabljam, kar mi pomaga ostati izjemno produktivno. To imenujem metoda Iceberg.

Odločil sem se, da bom delil metodo Iceberg, ko bom dobil to vprašanje od bralca IWT:

"Bral sem veliko vplivnih stvari vsak dan od ljudi, kot ste vi, Tim Ferriss, Ryan Holiday itd. Vse teme, o katerih razpravljate, in osebe, ki jih povezujete, so vpogledne in ponavadi imajo veliko vrednost in take. Vendar pa se lahko celo, ko ga destiliramo na krogle na koščkih papirja, vseeno še vedno lahko veliko sprejme (to je, koliko je vrednost vredno!) In pogosto je enostavno pozabiti nekaj ali vse to. Kakšen proces uporabljate za internalizacijo takšnih informacij in to, da je del vsakdanjega razmišljanja, in ne le še en list papirja? " Rick

Verjetno si všeč Ricku in vsak dan preberete vse te stvari. Torej, kako uporabite, kar ste se naučili?

Uporabite metodo Iceberg. To vam bo pomagalo, da dejansko uporabite, kaj se naučite, ne da bi morali iskati in prebrati, preden ga uporabite. Najboljši del je, da vam ni treba zapravljati kritiških miselnih sredstev, ki bi poskušali obdržati ali si zapomniti vse, kar ste prebrali.

Še bolje, boste 30-odstotni način izvajali na katerem koli projektu - preden začnete.

Ta videoposnetek sem posnel in s tem delil, kako uporabljam to:

KORAK AKCIJE: Začnite z ogledom e-poštnega nabiralnika.

Večina od nas ima več mesecev starih e-poštnih sporočil, ki sedijo stagnirni, ker jih bomo nekoč morali omeniti. Označite te e-poštna sporočila in jih odnesite, da so zunaj možganov, in vsak dan jih ne pregledujete z duševno energijo.

Sistem 5: Odločite se. In pojdi naprej

Pred kratkim me je eden od mojih študentov v skupini Brain Trust vprašal, katere knjige naj bi najprej prebrala - X ali Y.

Poglej moj odgovor:

Ne zapravljajte časa, ko razmišljate o manjših odločitvah. Nehajte se mučiti nad optimizacijo majhnih odločitev, ki ne bodo imele nobenega pomembnega vpliva na vaše življenje. Izberi nekaj - in pojdi naprej.
Ne zapravljajte časa, ko razmišljate o manjših odločitvah. Nehajte se mučiti nad optimizacijo majhnih odločitev, ki ne bodo imele nobenega pomembnega vpliva na vaše življenje. Izberi nekaj - in pojdi naprej.

Z drugimi besedami, BE ODLOČITE!

Preprosto je biti nadzornik. (Pravim, da je bil nekdo, ki je nekoč bil … in je še vedno na določenih področjih življenja.)

Toda potem ustvarite ogromne sezname opravil, postanete ozko grlo vašim sodelavcem in družinskim članom in se postavite za mučenca, ker "nihče drug ne more storiti, kot jaz".

Dejansko je težje težko pogledati sebe in priznati: "Sem kognitivno nesrečo - imam omejeno pozornost in voljo. Zato bom preživel svoj čas, ki se bo osredotočil na stvari, ki so resnično pomembne. Odločil bom - KAKRŠNA ODLOČITEV, ko gre za stvari, ki niso pomembne."

To mi je vzelo več let in let, da bi resnično "prišel". In pod njim je vse resnično problem perfekcionizma. Spoznal sem, da bi lahko ves čas preživljal na svetu, da bi naredil "popolne" odločitve … ali bi lahko dejansko imel vpliv na svet z osredotočanjem na stvari, ki so pomembne.

To je osvobajajoče. To pomeni, da večina odločitev, o katerih sem skrbela, ni pomembno. Zato nekaj izberem in nadaljujem - zato se lahko osredotočim na odločitve, ki so pomembne.

KORAK AKCIJE: Naredite odločitev, na katero se lahko držite, ko gre za nekaj, kar ne bi smeli zapravljati časa, ki se namerava posvetiti. Na primer:

 • Predsednik Obama vsak dan nosi isto obleko
 • Naredil sem seznam restavracij in kavarn, ki mi je všeč, in če imam poslovno srečanje, se vedno srečam pri 1 od 3

Pripravljen sem staviti, da razmišljate o odločitvah, ki dejansko sploh ne vplivajo. Ali porabite čas za raziskovanje letalskih vozovnic, da prihranite 50 $? Ali odpirate 15 zavihkov za različne vrste spodnjega perila za nakup?

Kakšno področje življenja, kjer ste se posvetovali, preveč? Kje lahko izbirate nekaj - HITNO! - in nadaljuj z življenjem?

Napredni sistemi: Ustvarite navade, s katerimi se lahko držite

Kot ste morda opazili, se naša borba s časovnim upravljanjem resnično bori z ustvarjanjem navad - zato pripravim najboljše gradivo o postavljanju ciljev, ustvarjanju navad, ki se držijo, jahanju motivacijskih valov in ponovnem vzponu, če kdaj padeš off.

Če ste pripravljeni prenehati opravljati izgovore, se izogibati tej rutini in narediti večjo spremembo v vašem življenju, vam ta brezplačni vodnik za vas.

Oglejte si, kaj je notri:
Oglejte si, kaj je notri:
 • Kako se zbuditi produktivno in narediti več, dokler večina ljudi dela cel dan (zajeto v 2. delu)
 • "Če ne bi bil tako len, bi bil _." Učil vas bom, kako ohraniti uresničitev ciljev, tudi takrat, ko se "ne počutite kot". (Del 3)
 • Si kdaj preživel naporen dan, napolnjen z razburjenostmi - odgovarjal na e-poštna sporočila in odlagal ogenj - in odšel občutek, da nisi nič končal? Pokazal vam bom, kako ostati lasersko osredotočen na naloge in odpraviti motnje (v delu 6)

Ta vodnik vsebuje video posnetke, prenosljive delovne liste, lekcije vodilnih svetovnih strokovnjakov o spremembi vedenja in še veliko več.

Torej, preverite. Preizkusite tehnike. In uživajte v rezultatih, ki jih dobite do konca svojega življenja.

Ne pozabite - graditi celo eno novo navado okoli svoje telesne pripravljenosti, vaše podjetje ali vaša razmerja bi lahko vse spremenile. Ta vodnik vam pokaže, kako zgraditi te navade in veliko več.

Priporočena: